The Love You Give, Is The Love You’ll Get

Macam orang mengantuk musim hujan disorongkan bantal dan selimut. Terimakasih eizil kerana respon entri Kak Jie Minta Tolong… Please

Ramai yang memberi pertolongan – terimakasih untuk semua terutamanya untuk seorang kawan blogger yang menghubungi melalui email dengan beberapa skrinshot dan jalan penyelesaian.

Minggu ni, mood kelaut – nak belek coding² rasa malas sangat. Mungkin sebab belum sihat sepenuhnya – masih batuk dan sesekali demam. Demam angau ke demam rindu tak pasti yang mana satu! :lol:

Bila eizil hulurkan tangan nak membantu – cepat² je rebut peluang. Bangun pagi tadi tengok semua dah tersusun cantik, lawa dan gebu.

Ramai orang menggali perigi
Ambil buluh lalu diikat
Ilmu dicari tak akan rugi
Buat bekalan dunia akhirat

©kujie – what you give, you get back – jadi hati² upload gambar anda di blog/ facebook…..  motif ? ^^

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. wow, gosip blog. x tau coz jarang ambik port

  2. kalau yg bab hati2 upload gmbar di fb @ blog tu rasanya macam tahu.hehe.. sama la. sekadar tengok dari jauh je. nak tengok dekat2 bahaya.eh2 :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari serol ..Borang aduan terhadap pemandu bas ekspress-berkesan keMy Profile

  3. akhirnya tercapai sudah 😀
    Jom terjah post menarik dari dnoBiz ..Berita Buruk Untuk Blogger – Google ambil tindakan terhadap aktiviti Link ExchangeMy Profile

  4. Ohh, patular sudah sebaris ikon diatas kotak komen 🙂
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Blog AkuBiomed dimakan ular NuffnangMy Profile

  5. denaihati says:

    bantu membantu membawa berkat dan seharusnya kita blogger perlu ada kerja sama kalau sama-sama berjaya kan semua suka.
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Anak-anak bising ketika Khutbah JumaatMy Profile

  6. semalam dah perasan komen dah ok, cuma segan nak tegur sebab tak hulurkan bantuan pon. huhu

    isu hot blogger? Gambar? Motif? Isu apa erk?
    Jom terjah post menarik dari Amry ..Semakin Ramai- Semakin Perlu Lebih Berhati-HatiMy Profile

  7. patut la nampak kemas jer.. 😉
    Jom terjah post menarik dari Ezany-Kun ..Al Kisah Solat JumaatMy Profile

  8. bantuan apa jer erk tuh bro? 😀
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Pakej hosting bersama domain percumaMy Profile

  9. Segan pula rasanya bila kak jie buat artikel macam ni, sekadar membantu apa yang terdaya, sambil membantu orang lain, membantu diri sendiri juga, sebab bila dah tertekan ngan kerja, perlu buat benda lain untuk legakan tekanan tersebut. 😀 Kebetulan kak jie memerlukan, so macam orang ngantuk disorongkan bantal juga untuk saya.
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Pakej hosting bersama domain percumaMy Profile

  10. Fahmi Raazali says:

    ye la mmg kemas dari sebelum nie… hehe orang memberi kita merasa… orang berbudi kita… dah tak ingat… 🙂
    Jom terjah post menarik dari Fahmi Raazali ..Because He Is A Muslim!My Profile

  11. hoho…teman nak bantuan gaklah….boleh? hehe
    Jom terjah post menarik dari Mohd Isa ..Beza Solat Lelaki Dan WanitaMy Profile

  12. Rasanye Kak Jie akan stop blogging tak one day? If so, boleh tak kak jie ‘get used’ dengan hidup tanpa berblogging…

    soalan ini ditujukan khas untuk Bro Rohaizad sekali…

    sorry soklan came out of nowhere..
    peace..

    ciao!
    Jom terjah post menarik dari Azahar Salleh ..Dilema Anbuntu Bukan AndartuMy Profile

  13. cantik lah..dah tersusun kotak komen ni..saya punya blog kalau buat pengumuman ada orang nak tolong tak? 😆

    isu panas? sama je macam lauk..nanti basi jugak kalau takda yang tolong simpan dalam fridge atau panaskan 😉

  14. wandisini says:

    bro eizil memang pakar dalam hal-hal macam ni.
    Jom terjah post menarik dari wandisini ..Digital thermometerMy Profile

  15. wandisini says:

    rasanya footnote tu lagi menarik untuk diketahui…cerita lah lebih sikit 😆

  16. pemerhatidunia says:

    Bagusnya ada yang saling membantu. tapi blog akak memang sudah smart dari dulu pun.
    Jom terjah post menarik dari pemerhatidunia ..Taubatnya Pencuri Mesir dan Menjual Buku Biografinya di JalananMy Profile

  17. dah perasan semua dah baik sekarang ni

    p/s: em motif apa ek ayat last tu, heheh sy bagi gambar kat FB awk nanti dpt apa yer, hehe
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Apakah faktor anda menjadi subscriber blogMy Profile

  18. MissNafa says:

    saya rasa seperti tau pulak pasal foot note tuh .. hehe 🙂
    Jom terjah post menarik dari MissNafa ..Macam mana kalau tiba-tiba TERsukaMy Profile

  19. foot note tu – umum je..kisah isu blogger hot sekarang ni
    meh kita fokus pada entri ni meh…hehehe

  20. amboi…amboi….. 😆
    isu yang tak sudah – gossip hangat musim hujan 😆

  21. gosip ape kak jie?

    (nada busybody) hahaha.. saya kurang blogwalking. blogwalking ke banglo2 pilihan saja – contoh blog kak jie la.. hehehe..
    Jom terjah post menarik dari zzeffa ..Ya Sila BersabarMy Profile

  22. Tak taulah Kak Jie… saya kureng sket bab bab nih.

    p/s: meh la… kita sok sek sok sek sket….
    Jom terjah post menarik dari rohaizad ..Cara-cara untuk meningkatkan traffik blog – bahagian 1My Profile

  23. baru semangat balik nak update
    macam le hari2 sudah tu blog tak update..kan…hehehe

  24. tahu ke isu gossip hot blogger skrg ni?

    kak jie sekadar di pinggiran saja, jadi memerhati dari jauh

  25. mmg kena hati2.. nanti makan diri bila ada orang salah guna..

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari serol ..Minyak naik- minyak habis- naik minyakMy Profile

  26. Dah kemas balik kotak komen dia hehehe. Saya tak menghulur bantuan takut diminta susu terberi tuba, lalu kotak komen ini jadi tunggang terbalik terus. ;p
    Jom terjah post menarik dari Khairi ..Cara-cara memilih suami- atau ciri-ciri lelaki pilihanMy Profile