What the heck is ham doing on my blog? I’m a vegetarian.

Cuti hujung minggu dua hari ini..tiba² mengesan  kehadiran spam yang begitu mendadak.

Weiii…..spammer, korang tak de life ke?

( cakap² orang yang habiskan hujung minggu yang sedap dan indah bersama keluarga )

Spam most people know as the unwanted commercial comments on their blog, its counterpart we call ham to indicate legitimate comments. On the Akismet mistakes side, missed spam is pretty self-explanatory, but a false positive is what it’s called when we incorrectly identify a legitimate comment as spam. (Which hopefully happens exceedingly rarely.) Also, we’re sorry about the vegetarian thing.

©kujie – dalam masa entri ini disiapkan, lebih 10 lagi spam bertandang … kenapa Akismet?

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. mrs jamal says:

    dulu masa di blogspot..xder pown spam..skang hari2 kene spam, memang orang tu xder keje la kak jie..ha ha
    Jom terjah post menarik dari mrs jamal ..Marah Marah SayangMy Profile

  2. ini semua robot punye kerje ni…10 spam/minit ke ni kak jie?

  3. Hi, first time bertandang ke blog akak. Spam memang sentiasa akan ada. 🙂

  4. mankuchai says:

    saya banyak juga dapat spam komen…byk dari jerman,bahasa entah apa2….
    Jom terjah post menarik dari mankuchai ..10 nama blogger unik di Malaysia!My Profile

  5. denaihati says:

    dulu pernah jadi diaorang spam dengan bahasa Melayu.
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Pilihanraya kecil Galas dan Batu SapiMy Profile

  6. Syafrizal says:

    pening kepala kalau tgk spam ni..
    masih ada lagi yg terlepas plak tu
    Jom terjah post menarik dari Syafrizal ..Menulis artikel – Bahagian 1My Profile

  7. Hahaha…ia sepatutnya “What the heck is ham doing on my blog? I’m a Muslim.” 🙂
    Jom terjah post menarik dari GreenLava ..What is and how to improve Alexa rankMy Profile

  8. spam .. mcm tu la. tak ada hala tujuan ..
    Jom terjah post menarik dari a n a s t a s y e a ..Misi Terlaksana AkhirnyaMy Profile

  9. Kadang2 ada gak spam…. tapi askimet tahan dulu…hehehe

    nasib belum popular…huuhuhuhuh
    Jom terjah post menarik dari zikri ..Siri TV- ChuckMy Profile

  10. Lama tak bertandang ke blog serba cantik ni. skaali pink da. 🙂

  11. denaihati says:

    subhanallah saya ada beratus spam sehari..sekarang ni pun ada hampir 5k spam….macam bahasa dan negara yg singgah..
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Pembunuh Sosilawati Maafkan kamiMy Profile

  12. memang teruk kakjie spam masuk dalam akismet ni..kalau sehari tak login blog memang beratus spam masuk…huhu
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Wajarkah pengurus rumah tanggaMy Profile

  13. biase la robot, yg penting blog ade security 😛
    Jom terjah post menarik dari suffer8zine ..UFO di ChinaMy Profile

  14. agaknye si akismet tu kene demam kepialu kut…. tengah gigil2 tu spam terlepas 😆
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..nissan fairladyMy Profile

  15. syafiq.net says:

    owh kak jie~ sudah bertukar pink 😆
    spam tu robot, maka memang diorang tak de life
    melainkan spammer manual. tapi amat jarang jumpa.
    rare orang kata :mrgreen:

Trackbacks

  1. […] tweetmeme_service = 'bit.ly'; Bila saya merungut mengenai spam awal minggu ini dengan entri What the heck is ham doing on my blog? I’m a vegetarian. ( kalau yang gunakan Akismet mesti pernah nampak ayat ni ) memang saya maksudnya kehadiran ketara […]