2nd floor…

wawa said

Somehow, I learnt something new yesterday from the meeting.

Cookies is an American word for biscuits. That is sooooo Angah rite.

Angah bagitahu

2nd floor kalau sistem British – the floor of a building that is 2 floors above the ground floor, maksudnya tingkat 2 aras 3.

Tapi kalau Amerika 2nd floor – the floor that is above the ground floor of a building , maksudnya tingkat 1, aras 2.

Kebiasaannya kita ikut sistem mana? Amerika ke British….


Saya tak pasti kenapa bayi sekecil ini dibawa juga ke litar…. duduk terlalu hampir dengan trek.

* Paras bunyi yang di sarankan oleh Pertubuhan kesihatan Sedunia (WHO) adalah 55dB ( desibel)

Bunyi yang melebihi 70dB(A) akan menyebabkan kesempitan pembuluh darah lalu meningkatkan tekanan darah dalam badan. Kelenjar dalam badan akan mengekalkan hormon yang dikenali sebagai adrenalin ke seluruh badan dan menyebabkan seseorang itu berasa letih dan sakit kepala. Selain itu, individu terbabit juga akan bernafas secara tidak normal dan ini akan mempercepatkan kadar metabolisme dalam badan.

Berapa ye paras dB di litar lumba?

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. kaca mata says:

    2nd floor?? hurm rasanya kita lebih kearah menggunakan 2nd floor dengan maksud Amerika
    Jom terjah post menarik dari kaca mata ..3D glasses eyewear will be on marketMy Profile

  2. Saya komen tentang baby tu,
    memang tak patut bawak budak sekecik tu tengok racing motorsports ni.. tak kira la F1 atau A1, motoGp tu boleh diterima pakai. Pada pangangan kasawari yang dah banyak kali tengok F1, bunyi enjin A1 lagi bising, saya rasa melebihi 150db-200db, sampaikan Aiman (yang dah 3 kali tenok A1 sejak umur 4 tahun) pun sakit telinga walaupun dah pakai ear plug)..

  3. Terimakasih ye pakcik² makcik²..angah suka ni…

    Kak red >> ye la nnt kita jumpa la..aku jumpa dia org tu bkn janji² pun..tup² dia sms…. aku kalo nk janji² selalu tak jadi..he he

    ko jgn majuk tau.. lonely lady frm cheras….

  4. Mesia biasa nya ikut sistem British..cuma lately aras or level digunakan ikut American. Selalunya British guna : ground floor, 1st, 2nd…tp US guna 1st , 2nd, 3rd..tak de ground floor diUS sbb dorang kalau pakai grond floor maknanya basement..bawah tanah tu!!

    satu lg byk org konpius between flat and apartment. Kat sini kita ingat apartment tu better sikit dr flat, tp basically flat=apartment. Sama jer….satu British, satu American.

    Satu lagi American tak panggil lift, dorang panggil elevator.

    Satu lagi beza…British: tea break..American: coffee break

    Paling berbeza: switch lampu…kita on tekan ke bawah, american on kena tolak keatas..pelik kan?

    satu lagi beza: paip air yg kita pusing tu..british panggil pipe..american: faucet….

    gitulah adanya…

    ps.betul tu cookies=biscuits..sama jer..dua2 boleh mkn..hehehe

  5. Red Mummy says:

    jumpa org yg kat negara sakai sudah

    jumpa yg melaka udah

    aku rasa sampai bila2 pun kita x kan jumpa la kan kak?

    kan kan kan?

  6. blackpurple @ jowopinter says:

    Biasanya aras bangunan di Malaya ikut US. Pengecualian untuk aras 4, sebab biasanya di Malaya aras 4 ditiadakan. Di sesetengah negara Mat saleh pulak aras 13 ditiadakan. Begitulah. 😀