Sedang Dibaikpulih


Minta maaf, blog ini sedang dibaikpulih atas kecuaian saya terdelete wp-content file.

Nota : Theme dan Plugin telah diinstall tanpa masalah – cuma image.  Blog ini ada 1883 image dan semuanya error 404.   Belum dapat idea macam mana nak selesaikan masalah ini.   Terimakasih untuk Mr.Kay dan Azman Ishak yang banyak menolong.

©kujie – terimakasih kawan-kawan di twitter yang banyak membantu dan memberi sokongan.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. saya sekarang tengah masalah plugin brian threaded comments, selepas update wordpress, install balik plugin pun masih tak settle..

    ps: banyak betul gambar blog kak jie ye!
    Jom terjah post menarik dari sufian ..Power Supply Connector Yang AsasMy Profile

  2. hebat2 geng otai ni

  3. semoga ianya akan pulih seperti sediakala, kalau sy contact je hosting, mereka boleh restore selalunya

  4. ardzham says:

    Kesilapan berlaku memang sukar diselesaikan, apatah lagi bila tak buat back up, bila dah error sana sini kepala pun naik blur…

    Hubungi pihak hosting dan mintak diaorang restore kepada hari sebelum kejadian. Kalau hilang content dan database sehari takpelah…

    Yang error tu redirect jer ke archive atau index.
    Jom terjah post menarik dari ardzham ..Uric Acid- mee bandung- sambal tempeMy Profile

  5. sebenarnya lagi ok kalau delete wp content saya hari tu delete folder www dan home nasib baik netkl dapat settelkan diaorang dah sediakan backup untuk semua itu dan dah settele
    Jom terjah post menarik dari ishak ..4d result dan 4d magnum kenapa asyik berjudi My Profile

  6. Semoga selepas ni kak jie sentiasa membuat backup untuk fail-fail di dalam blog ni. 🙂 kalau tak jenuh gak tu nak kena baik pulih setiap kali…
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..WordPress- Multi-User SiteMy Profile

  7. sib baik kak jie ramai kawan-kawan yang baik hati & ringan jari jemari
    Jom terjah post menarik dari Bina ..Bila dah tiada hati -amp perasaan dan malu dibuangMy Profile

  8. geram laa i tgk kujie ubah2 template.
    i nak ubah, makan seminggu baru sukses. mmg x berani langsung.

    kujie tau tak camner nak atasi masalah www tu? sy taktau. kalau tau bleh ajaq
    Jom terjah post menarik dari matjoe ..Suami- Bapa dan Perunding Hartanah LelongMy Profile

    • pasal www tu kalau wordpress ada plugin dia…itu je

      bab template ni..haha… dah sengal dari semalam
      bukan sengala – terdelete..2 jam juga blog down putih melepak tak boleh akses
      nasib baik dpt blik theme dan plugin..jadi skrg nak kena buang masa edit atau buang image yang error 404
      bukan sikit..ni..mau seminggu pun tak habis

  9. adamfaiz says:

    Tak cuba tak tahu kan3x?
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..Pasang Reply To Comment Di BlogspotMy Profile

    • ini buat stupid mistake…adohaiiiiii….. nak delete lain, lain pula yg buat
      bkn masalah kecik pula..abis theme tak boleh install
      2 jam down… skrg ni 2 hari pun belum tentu dpt selesaikan bab image tu

  10. etomyam says:

    oh ye ke…harap dapat kurangkan error 404 tu kak jie, SEO tak berkenan heheh :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari etomyam ..Putrajaya Flower -amp Garden Festival 2010My Profile

  11. sinagarimba says:

    sabar la kak jie. Ada hikmat tu.
    blog saya pun ada masalah bila ubah templete.
    widget linkwithin tunjuk post dari blog lain.
    puas saya godek-godek nak delete widget tu tapi
    tak jumpa. tengah pening kepala ni

  12. waah!
    kak kujie makin maju sekarang,
    sepatah haram pocket tak paham.. hahahah

    pocket yang makin pudar.. ^^;
    Jom terjah post menarik dari Pocket ..300 A Clown who entertainMy Profile

  13. hehe, gatal tgn la tu. 🙂
    Jom terjah post menarik dari mohdisa ..Cuti Cuti MalaysiaMy Profile

  14. huh jenuh kena restore ye…..takpa caiyokk

  15. ramai betul kak jie punya engineer. boleh bukak company dah ni. hehe
    Jom terjah post menarik dari mrkay ..Panggilan IDD lebih murah dengan ITalkWhoa-My Profile

  16. harap2 dah ok… ramai yang menolong tu.

    yang penting… kerjasama
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..Padan muka sayaMy Profile

  17. maza penah mengalami gangguan seperti ini…

    aduhaii.. memang perit sikit.. tapi bersabarlah..

    Daripada Dia kita datang, kepada dia juga kita pergi.. huhuhu

  18. patutlah gambar tak keluar. bukak semua 404 error
    pernah terjadi kepada saya.
    tapi takpe. tu semua mematangkan kita.. teruskan berkarya
    Jom terjah post menarik dari Lela Limauais ..Siapa Kekasih Baru Radhi OAG Hangat Dilamun CintaMy Profile

  19. Roslan says:

    ape yg dibaikinyer tu kak jie? man rupernyer freelance engineer sini rupanya…woooo
    Jom terjah post menarik dari Roslan ..Chelsea Home JerseyMy Profile

  20. harap selesa dengan kemas-kini yang berlaku ye.
    terima kasih. tutorial menyusul pada pukul 08.15pm.
    Jom terjah post menarik dari Kreuger ..Tilt-Shift – Seni manipulasi imej miniatureMy Profile

  21. hahah tak masuk blog time mama renovate.yonna mmg seram bab2 coding ni. hari tu error sikit je, menjerit2 kat kay minta tolong hahaa
    Jom terjah post menarik dari yonna ..The So Called ReunionMy Profile

  22. alahai kak Jie . kesiannya . semoga blog kak jie kembali dalam keadaan yang terbaik .

  23. moga blog kak jie kembali segar dan sihat..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Setelah 2 Tahun BerlaluMy Profile

  24. waduh.. ramainya pembantu

  25. lazaac says:

    Ya Allah! sabar yer kak cute… tu bhgn penting tu… hilang tu, mmg kena recreate theme blog ni… plugin ngan theme adus… semoga akak cool jer..
    Jom terjah post menarik dari lazaac ..Logo Baru Lazaac’s Blog ApakahMy Profile

  26. Alamak Kak Jie, terdelete wp-content naya la. Tu kena buat backup blog seminggu sekali kot.hehe. Xpe,Moga Kak Jie terus bertahan kerana blogging adalah passion.eceh 🙂

  27. orang blogspot tak berapa tahulah pulak ni plugin² wordpress ni..hehe
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Umur 2 Tahun Hisap Rokok 40 Batang Sehari-My Profile

  28. nuaeman says:

    ALhamdulillah.. akhirnya dah boleh buka blog kak jie dari komputer saya hari ini.. ada hikmah juga terdelete wp-content tu.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari nuaeman ..Dari Mersing ke Madinah… 1My Profile

  29. Sumijelly says:

    la… cepat kak kujie… cr balik wp content tu…
    x cun la yang nie…

  30. TMUkmkd says:

    adus.. tu bahagian penting tu. macam mana boleh tersalah delete?
    so tak de backup la? plugin dan tema semua tu =_=”
    Jom terjah post menarik dari TMUkmkd ..Musim Terima Pelajar Baru Di UniversitiMy Profile

    • plugin, image dgn theme semua hilang…skrg ni tgh install plugin… theme ni kena renovate ..inilah theme asal..hehehe.

      gatal tangan..mcm ni lah

      • TMUkmkd says:

        yup perasan ni tema masa mula2 tukar theme. tak de banner baru,, masih suci haha tak pe.. kejap je tu 😀

  31. adeh!
    hehe
    sabo je la kak..