Anugerah Penyapu

( Gambar ihsan Utusan Malaysia )

Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo semalam telah menyerahkan penyapu sebagai tanda simbolik kepada pihak berkuasa tempatan (PBT) dan pejabat tanah dan daerah (PTD)untuk mereka membuat ‘pembersihan pejabat’ bagi meningkatkan kualiti perkhidmatan.

Penerima pertama ‘penyapu’ ialah Pejabat Daerah dan Tanah (PDT) Hulu Selangor serta Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS).

OOOO yeh……..OOO yeh………. Majlis Daerah saya menang!!!! Lepas ini bersedialah pula kakitangan majlis mengamuk sita rumah penduduk yang liat membayar cukai pintu atau cukai tanah.

Rumah saya?? Nak kena check ni, takut kena sita pula. Sebenarnya daerah saya ni kaya bonggol jalan. Jarak 3km dari lampu isyarat di jalan utama sehingga ke rumah saya, terdapat 19 bonggol!!!!

Menteri Besar kata pemberian penyapu itu bukan untuk menjatuhkan maruah tetapi bagi membersihkan sikap buruk dan amalan negatif PBT dan jabatan yang tidak mencapai tahap maksimum kualiti perkhidmatan yang telah ditetapkan.

nota : Saya cadangkan penyapu tersebut diframe macam Piala Malaysia dan diarak seluruh daerah ………muahahahaha….

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

23 thoughts on “Anugerah Penyapu”

  1. Sebagai penduduk Daerah Hulu Selangor, saya sendiri malu, apalagi orang yang naik ke pentas dan menerimanya….

  2. jie..aku undi sape2 yg dpt menjamin mase dpn anak2 aku..

    ~ yg lain aku x bape interested sgt..

    ~ watpe nk fenin2.. 🙁

    ~ peace !!

  3. kalu bagi penyapu emas, okler…ni penyapu rami…

    apa rasa agak2nya kalu Pak Lah ‘anugerah’ pada MB Selangor penyapu macam tu kerana bior negeri Selangor gondol kat sana sini… takda rasa hormat sikit pon pada penjawat awam MB ni… errr dia ni doktor ke mama…. kesiannnnnn akhlaq tak mencerminkan profesionnya

  4. itulah hakikatnya kan kak jie..bende yg ptt diberi perhatian didiamkan…bende yg kecil sengaja diperbesar2kan….

  5. >utk sebol
    Pihak berkuasa tempatan dibawah pentadbiran kerajaan. Kerajaan di pilih oleh rakyat.

    Apa yg dikatakan oleh abg long ada betulnya.

    Jie…marilah…mari..kita mengundi (ingat tak lagu mengundi ni)

  6. betui ke ada anugerah tu????

    kak jie, tompang tanya apa makna “dari baling ke serendah”? nama tempat ekk???

    maap la sounds stupid tapi saya nie tak belajo geografi since form 3….

  7. abglong org gomen ade la cara memasing… MDHS ni bkn kawasan elit….daerah yg tak memberi sumber kekayaan pd kerajaan negeri…

    umi mia penyapu lidi, elok kot..sakit ooo kalo kena libas :p

    mz oooo..nk gelak berduet ye….

  8. Mak aiii…penyapu ekk…macam2 daaa….sebab simbolik punya pasal…takperlah..penyapu pun penyapu lah..lepas ni kasik mop lak…

  9. Sudah habis idea untuk diberikan oleh PEM-BESAR Negara ?

    Pegawai ‘ditegur’ sebegitu caranya, rakyat ‘ditegur’ lain caranya ….itulah yang tetap akan berlaku bila RAKYAT tidak menggunakan KUASA bila PILIHANRAYA.

  10. aku nk xport penyapu sabah p sana..

    ~ sape nk jd agent aku..cpttt !!

    ~ koyooo la aku jie juai penyapu.. 😛

    p/s aku dah sedia penyapu utk bakal menantu..biaq depa tau..jgn malaih sgt..cemuih cheq aiihh 😀

  11. kiki agak² tu sapa la calon sessswaiii :p

    truanta selori beli penyapu…muahahaha….esok² kita tgok pekerja MHDS bawa penyapu baru..:p

  12. sebol kadang² hal remeh , org komplen pasir dpn rumah masa kita buat renovation pun dia nak saman, tapi hal besar depan mata dia org pejam je…ada project tak perlu dia buat….janji kroni dpt “kerja”.

    elin jgn mak mertua buat anugerah mcm tu udah lah….wahhhh…harakiri !!!

    arin risau ni, big boss kena bambu dgn MB, dia bambu kakitangan….. kakitangan nk lepas kat sapa…..penduduk lah!

  13. Diorang punya ‘cemerlang’ kadang2 menyusahkan rakyat.

    hapuskan setinggan pun membuatkan mereka cemerlang,
    hapus setinggan sifar

Comments are closed.