Instwogram Untuk Akaun Kedua Instagram Dalam Satu Telefon

Dulu saya tak pernah peduli pun benda ni sebab akaun Instagram saya ada satu saja. Satu akaun tu pun berkongsi dengan Intan sebelum dia ada akaun sendiri. Kemudian bila kucing saya dah ada 3 ekor, saya cuba nak asingkan akaun peribadi dan akaun kucing.  Senang kalau ada akaun kucing sendiri, senang nak follow rakan-rakan sekucing. […]

Compress Blog Supaya Ramping Dan Ringan

Blog yang sihat adalah blog yang mengembirakan pelawat. Kebanyakkan pengguna WordPress mempunyai banyak pilihan melalui plugin bagi mengoptimumkan kecemerlangan prestasi blog mereka.  Tetapi penggunaan plugin juga akan menyebabkan prestasi dan responsif blog terjejas. Kalau kita rajin membaca,  kita akan temui pelbagai tips yang dikongsi oleh blogger bagi mendapatkan blog yang laju capaiannya. Antara tips yang […]

5 Sebab Blog Tidak Berkembang Dan Cara Mengatasinya

Mengapa hanya beberapa blogger yang berjaya? Mengapa tidak semua blogger? Ada orang cakap, senang saja jadi blogger. Tulis dan tulis. Tetapi kenapa kita boleh nampak dalam komuniti blogger ada yang begitu menonjol dan ada yang tidak. Bagaimana mereka boleh berada dikedudukan tersebut. Apa cara yang mereka lakukan. Kita teringin nak tahu, kan. Kebanyakan blogger gagal […]

Siri 2 : Langkah penjimatan bandwidth blog dengan menggunakan DROPBOX

Sapa yang tak kenal Dropbox? Atau masih ada yang tak faham macam mana nak gunakan Dropbox ni? Dropbox merupakan aplikasi perkongsian file yang sangat popular pada era kini. Dengannya kita boleh mengakses file kita dimana-mana sahaja tanpa perlu membawa pendrive kehulu-kehilir. Apa yang penting adalah capaian internet. Dropbox adalah sejenis aplikasi storan senggerak percuma (free […]