#SBB2013 Bebel Si Kuda Belang

image

“Suara Kak Jie macam anak dara….”

“Kak Jie macam mak-mak ..pesan jangan itu …. jangan ini.. ”

Yang paling tak tahan….

“Kak Jie macam kuda belang..”

image

ha ha ha… bila tengok gambar ni… baru sedar mana datangnya si kuda belang.

Terimakasih untuk Ai Media Network untuk gambar.

image

Gambar dari Puan Bee

Ini jurugambar yang saya bawa tetapi dia lebih berminat dengan semua makanan yang sedap-sedap dari apa yang berlaku sekeliling.

Saya sekarang berada di Bukit Gambang Resort City bersama suami, anak-anak, mak ayah, adik beradik, ipar duai dan anak saudara….. mengigil sambil menaip ni…..

sent from my GT-i9300

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. bajunya seperti zebra cross, belang2.. hehe bercanda 😀
    terus semangat berbagi dimanapun
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Cara Menghilangkan Noda Pada Mangkuk ToiletMy Profile

  2. kuda belang hijau..hehehe..

  3. kah kah kah.. tak boleh blah ayat kuda belang tu. pecah perut menggelak. kalau dok citer pasal gathering ni.. 44 malam bercerita pon tak abis lagi bahang dia

  4. Perkongsian Kak Jie memang menarik … dah masuk nama utk next projek.

  5. Huhu…memang unik bajunya.

  6. tqk perasan pulak baju kak jie macam kuda belang, nampak warna hijau je… hehe.. best dapat jumpa kak jie..

  7. wah kakjie bagi forum msti banyak tips boleh sumbat..
    terimakasih haritu tolong saya kat group denaihati masa blog xboleh buka..
    problem kat hosting..memng xtakboleh buat apa..

  8. kuda belang versi grasshopper.. hehe.. bila lah nak terikut gi perjumpaan blogger ni.. huhu..

  9. Hebat, tahnia-tahniah

  10. kenapa semua diam?

    kenapa semua diam?

    hehe..jangan marah kak jie..

    3 orang disebelah kiri kak jie semua dapat lucky draw..

  11. Kuda belang.. hehe.. yelah kak jie.. baju tu berbelang-belang tp kak jie still gorgeous.. 🙂

  12. banyak perkara nak tanya kak jie tapi diabaikan kerana
    lihat kak joe very d bz..

    Glad to know u.. So humble. kim salam intan

  13. tq for the tips kak jie, alahai biarlah si intan makan, kan nak berjalan jauh, anak kak jie pemurah dengan senyuman macam mamanya juga, so sweettt

  14. baju kak jie corak kuda belang.

  15. dari tadi fikir pasal kuda belang dalam SBB2013. Lepas ternampak gambar. Baru saya faham… ooo.. itu rupanya!

  16. nasib baik tudung tak berbelang sama..hehehe..

  17. cantik juga baju kurung corak kudang belang tuh yer kak…:)

  18. Tabiklah dengan kak jie..
    Meriahnya SBB2013… rugi plak tak datang..kekeke

  19. syaifuddin alias says:

    hihi..wah3 kak jie.. ceramah di #SBB2013 ..bukan ceramah lah, macam forum gtu 🙂 tahun depan saya akan pastikan saya pergi ke #SBB2014

  20. Titan kata naluri keibuan sangat kuat memang tahu kehendak anak. Dia kantoi apabila kak Jie sebut password ‘cendol’.

    Saya baru perasan kak Jie pakai baju belang. Inilah sebabnya kesan tak membaca.:-)

  21. hahaha.. mungkin makanan tu leih tempting kot dari suasana kat situ.

  22. hehehe…macam2..tp serius, kak jie mmg best!

    p.s.selamat bergathering…

Trackbacks

  1. […] ini bukan asalnya dari saya. Saya dapat sewaktu majlis #SBB2013 dari sifu saya Blog Orang […]

  2. […] selongkar kembali entri-entri lama kita. Nak jadi blogger terbaik, kenalah rajin membaca macam yang Kak Jie […]

  3. […] Kak Kujie dan Kak Sweetkurma yang melayan saya dengan begitu baik. Sebak hati bila dipeluk oleh beliau […]

  4. […] entri live blogging, saya bercuti bersama keluarga di Bukit Gambang Waterpark. Balik dari majlis Sepetang Bersama Blogger 2013 di Hotel Singgahsana, terus memandu ke Kuantan berdua dengan […]

  5. […] Kujie2 – elakkan buat perkara yang kita rasa orang tak suka dan kita tak suka. […]

  6. […] saya ketika susah suatu masa dahulu. Secara ikhlasnya, berlinang air mata saya ketika bertemu Kak Jie dan Denaihati di mana jasa mereka kepada saya tidak akan […]