Ubat Sakit Mata Kucing

Kucing sakit mata, selesema adalah simptom normal kucing jalanan. Saya jumpa kucing ini dengan keadaan mata yang teruk dan selesema. Bukan saja mata yang sakit, dia juga ada kurap, kutu dan cacing. Ubat cacing dan ubat kutu kucing adalah perkara pertama yang perlu diberikan apabila membawa … Continue reading

Adakah Ikan Makanan Kucing?

Baru-baru ni saya cuba nak uji tahap kerakusan kucing terhadap ikan. Selalu orang sebut , kucing mana tak makan ikan,kan. Nak juga tengok kucing-kucing saya ni boleh tak diharap kalau ditinggalkan ikan kat sinki dapur. Keputusan yang sangat tidak terduga.... Memasing pelik tengok makhluk … Continue reading

Aksi Kaki Tiga

Hari ini anak-anak kucing saya terlibat dengan satu pengambaran slot TV9 . ¬†Alice dan Beemo beraksi depan kamera, Rupanya bukan senang kucing nak ikut skrip...hiks! ¬†Ikuti kisah mereka di Instagram - … Continue reading

Ubat Kucing Sakit Mata

Ini Susu, salah seekor kucing yang datang ke rumah dalam keadaan yang sakit teruk. Badan yang kurus dan sakit mata yang serius. Itu sebulan lepas, sekarang Susu dah tall, dark and handsome Sekarang dah sihat ...dah gebus gebas dan comel. Sebelum ni, seksa sungguh bila tengok keadaan … Continue reading