Theme Baru Kujie2.com

Secara rasmi tepat 12:01 malam tadi 010112 blog ini telah menggunakan theme baru. Pada asasnya tiada perubahan ketara kerana masih mengekalkan warna asas putih dan hitam juga banner blog.

Perubahan besar yang mungkin dirasakan ialah saya tidak lagi menggunakan Plugin Ajax Comments-Reply . Memang plugin ini telah terbukti berkesan untuk load komen dengan laju tetapi saya ingin mengekalkan kotak komen dari theme asal.

Tiada yang sempurna, tiap sesuatu ada kelebihan dan kekurangannya. Beberapa editing mungkin diperlukan lagi dari masa ke semasa untuk menyesuaikan diri dengan thema baru.

Terimakasih eizil yang banyak membantu sehingga lewat malam.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

55 thoughts on “Theme Baru Kujie2.com”

    1. kak jie mcm tak boleh nak guna kaler lain
      mcm dah senang hitam putih je
      sebenarnya theme asal ada random box kt sidebar
      tapi agak ambil masa utk loading, kak jie buang
      ada banyak editing yg dibuat ni dari theme asal

      1. tu la..saya perasan gak tengok kat screenshot tu ada box patutnya kat tepi blog, tapi blog yang sekarang ni tak ada..part yang saya paling suka kat theme ni, ada bunga comel kat bawah sekali tu..hihi..
        Jom terjah post menarik dari bardboo ..Jom Main Salji!!My Profile

  1. Ambil semangat baru Kak Jie.

    Saya pun dah tukar theme, alih-alih habis tenaga nak update sebab demam awal tahun ini. Sabar menunggu sembuh.
    Jom terjah post menarik dari muhammad fakhruddin ..Haram Haramkah @OhBukuMy Profile

  2. Honest…

    Macam berat sikit dari yg sebelum ni.(duk ulu sangat – connection mcm siput vavi la)
    😯 mata kena jegil lebih sikit pasal font malap dari sebelumnya. (sebenarnya saya yg rabun & silau)

    Ikhlas … saya (diulang – saya sorang ja) suka theme yg sebelum ni … sorry …

    Kata dalam ati : “Eleh, mandai- mandai nak komen – macam la blog kita yg bersawang tu elok sangat… isk !”
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul ..JANGAN POTONG…My Profile

    1. dulu saya guna plugin Ajax Comment Reply… bila komen dia cuma loading bahagian komen saja ttp skrg saya dah tak guna plugin tu lagi… sebab kalau saya guna, kotak kolam tak mcm skrg….mcm yg dulu

      mmg yg ni komen lambat loading sbb dia akan load semua full entri tiap kali klik utk komen

      bab font entri…………. sy sedang menukar font dari masa ke semasa utk mencari font yg sesuai. Skrg dah hitam terang , kan?

      terimakasih kerana prihatin.
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Taklimat Dan OrientasiMy Profile

      1. Sama-sama, dan terima kasih juga kerana sudi tambah ink untuk mengurangkan tahap rabun saya, 🙂

        Tak kisah loading keseluruhan entry & komen… dan loading time dah kembali ketahap normai macam sebelumnya …

        Font yg mesra pengguna juga. Terima kasih , lagi sekali !
        Jom terjah post menarik dari Abang Zul ..KERETA BERHIAS ?My Profile

        1. salah satu cara menambah kelajuran adalah buang sidebar yg tak perlu… dulu sidebar ada cointainer ( kotak utk random post dgn cloud tag ) – itu default. saya dah buang

          so theme ni tak perlu loading benda2 tak perlu tu..nampak saja cantik tapi memberatkan.
          Jom terjah post menarik dari Kujie ..Notis Tak PentingMy Profile

  3. Something missing… tambah cahaya… dan ini nampak natural klasik..more on sentimental 2012.

    1. theme free… biasalah
      tiada sunggutan di situ…hehehe
      dulu nampak blogger terdekat guna rasa tak sampai hati nak guna juga
      bila dia dah tak guna… baru ambil

      * circle blogger kecik je…. seganlah nak tiru dia
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Notis Tak PentingMy Profile

  4. Salam Kak,
    Amboiiii cat rumah ye, lawa langsir hihihi, yan pun sbenarya dh lama cari themes tapi takde yang berkenan, sebelum ni ada guna twenty eleven tapi kejap je sebab tang edit themes tu agak complicated sikit, tak macam themes lain *ke yan yg xreti hehe*,

    1. pernah guna twentry eleven juga…. tapi macam tak ada tarikan kimia
      harap2 theme ni boleh guna lama…hehehe
      bukan senang nk dptkan feeling dgn theme.

      theme ni pun masih fresh, ada sikit2 yg akan diedit…ikut mood juga ni…:p
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..SedapMy Profile

        1. oo.. yeke.. memula nak tanya awat sidebar kosong jer.. pastu scroll tgk ade kat bawah lak.. hehe..

Comments are closed.