Saya telah dipujuk oleh nuffnang

Selepas 36 hari,  Carol dari nuffnang menghubungi saya melalui telefon.

Saya telah dipujuk dengan  projek baru.    Masih dalam edah, jadi saya rujuk semula…hahahaha!

Job dari nuffnang.....

Job dari nuffnang.....

( kan saya dah cakap ….      merajuk pada yang sayang …………muuuaach…! )

Dalam masa 36 hari, Current Earnings saya di Advertlets = RM43.58. :wink:

I am special because I am me and there’s nobody anywhere just like me . You’re special too, but I can’t be you!

Saya terharu betul dengan pembaca peminat kipas susah mati blog saya, tukar pengiklan pun ada yang perasan dan tanya.

kruel74 Submitted on 2009/04/09 at 4:12pm
Napa takde iklan Nuffnang dah dlm blog ni ya? Tinggal advertlet je. Ada sebab ke atau tak? Saya bar uditurunkan dr glitterati ke ordinary sbb ada advertize dlm blog saya. Nuffnang kata tak boleh

ChekguBH Submitted on 2009/03/18 at 7:19pm
erm…akak dah tak pakai nuffnang ek??? dah beralih arah ke advertlet lak???

ubey Balas: May 1st, 2009 at 3:45 am
opps.. kak guna nufnang? payment advertlet da dpt ek? hehe

©Kujie – Cuti ke hari ni?   Saya dapat kerjalah……… tak boleh cuti!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. hehehe pilih yg benar tinggalkan bila salah 😀
    Jom terjah post menarik dari cikgu azim ..Toyota FT-86 the New AE86My Profile

  2. Salam kak jie. Ingat nak dapatkan balik la gliterati tu. Sbb clash dengan youth media. Nuffnang ni kalau ikut betul2 memang lumayan pendapatan boleh dapat.. Blog lepas ni kena pecah la kot.. Satu advertlet satu nuffnang ke.. 😀

    GMs last blog post..Nuffnang XChange

  3. 🙂 salam kujie..nak tanya apa faedahnya kita letak iklan tu kalau tak orang klik..
    akak ni kan baru aje buat blog..jadi blurrr fasal ni..

    untung ke tak untung letak iklan tu..

    kak ina kls last blog post..Terima Kasih Teman-Teman

  4. hebat sungguh sampai dipujuk nuffnang ek..

  5. Fulamak… opah nampak earnings tu… mata sinar-X… ngeh ngeh ngeh.

    ODs last blog post..What Opah Did Last Summer… Ceh… Last 3 Days Laa…

  6. thanks k.jie explain psal advetorial tu kat topotato.com.. hohoho tu la baca kat sini ari tu baru perasan ada pasal advetorial tu..

  7. hohoh memang otai la kak jie.. trafik meletup patut la nuffnang sayang.. hohoho

  8. Selamat malam kak jie..
    iza dah sampai kmpg…alhamdulillah, semua ok walaupun kat highway tadi banyak sungguh kenderaan…ada masanya perjalanan pun sangkut2…

    kadang2 merajuk ngan supplier tu pun boleh jadik tektik meniaga ..hihi… :mrgreen:

    • @iza, blk kg je wat repot lengkap..nk bagi org jeles la tu :mrgreen:

      betulllllll….. tahu nilai diri kita :mrgreen:

  9. orang baik mesti selalu disayangi. Apa dia buat semua orang perasan..
    tahniah kak jie.. teruskan sikap kak jie yang disenangi tu ya…

    Neezas last blog post..Ayah 58 ke?

  10. KampungBoy says:

    semangat kecaringan tu yang bikin mahal
    kadang2 ada yang xpeduli n xkesah pn sebenarnya
    bgsla…dapat jiran yang caring

    KampungBoys last blog post..Kehebatan Video Marketing

    • @KampungBoy, silau mata dok belek word – kecaringan
      sikit2 lagi mcm kecacingan…hahaha :mrgreen:
      jiran blog 40 dpn, 40belakang..40 kiri , 40 kanan tu :mrgreen:

  11. erm…akak kan macik cleaner yg glemer…
    haruslah semua org caring dan amik tau kan??

    erm…saya prasan yg akaknye control panel nuffnang ni lain sket…apsal ek??
    ade advertorial tu….

    pastu bhgn earning pun panjang…awat ek???
    cm banyak je earning akak tu…
    jeles nih

    • @chekguBH, oooo…mmg dashboard tu lain sikit..a.de advertorial

      tu la yg nuffnang offer job utk memujuk..kahkah

      org tua merajuk lain sikit pesen mujuk dia :mrgreen:

      erk..earning tu…tak leh ckp la…pegawai LHDN dok cari skrg ni :mrgreen:

  12. blog mama mmg pemes..
    bai dok mengomen kat sini kira tumpang pemes la kot eh.hehe.. 😆

    tumpang lalusss…hehe.. :mrgreen:

    fiezabaiduris last blog post..Dont wear ring when bowling

  13. Sweet Thinker says:

    huuu. best nye dpt ads nie. den dpt gak. tp alcohol. huhu!

  14. Huuaaaaaaaaaa……….. 😛

    Ooo…ye laa…. nampak macam beribu2 je… napa tak bagi tengok ??

    Kita nak tau gak !! :mrgreen:

    Ties last blog post..Hidung tak mancung, pipi disorong-sorong

    • @Tie, hehehe..kena katup tie..tak leh tunjuk…nnt pegawai LHDN dtg check…

      kahkah……..

      ptg2 gini dok rumah je ke Tie….?

  15. mane x perasan tiap2 hari 5-6 kali masuk nk bace entri2 lepas. haha.

    erk.. earning tu? semacam je. Perkataan ‘Available’ betul2 bawah ‘Glitterati’. macam puluh2 ribu je. 😯 😯 😯 😯

    ubeys last blog post..Etimologi; satu implementasi gaya seksi yang erotis

    • @ubey, uikkk…..tak lah bgtau..skrg ni LHDN tgh cari pembayar cukai..kak jie kena menyorok lah…

      erk..entri lama pun laku lagi..mcm Opah je..suka dia klik kt Arkeb tu..

      • laku kak. hehe. google2 je, kuar entri kak. sape x geram. hahah

        ubeys last blog post..Etimologi; satu implementasi gaya seksi yang erotis

  16. Semua orang sayang. Alhamdulillah.

    Abu Razis last blog post..PTS & Memandaikan Bangsa.

  17. banyak iklan banyak la masyuk nya hehe

    zinos last blog post..ICU..

  18. nik uqbah says:

    oh ya[saja nak mencapub sket. jujur kan? haha]

    takde lah…

    mak cik nak mc tak? nanti boleh cuti…. >.<

    nik uqbahs last blog post..Setiap hari mesti fikir begini. Nasihat buat aku. Dan kau.

    • @nik uqbah, kalau dpt cuti pun…hati tak senang nk tgok rumah bersepah sana sini….

      uikk…dtg offer mc…. Mintak Cuti…ye :mrgreen:

  19. nik uqbah says:

    wahhh… kalau semua orang perhati semua benda kat blog nii.. mereka mesti perasan saya ada dalam list teman terhangat minggu ni. heheh^_^ sukanya……..

    fiuh. mak cik jie…. should i congrats u…? sebab saya tak tahu tntg benda advertisement nii….

    huhu

    nik uqbahs last blog post..Setiap hari mesti fikir begini. Nasihat buat aku. Dan kau.

    • @nik uqbah, hehehe..ooooo…….harap2 boleh tertahan sampai hujung bulan…sbb dah ada org meempit utk mempertahan kejuaraan , tapi tak dpt pun :mrgreen:

  20. wah, memang popular…
    jadi buruan..

    Lan Bingkas last blog post..Award Mei 2009

    • @Lan Bingka, memburu jejak :mrgreen:
      tak de la sampai mcm tu..kalau tgok blogger nuffnang yg lain lagi hebat

  21. Best nya ada orang nak pujuk suruh buat kerja…. :roll: Kalau dah otai tu… :mrgreen: Tahniah! (selalu dah kena quote dalam blog ni tanya soalan bukan2. takde hadiah ke? Makan pun ok 😀 )

    kruel74s last blog post..Why science fiction is still the best way to advance science

    • @kruel74, sebab tu kena merajuk pada yg sayang… ini merajuk berprofile tinggi namanya :mrgreen:
      pujuk bukan sebarang pujuk…
      makcik mata duitan sungguh!

      :mrgreen:
      apasal ye ….minggu ramai sungguh order makan..makcik kantin tutuplah…cuti hujung minggu.!

      :mrgreen:

  22. Blog Hidup Biar Sedap ni, kalaulah artis memang mengalahkan Siti Nurhaliza. Femess….. Alhamdulillah. Semoga income dari nuffnangnye pun lumayan.

    cikgu panjis last blog post..Kasihmu Amanahku

    • @cikgu panji, cikgu belum tgok blog fofuler yang lain…. tapi masing2 berbeza, kan…. sy diri saya..dia diri dia…cikgu diri cikgu..masing2 ada nilai yg tersendiri.

      :mrgreen:

  23. mak ai..ni cth2 blogger femes nii..muakakkaka…saya perasan nuffnang dh takde…just malas nak cakap..mana la tahu kot2 ada kisah sedih ke…saya nyer nuffnang pon takde ads baru…sedih giler !

    Mindaku Di Sinis last blog post..Respons : Kisah di sebalik dua bukit, satu batang

    • @Mindaku Di Sini, semlm kakjie on ym cari..ingat nk tnya pendapat …nk terima ke tak offer ni…tapi tak de nampak sapa2….Buzz Aman pun dia bz.

      akhirnya buat keputusan terima je…entah lah…sayang gak dgn advert tu..sebulan dpt rm 35 dah :mrgreen:

      tapi record pembayaran dia tak ‘clear’ sgt 😥

  24. Tu maknnya setiap inci blog hidup biar sedap ni jadi perhatin pengunjung. sesuatu kurangan atau benda baru pasti disedari mereka….. suka kalau hasil karya dihargai.

    erk… selamat hari berkerja bagi yag berkerja dan selamat hari pekerja bagi yang bercuti.

    TokNabes last blog post..Merehatkan Minda

    • @TokNabe, selaamt hari buruh seMalaysia …:)

      hudohnya orang tua merajuk…. :mrgreen: tapi best pula kalau memujuk dgn offer job…mcm budak2…kena beli :mrgreen:

Trackbacks

  1. […] ini timbul bila saya beritahu saya pernah dijemput secara personal melalui telefon untuk join beberapa aktiviti  nuffnang seperti projek Ogawa, Johnson& Johnson dan beberapa […]