Sedap dok kerunaih

Saya baru balik dari Pejabat Pos kirimkan hadiah untuk pemenang Komen ke 15,000 . Komen sekarang pun sudah 16,766 baru nak terhegeh-hegeh hantar.   Minta maaf ye atas  kelewatan yang tak dapat dielakkan.

Terimakasih kepada semua pengomen² blog ini, maaf kalau saya tidak berkesempatan membalas kesemuanya.

hadiah onlineSebenarnya saya menempah sesuatu dari seorang kawan, siap membayar deposit tetapi baru semalam kawan saya datang bagitahu dia tidak sanggup untuk menyiapkan tempahan. Kawan, kan…kalau kita yang tak tolong siapa lagi. Yang makan kawan juga kawan.

Hadiah  segera yang sama tetapi warna berlainan.  Saya dah gam baru tulis alamat . Saya pun tak tahu siapa yang dapat yang mana. Untungnya ketiga-tiga pemenang adalah  isteri orang perempuan.

# sakit kaki saya beratur hampir 20 minit di Pejabat Pos tadi. Luka dah kering tapi kedudukan luka tu di pelipat kaki. Tiap kali saya bergerak, rekahan luka meregang….

# Kerunaih ( kru – naeih ) – Siapa tau aktiviti apakah ini.    Sedap oooo dok kerunaih kerupin tapi seghiyau jugak!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. ooo ye ke..
    kalau macam tu dah rezeki kita la nak dapat warna tu… 😆

    shays last blog post..Kena TAG la pulak…

  2. kak kujie kita dah dapat dah adiah tu… time kasih…
    cantik antara warna febret kita… mana tau nih… 😀

    nanti dah siap jadi baju kita tayang kat blog… :mrgreen:

    shays last blog post..PART TIME

  3. cungkil kepingan bekas luka menggunakan kuku tangan.. itulah kerunaih… boleh jugak mengoyak-ngoyak kuntum bunga menggunakan jari-jari yang tak bertanggung jawab… dan banyak lagi maknanya.. itu dulu… kurek taik hidung pun boleh dikira dalam kategori kerunaih…yuhuuuuu

    • @belalangdewa, betul sgt apa yg Pak Belalang cakap ni….bestttttttttttt sgt dok kerunaih
      tangan tu gatal je….dok kuik sana kuik sini 😆

  4. membujur lalu,melintang patah – walau apa terjadi, tujuan mesti dicapai. / Tidak ada yang dapat menghalang

  5. Membr sy takt2 nk cabt plaster luka dia,dtg kawn sy edoi terus tarik plaster luka tu,mmg best cabt kupingkan,kawn sy name gelarn dia kupng,kenapa org pangl kuping sy tak tau.Hehe kak jie,ape makne,membujur lalu,melintang patah.

  6. 😀 😀

    hang jgn dok kerunaih lebih2..satg berdarah plak susah! nak lebih selamat…hang kutis-kutis sket2 dah ler… 😆

    Deas last blog post..Sincerity

  7. krunaih tu mengopek ler.. ehh bukan mengopek stail org perak tau..tu mengopek lain..kan Opah kan..ini mengopek kuping luka yg dah kering..hohoho nikmat tak terkata..kalau yg masih melekat tu sakit, tapi sakit sedap! :mrgreen:

    sallys last blog post..Bingung aku!

    • @sally, heheheh…….nikmat yang tak terkata
      ralittttttttttttt je tangan tu
      mmg kadang2 sakit
      tapi lepas tu lupa

      kerunaih lagi… :mrgreen:

  8. ouch!! sakitnya Kak Jie.. neeza boleh imagine bila luka tu menegang… memang perit kan.. jangan banyak gerak Kak Jie.. supaya cepat sembuh luka tu..

    pssttt.. kat sini, post office lengang sangat.. macam bangunan kena tinggal pun ada.. masa neeza pergi hari tu, sorang aje staff dia.. dok main computer lagi tu..
    kat sini post office untuk post barang aje.. takde renew pelbagai benda tu.. bayar api pun tak.. 😀

    Neezas last blog post..Nasi dagang gulai ikan aye

    • @Neeza, time kak jie pergi lunch hour….sorang je kerani ada
      selalu time mcm tu…pelanggan pula yg ramai
      pejabat pos depan sekolah intan
      terus hantar nasi kat dia..tu yg pergi time sesak tu

  9. Thanks kak jie!

    cakap kosongs last blog post..Sebuklah Sangat!

  10. Ooo… tu luka tu gatal ler tu. Kerunaih kerupin ler miker tapi jangan makan kicap.

    ODs last blog post..Serious, please!

  11. fuh.. baru pertama kali aku sampai kat blog
    kak jie ni.

    salam perkenalan kak jie. blog akak, aku dah
    add dalam RSS Feed aku… nanti free free kite
    link xchange ok. timer kasih~

    Azman Ishaks last blog post..Mini Gathering

  12. akak… time kasih yerk… buat susah2 jerk…

    la biaq pi la dia baek, yang dok pi kerunaih tu buat apa…?

    shays last blog post..Kena TAG la pulak…

    • @shay, sama-sama…tak de susah..
      dah janji pun
      cuma lewat je..ada beberapa hal yg tak disangka 😆

      nikmat sakit dpt kerunaih :mrgreen:

  13. tahniah buat pemenang-pemenang tu, caiyuk caiyuk 🙂

    kerunaih kerupeng …. wuhuhuhu

    Mak Sus last blog post..Rancangan realiti di kaca tv

  14. Kak Kujie..bglah hadah kat stiap pengomen..mesti saya dpt satu. Haha.

    Apakah bendanya kruneih tu?ish ish..bahasa apakah itu? ❓

    fazemys last blog post..Susahnya menjadi seorang dewasa yang kolot.

  15. kerunaih
    nanti nak tanya kat suami. tengok dia tahu ke tidak.hehe..

    tak sabar nak tunggu hadiah. 😆

    tocey mama!

    fiezabaiduris last blog post..Fast and furious 4

  16. Cam tau je aktiviti kerunaih tu. Nak tanya soalan thru komen lah kalau rajin jawablah ya. Napa takde iklan Nuffnang dah dlm blog ni ya? Tinggal advertlet je. Ada sebab ke atau tak? Saya bar diturunkan dr glitterati ke ordinary sbb ada advertize dlm blog saya. Nuffnang kata tak boleh. Saya ingat malas nak eksklusif, just letak je apa2 boleh buat duit. Bukan byk pun tapi boleh lah …

    kruel74s last blog post..The importance of open communication

    • @kruel74, Saya ada akaun advertlets lebih dulu dari nuffnang…kemudian masa advertlets ada masalah hosting kot masa tu…semua earning belum sempat cash out – hilang.

      Kemudian baru try NN….kemudian dlm 3-4 bulan ni NN tak ada campaign lagi…sy keluarkan blog ni dari NN tapi 2 blog sy yg lain masih ada NN. Saya masih Glitterati.

      Semua blog tu PR 3.

      Saya nk tgok perbezaan income nanti..dlm tempuh 3 bulan.
      Sy start NN 0, advert 0 .
      skrg ni nuffnang baru 2.79 tapi advert 16.59

      mmg tak banyak pun…tapi bolehlah bayar hosting dgn domain.

      • @Kujie, terima kasih kerana berkongsi pengalaman. Saya maybe nak buat camtu gaklah. Ada 2 je blog yang aktif. 2 lagi tak kesampaian nak maintain. Satu nak dedicate to Nuffnang n satu kat advertlet…Saya NN dah ada lah RM40..

  17. oo…kruk kruk…goreng pun sodap…;)

    Lan Bingkas last blog post..Hawa dan pisang

  18. Salam kak jie…

    Su agak, itu maknanya lebih kurang ‘kutis kupeng’ – luka kering yang di kopek. Uhhh… seriau tul. Sendiri buat mungkin sakit tapi ralit (leka). Tapi kalau orang tengok, mmg seriau. Su tulis ni pun, dah berkerut muka membayangkannya.

    Betul tak kak jie?

    suaras last blog post..Antara dia dan dia…

    • @suara, mmg ralit pun Su…tak sedar pun..tangan dok kerunaih sikit2…bila kena tang pedih tu …berenti la kejap :mrgreen:

  19. Ha ha….lupa lak nak tukar alamat rumah, kih kih …… 😳

    Ties last blog post..Pembelot

  20. Hmm…..susahnya nak sebut…. kopek kupeng ke ?

    Kalau yang dah betul2 kering tu memang seronok mengopeknya… Tapi yang masih belum matang lagi, tok sak usik laa….. nanti susah nak baik lak.

    Ties last blog post..Kasih berubah

    • @Tie, betul la tu…Tie kan ada pengalaman…hehehe

      ni tak kering sgt lagi …..sakit gak..tapi tu la..tangan dok gatai nk p situ je

Trackbacks

  1. […] tak pasti sate kerang tu direbus dulu atau tidak.     Walaupun   dok kerunaih adalah satu nikmat, tetapi saya dah serik untuk makan kerang lagi apalagi untuk   sengeh macam […]