Seksi RM 30

eriyza.via.my cakap jangan fikir benda yang tak best. Betul juga, kan?

Ada 2 benda best yang saya nak kongsi sekarang.  Keyword ‘ maza seksi’

Maza tu seksi? uweeekkk....!!! uweeekkkk...!!
Maza tu seksi? uweeekkk....!!! uweeekkkk...!!

Awek dari Odessa, Ukraine datang blog saya.   Olga Kurylenko kah yang cari Maza?   Salah rumah ni, yang seksi tu betul dah. Rumah Maza belakang sikit, jalan terus ….. sebelah kanan.

Teman Terhangat Mac 2009
Teman Terhangat Mac 2009

# screenshot 11:36Pm 31/03/2009

Siapa yang hantar duit ubat?
Siapa yang hantar duit ubat?

Semalam saya dapat cek dalam lipatan kertas A4. Tiada identiti pengirim. Tetapi cek peribadi bukan syarikat ini tertera nama pemilik dan dengan jelas ditulis nama penuh saya.

Untuk apa dan dari siapa ye….? Saya tak masuk apa² peraduan di blog sesiapa pun.

EDIT : epop on 03 Apr 2009 at 12:39 pm

salam k,jie,

ingat lg psl kulat sisir tu?razali salleh adalah suami kepada besfren sy yg ngidam kulat tu,dia duk bising x sdp ati sbb dpt kulat tu percuma,jd sy cadangkan supaya dia hantar cek pd k,jie,razali ni jugak classmate sy….so mcm tu la ceritanya……

# Saya lupa langsung pernah menulis nama Razali Salleh pada bungkusan yang pernah saya pos.

©Kujie – Hidup ini memang pelik. Tetapi yang pelik itulah kadang-kadang memaniskan dan mewarnakan kehidupan kita . Cinta derita, bahagia dan kecewa ini sesungguhnya ialah anugerah yang mencorakkan insan seperti pelangi.

76 Replies to “Seksi RM 30”

  1. maza seksi?ermm mana lah derang dapat ilham taip keyword sebegitu..

    twenty-sixs last blog post..Kenapa aku tak tinggalkan komen di Blogspot?

  2. Rezeki jangan ditolak. Buat baik kat orang, orang buat baik balik kat kita. Susah nak cari orang jujur ni, kan Jie. Moga persahabatan berpanjangan.

    ODs last blog post..Salam Sayang Cucu-Cicitku…

  3. maza tu seksi?? hehee.. tang manaaa tu kak Jie? huhuuuu…

    waahh.. siap bayar lagi tu. mungkin sebab terhutang budi sesangat kak Kak Jie.

    lepas ni, kalau neeza mengidam apa-apa.. tulis aje kat blog.. mesti kak Jie tunaikan kan.. hahhahaa!!

    errr.. Kak Jie, neeza teringin nak makan nasi lemak antarabangsa kat Kg Baru tu.. yang panas2 lagi.. segera.. sila hantar!! :mrgreen:

    Neezas last blog post..Buat baik berpada-pada..

    1. @Neeza, keseksian dia diiktiraf oleh org Ukraine je kot….perasan tak sudah la mamat tu nnt,

      kalau neeza mengidam….. balik ke M’sia boleh makan puas2…ckp je nak makan apa.

      nasi lemak tu……..kak jie sendiri pun tak pernah merasa, org je dok cerita

  4. Bestla dpt duit.Mama leh kirimkan jugak x kulat 2 ke mesir,hehe semoga cept sembh,ni first time sy tgk blog mama.

    1. @Makrod, kulat tu fofular sungguh..bkn org mengandung saja yg mengidam 😆

      kalau ada mama kirim ye…nak kena tunggu musim hujan
      nak kena order kt mak di kampung :mrgreen:

      tapi tak mau kenalkan diri 😀

  5. wah dpt cek.. bestnya leh la lanje pizza hut kak.. hehehe… 😳

    Kill-Vearns last blog post..Aku dan Kebuntuanku

  6. Erk.. Dr Maza??? Mohd Asri Zainal Abidin tu kee yang bekas mufti perlis tuh.. huhu

    nuaemans last blog post..PR oh PR !

  7. Kak Jie tulis maza seksi ingatkan kenalan saya Dr Maza tu dah jadi seksi, eishhh.. mana boleh jadi gitew. rupanya salah faham!

    Dapat duit betul2 dari blog! ini memang bagus utk Kak.
    Harap cepat2 sembuh sakit2 lutut. Kak Jie, buat si pembuat2 hal tu, doakan semoga depa diberi hidayah cepat2.

    AyKays last blog post..Teknologi rawatan air kaum Thamud

    1. @AyKay, Terimakasih..

      dulu..masa Maza ni dtg merempit berkomen2 kat sini ingat kan dia juga

      lain tu…

      Aminnnn…..

  8. Ok gak tu rezeki datang tapi memanglaa kalau boleh nak tau juga dari mana datangnya kan..

    Saya sendiri sampai sekrang masih tertanya-tanya sapa masukkan duit RM90 kat maybank saya dua bulan lepas.. takde jawapan sehingga kini..

    nuaemans last blog post..PR oh PR !

    1. @nuaeman, satu hari dok fikir
      siapa lah yg hantar
      dah tau ni….rasa malu pula
      tak mengharap pun di balas…malah dah lupa pun 😆

      harap2 selalunya ada org msk kan duit…hehehe

  9. Suka dengan konklusi kak jie tu…

    “Hidup ini memang pelik. Tetapi yang pelik itulah kadang-kadang memaniskan dan mewarnakan kehidupan kita…….sampai abis”

    Iza setuju. Macam misteri yang tak dak jawapan, tapi rasa happy jugak… 🙂

    P/s: Hujung minggu ni Papa dan Mama Dubai nak mai Malaysia …hurm kali ni jadi anak buluh lemang pulak kot :mrgreen: :mrgreen:

    1. @iza, seronok tu…papa & mama datang
      jadi org kaya tul… :mrgreen:

      lemang tak pe jgn anak lemau :mrgreen:

      hv a nice weken ye iza….

  10. aik? dari jauh tu mencari maza seksi 😛

    alhamdulillah, dapat rezeki

    Mak Sus last blog post..Cerita Kosong yang menjadi hampeh

  11. er, mak cik jie banyak sangat ketawa kot. sebab tu lupe name razali salleh… hehehe. 😛

    1. @nik uqbah, kata ustazah

      lupa benda baik yg pernah kita buat tak pa….
      tp mmg betul2 tak ingat langsung
      sbb masa hantar, poskan kulat sisir tu…mmg nk bagi isteri dia mengidam
      bagi percuma tak ingat apa dah lepas tu

  12. ihihihihihi…

    ibu saya kata, kalau kita mudah lupa maknanya kita dah TUA…

    ihihihihihihi… betul ke kata ibu saya??

    ihihihihihihi… mungkin sebab RM30… kalau RM30000 mesti kak jie tak lupa… kan… kan…

  13. seksi ke seksa maza tu ye.. kuang3… waa.. dapat duit sebab hantar kulat sisir rupanya.. uuuuuuu.. rezeki mendatang.. jangan di tolak.. tapi.. camne leh dihantar bersama2 kertas A4 plak..?? dia letak dalam peti surat ke..??

    nikillass last blog post..Gmail Turns 5

    1. @nikillas, dlm sampul surat la..tapi cek tu dlm kertas A4 dilipat…
      cop haribulannya 31-3-2009
      hari kakjie kena ragut..huwa…huwa…

      1. @Kujie, laju kak jie membalas komen ye.. eekeke.. ala kak jie… nanti guna duit tu beli hens begs baru.. wiwit2.. anggun bergaya gitew kak jie dgn hens begs baru.. untuk mengelak dari diragut, bawalah plastik beg sebagai ganti hens begs itew… kui3…. :mrgreen:

        nikillass last blog post..Gmail Turns 5

        1. @nikillas, rm 30 inggit dpt beli henbek baru ye..oooooo

          bln april ni hari jadi kak jie la…….
          ingat nak paw sapa² 😆

          kak jie bkn kena ragut henbek la…
          rantai mas tu………… kena cari seribu lagi baru cukup 😆

          cash out nuffnang , cash out advertles kot.. 😆

          1. @Kujie, eh kak jie.. bulan april ni hari jadi saya gak.. wah3.. nanti leh mintak hadiah ngan kak jie la neh.. 😆
            eh.. lupe plak yang rantai yang kena ragut.. bukan hens begs..
            tu la peragut neh.. haish.. ape nak jadi ngan diorang neh..
            tgk kamben2 kat padang tu.. ragut rumput je.. mane ade ragut rantai neh.. kui3..
            tapi kan.. saya tak pernah dapat lagi cek dari nuuffnang.. huhu~~

            nikillass last blog post..Gmail Turns 5

            1. @nikillas, a’a lah..kamben yg tak de akal tu pun tak ragut benda lain…kehkeh

              hadiah?

              erk….. patut kakjie yg claim

  14. Kak Jie sebut Maza, pkran sy telintas pd Mufti muda
    yg kacak tuh. Hehehe!!!

    Best laa kak Jie dpt durian runtuh.
    Rezki yg x disangka². 🙂

    Eriyzas last blog post..Antara Madihah Dan Maisarah

  15. murah rezeki kak jie ..
    dapat cek sape la yang bagi yek
    agaknya kak jie ada masuk apa2 peraduan kot
    mana tau kak jie lupa

  16. Den sajo jo bagi kat ekau tu ha….

    cek tu dibuat kenangan jo….kalau nak sodap laie….elok dibuekkan cicah bersamo roti.. makan di petang hari mengadap matahari tu ha…..

    sambil2 tu bolehlah urut, usap2 kaki yang berdonyut2 tu ha…..

    wakakaka

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    mazas last blog post..Dahsyat, Gegar Gempita!

    1. @maza, huwaa….cek tu nk kena frame gantung kot
      rasa kelakar cara dia sampai 😀

      uik..mana tau berdenyut²…. pernah kena ye :mrgreen:

    1. @Tie, org Ukraine tu tak pakai spek kot Tie…yg nampak maza tu seksi

      😆
      kelakar pula bab kuat sisir ni….tak ingat langsung
      lagi pun ingat ke kes dah selesai bila cakap ‘ bukan untuk dijual’

  17. salam k,jie,

    ingat lg psl kulat sisir tu?razali salleh adalah suami kepada besfren sy yg ngidam kulat tu,dia duk bising x sdp ati sbb dpt kulat tu percuma,jd sy cadangkan supaya dia hantar cek pd k,jie,razali ni jugak classmate sy….so mcm tu la ceritanya……

    1. @epop, oooooo…kak jie tak ingat langsung kak jie pernah tulis nama razali salleh kat bungkusan yang pernah kak jie pos.

      kak jie dah cakap….kak jie bagi seikhlas hati, dah tak ingat pun bila.

      satu hari bingung dok fikir sapalah yang hantar
      mcm2lah…hehehehe

Comments are closed.