JOM Fotografi Botani – Kursus asas penggunaan dSLR yang mampu anda sertai

Assalamualaikum dan salam cerita untuk rakan pembaca Kujie2.com. Hari ni ada sedikit kelainan untuk blog ni dimana penulis kali ini adalah penulis undangan. Hehehe. Dah lama uncle ni tak merenyam kat blog yang sangat fames. Tapi bila sekali-sekali diarahkan… uncle akan turun menghulurkan bantuan. Untuk makluman semua, uncle malas bermukhadimah panjang. Ni nak bagi tau, […]

Isteri Blogger : Suami Tak Marah Ke?

Biasanya kalau suami saya balik , saya tak akan ambil job atau pergi apa-apa event yang membabitkan blogging.  Sebab itulah kalau ada apa-apa jemputan atau  gathering blogger saya tak boleh buat keputusan awal.  Tak boleh berjanji, kena ikut jadual suami. Sesekali dia balik, saya abaikan urusan membabitkan dunia online. Tapi kali ini, dia ikut saya […]

Jom Outing Bersama Tarmizi Shukri Dan Ai Media

Saya minat ambil gambar cantik, suka sudut menarik tetapi tak ada kemahiran secara formal dalam bidang fotografi.  Kamera DSLR ada tapi tidak pernah digunakan secara maksimum. Pernah mendaftar untuk ikuti kelas fotografi di Kolej Komuniti Hulu Selangor tetapi kelasnya dibatalkan.  Lama-lama keinginan tu sejuk beku macam ‘taik ayam’ Kejap tadi suami saya telefon untuk carikan […]

Serena Yang Kini Menjadi Kenangan Manis

Apabila  bercerita tentang kereta, saya ada banyak kisah pahit yang manis yang boleh dikongsi. Saya adalah pemandu yang aktif sejak ada lesen memandu tahun 1995. Antara kisah-kisah kereta yang sangat terkesan dalam kehidupan saya adalah Hari pertama dating, dah kena tolak kereta kerana rosak.  Balik rumah jalan kaki kerana tertinggal bas .  Macam drama kan? […]