50 Sen Untuk Dapatkan Jawapan

PUSAT KHIDMAT PELANGGAN TABUNG HAJI (THCC)

SMS : TH<jarak>sebarang pertanyaan dan hantarkan ke 33990
*Setiap jawapan akan dicaj RM0.50

Footnote laman web mencatitkanΒ  : :: Kemaskini Terkini Isnin, 18 Julai 2011 ::

Tetapi Galeri Siaran Akhbar, Buletin TH, Operasi Haji, Laporan Tahunan dan Liputan Akhbar Semasa hanya terdapat infomasi tahun 2009.

 

Maklumat sepenting jadual penerbangan haji pun tak ada.

opssss….. domain gov.my rupanya.Β  Tak boleh cakap lebih.

Saya akan update status SMS yang telah saya hantar.Β  Tunggguuu…………

EDIT : SMS balasan telah diterima pada jam 9.30 pagi tadi. Inilah maklumat berharga RM 0.50.

Kemaskini terakhir 18 Julai 2011, jadi kenalah terima SEADANYA bahawa itu saja maklumat yang boleh disediakan untuk orang ramai.Β  Maklumat terkini katanya….

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. auto reply.. birokrasi di mana.. πŸ™„
    Jom terjah post menarik dari Izwan ..3 Mitos Kehidupan Pelajar Kampus Yang Perlu Anda TahuMy Profile

  2. Tempoh hari saya ada menghantar e-mail aduan di Admin sebuah laman web kerajaan kerana dokumen yang saya ingin dowload missing link. Saya mendapat auto reply(dari sistem) bahawa aduan saya telah diterima dan selang beberapa hari lagi dapat reply dari Administrator minta menghubungi mereka terus melalui email.

    Aduan saya mudah sahaja perbaiki mising link dan saya bukan mahu melayan membuang masa dengan melayang e-mail antara Administrator dan saya.Kerajaan sudah mencanang “Energy Efficiency” kenapa masih lagi perlu membuang masa.

  3. gomen suruh tabung haji buat ke atau tabung haji nak duit lebih..tak update lak tu.
    Jom terjah post menarik dari ROJAK ..Rojak Asma RecipeMy Profile

  4. berkira TH ni hahaha πŸ˜›
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Lama Mengidam ScooterMy Profile

  5. perkara biasa laman kerajaan tak diupdate, memang tak heran la kalau web kerajaan byk yg kena hack sbb webmaster tak patch sistem. Kalau blog orang tak heran sgt, tapi kalau web kerajaan melambangkan prestasi, sepatutnya dijaga dan ada peruntukan untuknya.

    Agaknya webmaster makan gaji buta, takpun kerajaan salah pilih webmaster. hehe
    Jom terjah post menarik dari Affan ..Bermulalah Semester Baru Pengajian Kejuruteraan KimiaMy Profile

  6. Assalamualaikum,
    Dah pergi ke TH pun stil suruh balik tunggu surat la la la…depa tak pikiaQ ka ramai orang kena plan hidup dia sebelum pi Haji ni. Bukan boleh main lanyak je biarkan keluarga terbongkang kat rumah ——> opsssss! tersasul lak!
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Pemandu Malaysia Memang No 1My Profile

  7. ha’ah lagi musim haji makin hampir, mmg perlu TH ambl tindakan tu….dh buat aduan rasmi pada TH ?
    Jom terjah post menarik dari W.R ..Haji dan Qurban kian tibaMy Profile

  8. Tiap kali pergi laman web TH, visitors dia lebih 30 orang dalam satu satu masa… ini bermaksud ramai orang memang mencari maklumat di TH. Tambahan lagi musim haji seperti sekarang.
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Belajar Kejuruteraan Penerbangan UniKL MIAT My Profile

  9. huh ini yang jadi masalahnya…jika difikirkan musim haji bukan setiap bulan. setahun sekali…sepatut TH lebih peka. mungkin ini akan menjadi titik tolak perubahan TH hihihi πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari W.R ..wordless wednesday #7 | Cabaran Piala MalaysiaMy Profile

  10. tiada peruntukkan… πŸ˜‰
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Belajar Kejuruteraan Penerbangan UniKL MIAT My Profile

  11. simpan wang di tabung haji,mak saya kata nanti mudah nak pegi buat haji.
    Jom terjah post menarik dari ikie ..Download Ebook percuma ‘Mengapa Anda Masih Gemuk’My Profile

  12. Gud idea… kalau tak gi haji, dapat buat duit raya pun jadi la
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..Reunion Selepas 20 TahunMy Profile

  13. Patut ada seorang pekerja tabung haji uruskan WEB tu .. ambil saya pun tak pe.. hehe … layak ke ?
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Heidi Klum,Justin Bieber,Maria Sharapova Antara Keyword Berisiko Mengandungi VirusMy Profile

  14. tujuannya…kalau orang tanya TH ada lama web tak. jawapanya “Ada”. orang tak kan tanya update ke tak berupdate πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari wandisini ..Cerita Kedai Kopi #4My Profile

  15. tapi url gov.my…terus diam, tak leh sentap2…mcm ‘owh…patutlah… πŸ˜‰
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Belajar Kejuruteraan Penerbangan UniKL MIAT My Profile

  16. cari maklumat utk pengetahuan… πŸ˜‰
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Belajar Kejuruteraan Penerbangan UniKL MIAT My Profile

  17. kalau kak jie yg cas… lama2 leh pi haji tu πŸ˜†
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Jangan Cakap Banyak Jika Hak Mu Kena Lanyak!My Profile

  18. dia cakap itu kemaskini terkini tu…redha je lah
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Jangan Cakap Banyak Jika Hak Mu Kena Lanyak!My Profile

  19. Jemmah nak buat carian online tentang info terkini pun tak ada….ramai orang hidup dalam IT ni melalui telefon pintar
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Belajar Kejuruteraan Penerbangan UniKL MIAT My Profile

  20. kalau update terkini 18 julai 2011 hanya ada info tahun 2009..tataulah apa tujuan laman web tersebut dibina
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Belajar Kejuruteraan Penerbangan UniKL MIAT My Profile

  21. tatau nak komen apa utk komen ni… πŸ™„
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Belajar Kejuruteraan Penerbangan UniKL MIAT My Profile

  22. Tabung Haji pon makin advance sekarang ni..
    Jom terjah post menarik dari Fakarepain ..PERUBAHAN IMEJ FIDA IBRAHIM DAN SITI NORDIANAMy Profile

  23. aku rasa dia orang tak boleh update sebab proxy server yang mereka pasang sendiri tak membenarkan untuk update.haha..
    Jom terjah post menarik dari wandisini ..3 Murid Lemah Pelajaran Di Halang Ambil UPSRMy Profile

  24. laman web kerajaan dan GLC nmpk lawa tp info jrg berupdate.
    Jom terjah post menarik dari ekspresiruang ..Felt And Gravity: Meja Dengan Rak Fleksibel Yang UnikMy Profile

  25. TH kaya raya………. tak mungkin tak ada peruntukkan untuk laman web
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Jangan Cakap Banyak Jika Hak Mu Kena Lanyak!My Profile

  26. kita sama-sama tunggu ye… rasa terkilan dan sedih jugalah sebab laman web sepatutnya dikemaskini kerana ramai jemaah haji sekarang celik IT, masing2 boleh dapatkan info di mana saja…
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Jauh Bukan Berjauh HatiMy Profile

  27. Terlupa kata laluan kot…tapi boleh saja jemput manaΒ² hacker utk hack dapatkan kata laluan……. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Jauh Bukan Berjauh HatiMy Profile

  28. saya apply jawatan pegawai IT kat gomen x penah dapat..kalau tak boleh tolong updatekan.. πŸ™„

  29. Auto reply instantly. Human reply will take years…
    Jom terjah post menarik dari arena84 ..Negara Mana Mempunyai Kelajuan Internet Terpantas di Dunia?My Profile

  30. 2009? lamanya..

  31. Selamat menunaikan haji kepada yang terpilih tahun ini.. πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari latep ..Pergi Mekah hasil tabungan 30 sen sebulan…!My Profile

  32. sekilas tengok tadi, ingatkan kak jie nak cas 50sen utk setiap soalan yg dihantar kat kak jie πŸ˜€

    sori terkeluar tajuk..:)
    Jom terjah post menarik dari myilham ..Ditolak Bukan Ertinya Tak LakuMy Profile

  33. Duit, duit, duit. semuanya kena cas
    Jom terjah post menarik dari roy ..Logo Linux : Cerita Seekor PenguinMy Profile

  34. salam, kak jie nak pi mekah ker
    Jom terjah post menarik dari Juan ..Kemalangan di Sungai Dua PenangMy Profile

  35. miahahaha….malaysia boleh…
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..Bestnya Menang RM5,000My Profile

  36. tahun ni tak ada yang pergi haji dari kaum kerabat saya kak jie…orang kata pergi haji muda2 lagi baik, memang dah tanam azam nanti dah bersuami nak umrah sama2, lepas tu haji…bawak ayah mak semua…insyaallah kak jie…
    Jom terjah post menarik dari azura ..Contest : Kisah Dongeng Tengku Puteri & Puan KutuMy Profile

  37. lagi diorang dok bangga dapat
    wit raya bebaru ni?
    apa citer ?

    (Walaupun nenek pocket pesara
    yang guna wit raya tu sponsor
    kan bbq raya.. still pocket
    nak gaduh gak!^^)

    SMS tu lima kupang lagi!?
    (Pocket yang memang tak tentu
    hormon kebelakangan ni)
    Jom terjah post menarik dari pocket ..397. AdaBerani?My Profile

  38. CypherHackz says:

    So kena tunggu la TH reply mesej tu. Harap Kak Jie boleh update bagitahu kepada kami tarikh dan masa bila mereka reply SMS tersebut nanti. πŸ˜‰
    Jom terjah post menarik dari CypherHackz ..Bagaimanakah Cara Untuk Membeli Domain .MY?My Profile