AES Detector Untuk Mengesan Kamera AES

Ada satu application untuk Android  dalam Google Play Store yang dipanggil  AES  Detector yang boleh mengesan  Kamera AES .  Saya dah pasang semalam tapi kawasan ini belum ada kamera AES ,  nak kena turun kawasan ‘panas’ untuk mencubanya.

Kepada sesiapa yang pernah mencuba, bolehlah bagi feedback.

AES Detector

 

Selepas klik application ini, AES Detector  akan mula mengesan kamera AES yang terdapat berdekatan.   Anda perlu hidupkan  GPS  untuk memboleh AES Detector ini berfungsi.
Sistem auto akan menghasilkan  bunyi amaran untuk mengingatkan anda apabila mengesan sebarang Kamera AES dalam lingkungan 1000 meter dari titik memandu anda. Pastikan anda menghidupkan pembesar suara telefon bimbit untuk mendengar bunyi amaran.

Nota: Permohonan ini hanya boleh digunakan dalam MALAYSIA sahaja

Application ini dibangunlah oleh Kevin Chua boleh klik di sini [ AES Detector ]

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Saya pun dah pasang di telefon mudah alih berteknologi separa tinggi saya ni. Cuma belum dapat dicuba di lapangan. Mungkin boleh digunakan semasa balik kampung raya haji nanti.
    Jom terjah post menarik dari Cikgu Hairul ..Pengalaman buat part time degree di SPACE UTM -Part 1My Profile

  2. Masa saya download hari tu( jumaat),masih dalam lingkungan 500 meter jer,sekarang dah 1000m..lagi satu masa tu baru 500 org dah download,sekarang dah lebih 10k..wah betul rakyat msia ni tahu hehehe…

  3. Saya aplikasi ini telah menandakan lokasi AES di peta terlebih dahulu. Apa bila melalui lokasi AES akan diberi amaran. Sama kepada GPS mempunyai sistem amaran untuk kadar kelajuaan di jalan bandaran dan jalan persekutuan.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Zulfahmi Khairuddin raih no 2 perlumbaan Moto3My Profile

  4. Terbaik dan inovatif.
    Baru2 ni saya kena snap by AES.
    Rasanya tak ada lah laju sangat bawak.

    Thanks pada Kujie as informer & Kevin Chua as developer 🙂
    Jom terjah post menarik dari nizamghazi ..Personal Option : Adakah Seseorang Itu Layak Digelar Web Developer? – To DiscussMy Profile

  5. wahh..hebat kak jie kerana cepat dapat info nie. untuk iPhone 4s ada tak.
    Jom terjah post menarik dari hatiputera ..Dah pakai zoom lens TamronMy Profile

  6. Salam Kak Jie saya mohon syer kat blog saya okeh.
    Jom terjah post menarik dari JunAina ..AES DetectorMy Profile

  7. Secanggih mana teknologi disebabkan ianya buatan manusia pasti ada penyelesaiannya.
    Jom terjah post menarik dari JunAina ..Iqram Dinzly Mencendol di Fasa 4 Tambahan Bandar Baru BangiMy Profile

  8. Musti donlot kt playstore skang, n akn mencuba!
    Jom terjah post menarik dari Dilakochan ..ATM vs Kelate.. Mcm2 peel ni..My Profile

  9. tq inform… terus install.. hehehe
    Jom terjah post menarik dari Myvitrd ..Calon CEO Muda Tahun 2040My Profile

  10. Dah siap pasang dah. Cuma tinggal nak test je nih
    Jom terjah post menarik dari Sobri Mansor ..Tahniah atas kejayaan Kelantan dan Zulfahmi KhairuddinMy Profile

  11. bagus ada apps ni..kurangkan kemungkinan untuk disaman..hehehe
    Jom terjah post menarik dari hafizrahim ..Hanis Zalikha – Kalau Ada Jodoh Tak KemanaMy Profile

  12. oh google store .. patut bee search kat iPhone takde .. hahaaa ..
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Di Tangkap AES Pertama KaliMy Profile

  13. wahh.. ada apps.. download sekarang! petang nanti nak gi putrajaya.. bleh test AES kat area situ detect ke tak
    Jom terjah post menarik dari Anarm ..Kepala Botak Akibat KelemumurMy Profile

  14. hah!!wajib download ni..hehehe
    terima kasih kak jie 🙂
    p/s : dekat perak , lebuhraya utara selatan, dari utara menuju selatan dekat dengan susur keluar tol kemunting ada 1. (km berapa tak pasti la plak..huhu) ..hati-hati… 🙂
    Jom terjah post menarik dari amry ..Sistem Autoresponder PercumaMy Profile

Trackbacks

  1. AES Detector memang tidak menghampakan | Sobri Mansor says:

    […] Posted on 29 October, 2012 by Sobri Mansor Aku sebenarnya ada dapat satu info dari blog Kak Jie tentang aplikasi AES Detector. Lepas sahaja dapat info ni, terus aku download aplikasi ni dari […]

  2. […] entri di blog Kak Jie tentang satu aplikasi Android iaitu AES Detector. Menarik! AES Detector ni merupakan aplikasi mudah […]

  3. […] mengesan kemudian Kamera AES . Saya dah pasang semalam tapi kawasan ini belum ada kamera AES ,…Ada satu application untuk Android  dalam Google Play Store yang dipanggil  ES  Detector yang bol…Ada satu application untuk Android  dalam Google Play Store yang dipanggil  ES  Detector yang […]