Jualan Raya Meletop 2015 Di Nile

innity_pcu = “%%CLICK_URL_UNESC%%”;
new innity_adZone(“7380ad8a673226ae47fce7bff88e9c33”, “9165”, {“origin”: “MY”, “channel”: “LIFESTYLE,MALAY,TRAVEL”, “width”: “468”, “height”: “60”});

Berpuasa di bulan Ramadan adalah salah satu daripada lima rukun Islam . Pada bulan Ramadan, umat Islam di seluruh dunia diwajibkan berpuasa . Seseorang yang berpuasa tidak minum atau makan bermula dari matahari terbit dan matahari terbenam. Ia bukan hanya menahan diri daripada makan dan minum tetapi Ramadan juga merupakan ujian kesabaran dalam menahan diri dari tindakan jahat , pemikiran jahat, dan kata-kata yang tidak baik. Ramadan adalah satu cara untuk menjaga minda dan badan bagi memberi tumpuan kepada kebaikan dan mencapai disiplin diri.

 

 

http://www.nile.com.my/page.php?cd=101

Untuk bulan yang mulia ini , nile.com.my  sedang menjalankan kempen PENGHANTARAN PERCUMA untuk sambutan RAYA yang akan datang dari 17 Jun 2015 hingga 16 Julai 2015 dengan pembelian minimum RM48 sahaja. Anda boleh mendapatkan pelbagai barangan keperluan hari raya pada harga yang sangat rendah, dengan hanya 1-3 hari tempoh masa penghantaran kerana semua barangan yang anda ingini boleh dapati di laman web. Bagi pelanggan KL dan Selangor, anda juga boleh menikmati penghantaran terpantas  dalam masa hanya 24 jam dengan menggunakan perkhidmatan    Perkhidmatan Pembayaran Tunai Ketika Penghantaran 24 Jam .

Apa tunggu lagi …

Untuk memberi ganjaran kepada sokongan berterusan pelanggan, nile.com.my sedang menjalankan kempen Jualan Raya yang dinamakan ” Jualan Raya Meletop 2015 ” . Banyak barangan yang mempunyai tanda HARGA RUNTUH . Namun setiap barangan didatangkan dengan kuantiti yang terhad juga pada tarikh  dan masa tertentu sahaja, di mana setiap pelanggan hanya boleh merebut SATU barangan sahaja. Mari kita lihat beberapa tawaran meletop yang ditawarkan: –

nile lady jacket

Product: Lady Jacket/Suit
Harga Meletop: RM13.90
Tarikh Meletop: 29/06/2015
Masa Meletop: 11.00 pagi
Kuantiti: 200 helai

nile man slim fit

Product: Men Slim Fit Jacket
Harga Meletop: RM13.90
Tarikh Meletop: 30/06/2015
Masa Meletop: 11.00 pagi
Kuantiti: 300 helai

nile simple ol flat

Product: Simple OL Flats 
Harga Meletop: RM9.90
Tarikh Meletop: 01/07/2015
Masa Meletop: 11.00am
Kuantiti: 150 pasang

nile dual colour flat

Product: Dual Color Woman Flats
Harga Meletop: RM9.90
Tarikh Promosi: 01/07/2015
Masa Meletop: 3.00 petang
Kuantiti: 100 pasang

nile haniya polka dotted

Product: Haniya Podka Dotted Blouse
Harga Meletop: RM14.90
Tarikh Meletop: 02/07/2015
Masa Meletop: 11.00 pagi
Kuantiti: 150 helai

nile haniya printed blouse

Product: Haniya Printed Blouse
Harga Meletop: RM17.90
Tarikh Meletop: 02/07/2015
Masa Meletop: 4.00pm
Kuantiti: 200 helai

nile tassel retno bag

Product: Tassel Retro Stylish Bag
Harga Meletop: RM9.90
Tarikh Meletop: 03/07/2015
Masa Meletop: 11.00am
Kuantiti: 250 buah

nile crocodile design bag

Product: Crocodile Design 3-in-1 Woman Bag
Harga Meletop: RM28.90
Tarikh Meletop : 03/07/2015
Masa Meletop: 4.00pm
Kuantiti: 200 buah

nile haniya pasley jubah

Product: Haniya Paisley Jubah
Harga Meletop: RM29.50
Tarikh Meletop: 06/07/2015
Masa Meletop: 11.00am
Kuantiti: 100 helai

 

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai ” Jualan Raya Meletop 2015 “, sila layari laman web mereka dengan << klik link di sini >> .

Tandakan kalendar anda untuk setiap barang yang anda minat, jadilah yang pertama kerana semua yang menjadi rebutan didatangkan dengan kuantiti yang terhad.

Nikmati keseronokkan membeli-belah di bulan Ramadan dihujung jari dan jangan lupa untuk terus berpuasa tanpa ponteng!.

HACKED BY SudoX — HACK A NICE DAY.

Cathoot – Hotel Kucing Di Kota Damansara

Minggu lepas saya bercuti 5 hari, masalah utama penjaga kucing apabila bercuti adalah mencari tempat untuk  kucing yang selamat dan selesa sewaktu  ditinggalkan. Sehari mungkin boleh tinggalkan dengan makanan dan pasir tandas yang mencukupi. Itu pun hati tak senang dok teringat aje.

Selepas membuat carian dan melihat beberapa tempat, saya akhirnya membuat keputusan untuk menghantar anak-anak bulus kesayangan di Cathoot Malaysia di Kota Damansara.

cat boardingCATBOARDING SELANGOR

Cat Hoot terletak di No. 36, Jalan Pekaka 8/3, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, bersebelahan Jabatan Pendaftaran Negara Kota Damansara atau boleh terus ke lokasi melalui  GPS: Latitude: 3.1757239 Longitude: 101.5749245

Kalau nak booking atau maklumat lanjut, boleh buka laman web mereka – Cathoot Malaysia

cat boardingMELATI

Salah satu sebab utama saya memilih menghantar anak-anak kucing kesayangan ke Cathoot adalah mereka hanya menerima kucing sahaja, tidak bercampur dengan binatang peliharaan lain.

Lagi pun masa ni Cathoot sedang menawarkan harga promosi .  Kalau sesiapa nak booking, boleh klik ke Cats Hotel – Cathoot Malaysia dan gunakan kod kupon “opening’ bagi mendapatkan diskaun sebanyak RM 15.  Promosi akan tamat pada 31 Mei 2015

 

keadaan bilik hotel kucing

Saya bawa Alice, Melati dan Carrot dan mereka ditempatkan di Furry Suite.  Furry Suite  yang luas dan sesuai untuk menempatkan 4 ekor kucing bersama. Kita tak perlu pisahkan kucing-kucing kita yang kehidupan harianya bersama. Tak adalah dia rasa keseorangan atau kejutan emosi rindukan tuan yang sedang bercuti.

Comel je Alice dengan katil purple.

cat boardingHOTEL KUCING

Selain Furry Suite, terdapat juga Mellow Condo – pakej ini sesuai untuk menempatkan 2 ekor kucing bersama.  Pemilik kucing boleh bawa barangan peribadi supaya sicomel ini rasa selesa seperti di rumah.  Kucing pun tau rindukan tuannya ..

CATBOARDINGKL

Salah satu pilihan di sini ialah Hoot Cottage yang menempatkan seekor kucing setiap bilik.  Ruang bilik kucing dan ruang tandas dipisahkan.  Di bahagian ini juga disediakan kawasan yang luas untuk kucing bebas keluar bermain atau berinteraksi bersama tetamu yang lain.

Kucing di CatHoot tidak dikurung di dalam sangkar seperti kebiasaan, tetapi kucing akan dilepaskan untuk bersosial bersama kucing yang lain atau pengunjung yang singgah. Bergantung kepada keperibadian kucing itu sendiri dan keselesaannya.

Bagi kucing saya yang biasa bergerak bebas di dalam rumah dan tidak pernah dikurung di dalam sangkar, suasana yang ditawarkan di sini sangat menyenangkan mereka.

hotel kucing

Kita boleh menempah perkhidmatan selama sejam sesi bermain bersama staff setiap hari supaya si comel kita kekal aktif dan ceria.  Kucing juga diberikan makanan premium dan air bertapis setiap hari.

cat boardingKEADAAN CAT BOARDING

Kemudahan dan peralatan yang selamat untuk kucing.

cat boardingCATBOARDING

Caathoot bukan saja menyediakan tempat selesa untuk tinggalkan kucing kesayangan apabila kita bercuti tetapi mereka juga menawarkan segala keperluan kucing seperti makanan, pasir atau sangkat.  Saya nampak pasir kucing jenama sama  lebih murah daripada kedai yang biasa saya beli di Rawang.

Ruang lobi yang luas ini juga dilepaskan kucing untuk bebas bergerak dan bermain.  Kelebihan unik di Cathoot adalah pelawat dan pelanggan bebas bermain dengan kucing yang diletakkan di sini dengan izin pemilik.  Pintu utama kaca sepenuh memberi suasana mesra kepada pengunjung dan kucing melihat burung di persekitaran.

Alice yang berkaki tiga juga bebas bergerak , berlari dan bermain dengan selesa di sini.

kucing bermain

Sewaktu saya jauh beribu kilometer sedang seronok bercuti, staff Cathoot akan mengupdate aktiviti kucing kita melalui Facebook Cathoot  atau Instagram Cathoot.  Terubat juga rindu.

Cathoot juga menawarkan perkhidmatan asas grooming. Boleh telefon untuk sebarang pertanyaan di : 03-6143 4334.  Premis di buka setiap hari Isnin – Jumaat dari jam 10 pagi hingga 7 malam dan pada hari Sabtu /Ahad di buka dari jam 11 pagi hingga 6 petang.

Semalam saya buat survey di beberapa ‘cat boarding’ kawasan Rawang , mereka telah membuka tempahan sempena hari raya.  Kepada pemilik kucing, jangan lupa untuk membuat tempahan sekiranya akan bercuti di hari raya nanti.  Buatlah tempahan segera di Cathoot Malaysia , kalau nak balik arah utara senang saja boleh singgah di Kota Damansara.

Keperluan Hari Raya Mampu Milik

juliecourier nile

Akhirnya bungkusan yang diorder dari Nile.com.my pun sampai.  Sebelum masuk bulan Ramadan, eloklah buat beberapa persediaan awal untuk persiapan raya nanti.  Beli keperluan secara online bukan saja boleh menjimatkan masa malah boleh  dijadikan hadian kejutan untuk mereka yang tersayang.

Saya  buat pesanan dan keesokkan harinya barangan yang dipesan ini tiba di hadapan pintu rumah. Mudahkan membeli belah online. Lebih mudah jika kita membeli daripada laman web yang boleh dipercayai seperti Nile.com.my

Do not accept if the seal is broken – macam tu lah amarannya.  Nasib baik semua barangan saya sampai dengan eloknya.

Nak tengok apa yang saya beli daripada Nile.com.my?

juliebeg murah online di nile

Selain beg , jam tangan , gelang, headband , saya order Seamless Magic Hair Bands satu set 2 keping berharga hanya RM 0.50.  Benda ini digunakan untuk dilekatkan dikepala bagi mengemaskan anak-anak rambut supaya tidak berjuntai menganggu muka sewaktu kita bermake up.

 

juliebeli belah di nile

 

Palazzo hitam dengan baju bunga merah latar hitam mix and match yang sepadan untuk wanita  yang masih mengekalkan kesopanan.  Gandingan ini bertambah ceria dengan gandingan beg tangan juga berwarna merah hati.

Harapnya pilihan saya ini tepat kerana ini  adalah untuk adik ipar saya.  Kakak ipar yang baik, kan…. hihihi..puji diri sendiri!

juliebeli belah online nile

Hujung minggu lepas saya pun ke Tanjung Malim menghantar hadiah yang telah dibeli online. Kami ambil peluang ini untuk melawat Taman Rekreasi Proton City yang cantik, aman damai seperti ini.

Luangkan masa petang hujung minggu sambil menikmati pemandangan kehijauan Banjaran Titiwangsa dan tasik indah bersama bukan saja mendamaikan tetapi menambah erat hubungan kekeluargaan.

juliebeg baju online

Chiffon Palazzo –  RM19.80
Women’s new flower shirt –  RM36.80
Fashion Fringed Casual Woman Handbag – RM28.80

Hah…tengok, cantikkan?  Adik ipar saya ni lebih putih kalau nak dibandingkan dengan saya yang terlebih kopi… hitam dan merah sangat menyerlah untuk dia.  Palazzo hitam tu kena pakai inner.  Kalau tidak agak jarang nampak kaki yang seksi…hihi

Padanan ini sesuai juga untuk kunjungan open house raya nanti.

juliebeg cantik beli online

Beg sesuai untuk mak-mak yang biasanya nak sumbat bukan saja barangan peribadi diri sendiri tetapi keperluan anak-anak jika keluar. Warna hitam sangatlah mainstream,  jadi untuk hari raya mesti lebih ceria dengan warna merah yang sangat menyerlah penampilan.

Saya pun seorang mak, bila nak beli beg tangan, banyak faktor yang difikirkan.  Selain cantik dan berkualiti, bahagian beg yang mudah dibuka dan berapa besar bentuknya juga difikirkan.

 

 

juliebeg cantik online

Trendy Woman Handbag warna khakis berharga RM 46.50,

Ini pilhan anak saya seorang remaja 15 tahun.  Warna khakis nampak manis dan sesuai untuk dipadankan dengan pelbagai jenis dan corak pakaian.  Kalau berskirt, jeans atau baju kurung pun beg ini boleh masuk untuk semua acara.

Butang-butang berwarna emas tu memberi penampilan lebih trendy dan femininity.  Hari raya nanti, Intan dah ada beg yang sesuai.

juliekasut cantik online

Women Sandals/ Sailing Shoes – RM 15.90.  Block colour yang sangat remaja.

Comel?  Model tu dah semestinya comel tapi kasut tu lagi comel.  Intan cakap kasut comel ini ringan, lembut dan ada grip yang sangat selesa untuk dipakai bila beraktiviti luar seperti bersiar di taman seperti ini.

juliemocel comel

Irregular Design Diamond Headband –  RM4.50
Pear Design Bracelet –  RM3.90

Ini Ku Izzati – dia pakai headband ada diamond-diamond dan gelang pear.  Warna hitam yang elegant.

juliegelang online

Kalau ada anak saudara secomel ni, bolehlah beli pelbagai girl stuff yang cantik-cantik di nile.com.my. Dah nak raya ni, bolehlah beli sebagai hadiah.

juliemodel jam tangan nile

The Elegant Augular Shape Watches – RM 47.00

Jam tangan yang handsome ini untuk Angah yang baru bekerja sebagai cashier sementara cuti semester.  Dia peminat hitam dan putih, jam tangan permukaan hitam ini memang pilihan cukup memenuhi keperluan .Jam tangan sekarang bukan sekadar untuk melihat ketepatan waktu, tetapi sebagai salah satu aksesori yang menambahkan gaya dan penampilan.

free-delivery

Nile.com.my sedang menjalankan promosi PENGHANTARAN PERCUMA sempena Aidilfitri 2014, anda boleh menikmati PENGHANTARAN PERCUMA dengan pembelian minimum hanya RM48. Klik untuk lihat butir terperinci di sini – Promosi Penghantaran Percuma

Tawaran Latihan Kemahiran Mekatronik Di DTAC

Keputusan kemasukkan pelajar sesi akademik 2014/2015 untuk IPTA/ Politeknik Premier/ Politeknik Konvesional/Metro dan Institusi Latihan Kemahiran Awam (ILKA)  telah diumumkan.  Tahniah untuk anak-anak yang berjaya.   Jangan sia-siakan peluang dan semangat untuk terus belajar dengan cemerlang.

Kepada yang tidak berjaya, jangan lupa untuk buat e-rayuan.  Mungkin masih ada rezeki untuk menyambungkan pelajaran.

Kepada  yang tidak berjaya atau tidak mahu terus melanjutkan pelajaran, sebelum melangkah ke bidang pekerjaan, ambillah dulu kursus dalam bidang berkaitan.  Mempunyai kemaniran dalam sesuatu bidang pekerja sangat membantu  untuk berjaya cemerlang di dalam pekerjaan.

Boleh baca entri terdahulu seperti di sini – Keputusan SPM Teruk, Saya Nak Kerja

Kalau berminat, boleh juga memohon memasuki  DK Training & Advancement Centre (DTAC)  iaitu pusat latihan kemahiran bertauliah yang telah diiktiraf oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran Malaysia (JPK) atau dulunya dikenali sebagai Majlis Latihan Vokasional Kebangsaan (MLVK) di bawah Kementerian Sumber Malaysia bagi Kursus Juruteknik Automasi (H-176-2) dan Kursus Juruteknik Automasi Kanan (H-176-3).

pusat latihan kemahiran

Pusat latihan kemahiran DK Training & Advancement Centre (DTAC) membuka peluang kepada yang berminat untuk menyertai kursus latihan kemahiran di bawah program “Jom Belajar SKM!”.

Kursus-kursus Yang Ditawarkan

Kursus yang ditawarkan adalah dalam bidang Mekatronik dibawah program berikut,

  • Skim Perantisan (PSMB).
  • Program Sijil (PTPK).

Syarat-syarat dan Kelayakan

  • Warganegara Malaysia.
  • Berumur antara 18 hingga 25 tahun sahaja.
  • Tamat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) @ Sijil Pelajaran Malaysia Vokasional (SPMV).

Peluang-peluang pekerjaan selepas tamat latihan kemahiran amatlah terjamin dimana pelatih-pelatih boleh memilih banyak peluang dalam pelbagai bidang seperti,

  • Bidang Mekanikal.
  • Bidang Elektrik.
  • Bidang Elektronik.
  • Bidang Robotik.

Antara salah satu satu program sijil yang paling mendapat perhatian sekarang di Pusat Latihan Kemahiran DK Training & Advancement Centre (DTAC) adalah Program Sijil Mekatronik. Program Sijil Mekatronik bukan sahaja memberi peluang pekerjaan yang luas kepada pelatih-pelatih, malah dapat belajar menghadapai cabaran di dalam dunia industri separuh mahir dan mahir pada masa akan datang.

Syarat-syarat Program Sijil Mekatronik

  • Lulus Penilaian Menengah Rendah (PMR) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).
  • Terbuka kepada warganegara Malaysia yang berumur antara 18 – 35 tahun.

Kenapa anda perlu menjalani latihan kemahiran dalam Program Sijil Mekatronik?

  • Tempoh pengajian cuma 18 bulan.
  • Elaun sara diri pelatih sebanyak RM300 sepanjang tempoh pengajian.
  • Peluang pekerjaan yang sangat luas.
  • Pinjaman penuh disediakan oleh Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK).

Peluang kerjaya bagi bidang ini amat luas, kerana ianya merangkumi skop kerja yang menyeluruh. Mereka yang mempunyai latar belakang mekatronik berpeluang untuk pergi ke pelbagai bidang itu seperti mekanikal, elektronik, elektrik, automasi, elektromekanikal, oil & gas, pembuatan, robotik, pneumatik, hidraulik dan sebagainya.

Sesi pengambilan bagi tahun 2014 – 2 Jun, 1 September dan 1 Disember 2014

Maklumat lanjut, sila klik  – Pusat Latihan Kemahiran DK Training & Advancement Centre (DTAC)

Atau hubungi En Faisal Amirul Bin Othman Tel: 012-776 4422 atau datang terus ke premis di,

DK TRAINING & ADVANCEMENT CENTRE
No 1 Tingkat 1, Jalan Puncak 2,
Pekan Parit Bakar,
84010 Muar,
Johor Darul Takzim.