Kisah Suami Apabila Isteri Bersalin

23/08/2014 – Entri ini dikitar semula lagi untuk tahun ke 3. Saya suka baca sebab entri ini ditulis oleh suami saya , dari pandangan kacamata seorang abah. Kisah begini biasa kita baca melalui pengalaman seorang ibu tetapi amat jarang diceritakan seorang lelaki. Bacalah kisah ini… catatan yang di tulis oleh suami saya sewaktu beliau sedang […]

Terlupa Nombor PIN Kad ATM

“mama… Angah terlupa PIN No Kad ATM“ Bila anak-anak bertanya, mak-mak boleh jawap, “kejap, mama Google” hihi Sebenarnya saya tak google pun, saya boleh tanya customer care Maybank melalui akaun Twitter mereka. Inilah jawapan Maybank. Kalau terlupa nombor PIN kad ATM, kita kena buat kad ATM baru dan kena bayar RM 12.  Tak boleh reset […]

Wau Ku Adam Jantung Berlubang

Ini anak saudara saya – Ku Adam Hakimi, 7 tahun. Petang Sabtu tak kala ahli keluarga lain berehat selepas kekenyangan makan tenghari gulai kulat ( kulat sisir ) dan sambal tahun, dia diam-diam disatu ceruk dapur sedang memyiapkan wau. Saya ternampak dia tekan sedang memgikat bilah buluh yang diraut halus untuk dijadikan bingkai wau. Saya […]

Perkara Yang Ibubapa Larang Anak Buat Tetapi Mereka Buat

Kebanyakkan makpak akan berpesan-pesan macam ni kat anak- anak sekolah rendah mereka: Jangan makan depan kawan-kawan Jangan tunjuk bekal kat kawan kalau tak nak share makan dengan dia, Kalau kawan nampak, bagi kawan rasa sikit bekal yang dibawa Kalau bawa lebih, berkongsi dengan kawan Hakikatnya, kita sebagai makpak buat apa yang kita larang anak-anak kita buat! […]