Timun Aceh

Pokok timun aceh mak yang tumbuh tepi pintu dapur. Buah timun aceh mak yang subur.  Masa ni ada lebih 20 biji dengan pelbagai saiz. Timun aceh yang matang, warna hampir sama dengan tembikai susu.  Bentuknya bujur seperti timun Kulitnya seperti tembikai susu tetapi lebih nipis.  Isi dalam timun aceh. Biji tu boleh semai semula. Biji […]

Lokasi Kini – Empangan Puah Hulu Terengganu

Edit 02/01/2015 :  Minggu ni viral kat Whatsapp tentang punca banjir di Kelantan disebabkan projek Kenyir 2 ( Projek  Hidroelektrik Hulu Terengganu Tasik Puah ) – baca info lengkap di sini untuk menjawap tuduhan tersebut di sini – Kenali Empangan Kenyir 2 – Empangan Puah & Empangan Sungai Tembat   Kami sekarang berada di kawasan Tasik Kenyir […]

Pusat Jagaan Kucing Omiey Home Didenda

Seorang pemilik pusat perlindungan kucing dan pekerjanya telah didenda RM800 dan RM300 kerana menyebabkan kesakitan dan penderitaan kepada 17 kucing di bawah jagaan mereka secara melampaui batas. Norhazlin Ibrahim ( dalam dunia online lebih dikenali dengan nama Melissa Ridz ) dan pembantunya telah dikenakan denda elepas mengaku bersalah terhadap kesalahan itu di Pusat Jagaan Kucing Omiey Home di […]

Terbenam Di Hulu Bernam

Assalamualaikum… masih ada lagi ke pembaca blog ni? Lama sungguh tak update. Ada banyak hal hal keluarga yang lebih utama. Entri ni kisah hari Rabu lepas. Suami saya balik, cuti bulanan 3 hari. Macam biasa kalau dia balik, kami mesti turun ke kebun. itu saja masa yang ada. Nak ke kebun pun bukan dekat, lebih […]