Theme Baru Kujie2.com

Secara rasmi tepat 12:01 malam tadi 010112 blog ini telah menggunakan theme baru. Pada asasnya tiada perubahan ketara kerana masih mengekalkan warna asas putih dan hitam juga banner blog.

Perubahan besar yang mungkin dirasakan ialah saya tidak lagi menggunakan Plugin Ajax Comments-Reply . Memang plugin ini telah terbukti berkesan untuk load komen dengan laju tetapi saya ingin mengekalkan kotak komen dari theme asal.

Tiada yang sempurna, tiap sesuatu ada kelebihan dan kekurangannya. Beberapa editing mungkin diperlukan lagi dari masa ke semasa untuk menyesuaikan diri dengan thema baru.

Terimakasih eizil yang banyak membantu sehingga lewat malam.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. lamanya tak online,saya banyak ketinggalan di blog kak jie..tema pun dah tukar baru..memang tak berapa ketara sangat perubahan tema blog kak jie..
    Jom terjah post menarik dari Naziman ..Baucar buku RM200 pemberian untuk pelajarMy Profile

  2. dah lama tak singgah sini..bila singgah, dah berwajah baru plak…simple jugak macam theme lama…sedap mata memandang..
    Jom terjah post menarik dari bardboo ..Pech DavidMy Profile

    • kak jie mcm tak boleh nak guna kaler lain
      mcm dah senang hitam putih je
      sebenarnya theme asal ada random box kt sidebar
      tapi agak ambil masa utk loading, kak jie buang
      ada banyak editing yg dibuat ni dari theme asal

      • tu la..saya perasan gak tengok kat screenshot tu ada box patutnya kat tepi blog, tapi blog yang sekarang ni tak ada..part yang saya paling suka kat theme ni, ada bunga comel kat bawah sekali tu..hihi..
        Jom terjah post menarik dari bardboo ..Jom Main Salji!!My Profile

  3. ciksembang says:

    mmg sesuai theme ni dengan kujie yg update blog setiap hari.. senang nak baca
    Jom terjah post menarik dari ciksembang ..Kegayatan dengan kereta kabel LangkawiMy Profile

  4. muhammad fakhruddin says:

    Ambil semangat baru Kak Jie.

    Saya pun dah tukar theme, alih-alih habis tenaga nak update sebab demam awal tahun ini. Sabar menunggu sembuh.
    Jom terjah post menarik dari muhammad fakhruddin ..Haram Haramkah @OhBukuMy Profile

  5. Lama tak berkunjung dimari, ternyata blog Kak Jie sudah ada banyak perubahan termasuk template blog. Saya lihat template blog yang Kak Jie gunakan punyai loading yang ringan jadi makin mudah untuk saya akses
    makin sukses terus Kak Jie di tahun 2012..
    Jom terjah post menarik dari Rina As ..Posting Blog Terbaik Tahun 2011 Dari Rina As’s BlogMy Profile

  6. tahun baru baju baru…theme nmpk kemas

  7. nampak makin kemas la kak jie..nice!dan lebih tersusun..hehehe
    Jom terjah post menarik dari Nabiel ..AKU RASA HEBAT BILA AIBKAN ORANG!My Profile

  8. theme yg baru ni memang lawa dan lebih tersusun
    Jom terjah post menarik dari Juan ..Memohon Kad Pengenalan Baru | Kehilangan Kad PengenalanMy Profile

  9. Simple tapi elegan!
    Jom terjah post menarik dari Aidilx ..Selamat Hari Raya Aidilfitri 2011My Profile

  10. Kalau WordPress versi baru tidak perlu bimbang hendak set semula Widget setiap kali tukar theme blog.

  11. Tahun baru dengan cat-cat baru. Putih yang menawan.
    Jom terjah post menarik dari Kak Long Mawar Merah ..Ombak biru, sedihnya pantaikuMy Profile

  12. Ummi Hanie says:

    cantik,kemas dan suci mcm biase kak jie … 😉

    slmt tahun baru

    mcm sy ni jenis suka tukar2 theme dgn kerap..skrg ni je tgh blajar menahan rasa … hehe
    Jom terjah post menarik dari Ummi Hanie ..Rebut peluang buka kedai online sendiri dan jimat jimat jimattt ….My Profile

  13. Denaihati says:

    TERBAIK. Suka dengan header tu …. Akhirnya.
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Bertempur Mempertahankan MasjidMy Profile

  14. bagi aku, memang ni lagi smooth. so far, laju dan clean. Ok sangat dah nih..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Isu upload Ombak Rindu di YoutubeMy Profile

  15. wow cantik theme baru ni kak, nampak kemas dan suci..
    bila theme sesuai dgn jiwa nak menulis di blog pun akan lebih bersemangat kan kak…
    selamat tahun baru 2012 kak.
    Jom terjah post menarik dari ejam ..#WordlessWednesday – Selesa Walaupun..My Profile

  16. Zarul Umbrella says:

    wah cantik la kak jie
    Jom terjah post menarik dari Zarul Umbrella ..Tahun Baru Theme BaruMy Profile

  17. Honest…

    Macam berat sikit dari yg sebelum ni.(duk ulu sangat – connection mcm siput vavi la)
    😯 mata kena jegil lebih sikit pasal font malap dari sebelumnya. (sebenarnya saya yg rabun & silau)

    Ikhlas … saya (diulang – saya sorang ja) suka theme yg sebelum ni … sorry …

    Kata dalam ati : “Eleh, mandai- mandai nak komen – macam la blog kita yg bersawang tu elok sangat… isk !”
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul ..JANGAN POTONG…My Profile

    • dulu saya guna plugin Ajax Comment Reply… bila komen dia cuma loading bahagian komen saja ttp skrg saya dah tak guna plugin tu lagi… sebab kalau saya guna, kotak kolam tak mcm skrg….mcm yg dulu

      mmg yg ni komen lambat loading sbb dia akan load semua full entri tiap kali klik utk komen

      bab font entri…………. sy sedang menukar font dari masa ke semasa utk mencari font yg sesuai. Skrg dah hitam terang , kan?

      terimakasih kerana prihatin.
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Taklimat Dan OrientasiMy Profile

      • Sama-sama, dan terima kasih juga kerana sudi tambah ink untuk mengurangkan tahap rabun saya, 🙂

        Tak kisah loading keseluruhan entry & komen… dan loading time dah kembali ketahap normai macam sebelumnya …

        Font yg mesra pengguna juga. Terima kasih , lagi sekali !
        Jom terjah post menarik dari Abang Zul ..KERETA BERHIAS ?My Profile

        • salah satu cara menambah kelajuran adalah buang sidebar yg tak perlu… dulu sidebar ada cointainer ( kotak utk random post dgn cloud tag ) – itu default. saya dah buang

          so theme ni tak perlu loading benda2 tak perlu tu..nampak saja cantik tapi memberatkan.
          Jom terjah post menarik dari Kujie ..Notis Tak PentingMy Profile

  18. suka dengan theme baru ni… 😀
    Jom terjah post menarik dari zuls ..Bangun Pagi 1 Januari 2012 dan Tanam AzamMy Profile

  19. Selamat Tahun Baru 2012.. Azam tahun baru ni.. 🙂 Anyway, theme ni pun menarik..
    Jom terjah post menarik dari Azuan ..Dapatkan Backlinks Percuma Untuk Blog AndaMy Profile

  20. theme yang simple tapi cantik.

  21. simple tapi style.

    ehehi

  22. sangat cantik!!!!!!

  23. tahun baru, azam baru & theme blog baru…yg penting simple & sempoi…
    Jom terjah post menarik dari nadri ..Kiamat 2012? Masanya Semakin Dekat & RapatMy Profile

  24. Fakarepain says:

    cantik gak theme ni kak..

    tulisan senget tu..hihi
    Jom terjah post menarik dari Fakarepain ..( VIDEO ) PENDARATAN PERTAMA AIRBUS A380 EMIRATES DI KLIAMy Profile

  25. azrijohan says:

    cantik, dan macam biasa… ringan
    Jom terjah post menarik dari azrijohan ..Infografik: Pengguna Android di Serata DuniaMy Profile

  26. HUYYOOOOO!
    Hahahaha. Tu je nak komen hikhik 😆

    Lawa kotak komen die. Theme ni nampak unik, dan menunjukkan pemilik blog berjiwa muda 😆
    Jom terjah post menarik dari Affan Ruslan ..Kos Haji Semakin Rendah Dengan DinarMy Profile

  27. macam tulisan nak buat programming tajuknya..
    okey,kat kotak komen ni font lawa.. hehe..

    owh,plugin comment ajax tu ke.. patutlah laju je bila post comment dulu,tak tunggu load..
    Jom terjah post menarik dari Izwan ..Sambutan Tahun Baru 2012 dan Jejak Belia Metropolitan 2My Profile

  28. boleh tahan 🙂 saya suka theme simple2 hihi
    kalau saya ada blog personal, saya nak jugak theme minimalist ni mcm zenhabits 🙂
    Jom terjah post menarik dari afiqaiman ..Fokusblogger Sepanjang 2011My Profile

  29. ok ni simple kemas
    Jom terjah post menarik dari mr.pingu ..Mr.PiNGu demam Setahun!My Profile

  30. cantik ..cuma rasa nak kak jie guna jenis font mcm theme lama lebih cantik ..
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Karbohidrat Dalam Buah-Buahan (Senarai Buah )My Profile

  31. Sobri Mansor says:

    Selamat Tahun Baru 2012 Kak Jie. Memang kemas dan sedap mata memandang theme baru di blog Kak Jie ni
    Jom terjah post menarik dari Sobri Mansor ..Percutian yang tidak dirancangMy Profile

  32. tgh try and error yer hehehe,tgh memahat lah ni..font tu shadow,agak susah sikit nak baca nampak seperti kabur.
    Jom terjah post menarik dari azman ..Happy New Year and Happy BirthdayMy Profile

  33. Nampak macam ‘blur’ sikit la, mungkin pasai tulisan guna font color ni…
    Jom terjah post menarik dari Lensahp ..Duit zakat pun depa selewengMy Profile

  34. Terlalu cantik untuk saya perkatakan. Bersih dan kemas. Patutlah ramai yang mengatakan yang Akak ni ‘Ratu Blogger’ Malaysia.
    Jom terjah post menarik dari abangensem ..Azam 2012My Profile

  35. John Johny says:

    Something missing… tambah cahaya… dan ini nampak natural klasik..more on sentimental 2012.

  36. comel……kemas
    Jom terjah post menarik dari rumah kuning ..N3 Sulung 2012My Profile

  37. Kak,

    Theme ni saya guna untuk Health Blog saya 🙂 lama pakai dahhh…. heheheheheh

    • theme free… biasalah
      tiada sunggutan di situ…hehehe
      dulu nampak blogger terdekat guna rasa tak sampai hati nak guna juga
      bila dia dah tak guna… baru ambil

      * circle blogger kecik je…. seganlah nak tiru dia
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Notis Tak PentingMy Profile

  38. Salam Kak,
    Amboiiii cat rumah ye, lawa langsir hihihi, yan pun sbenarya dh lama cari themes tapi takde yang berkenan, sebelum ni ada guna twenty eleven tapi kejap je sebab tang edit themes tu agak complicated sikit, tak macam themes lain *ke yan yg xreti hehe*,

    • pernah guna twentry eleven juga…. tapi macam tak ada tarikan kimia
      harap2 theme ni boleh guna lama…hehehe
      bukan senang nk dptkan feeling dgn theme.

      theme ni pun masih fresh, ada sikit2 yg akan diedit…ikut mood juga ni…:p
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..SedapMy Profile

  39. Ezany-Kun says:

    cantik.. tapi awat sidebar jatuh ke bawah ek.. huu..

Trackbacks

  1. […] adalah theme asal yang saya guna sejak 01.01.12.  Sekali imbas memang tak nampak sangat perubahan ketara tetapi […]