Bean Moreno : Simpan Tenaga Diri

Terus klik like baca status Bean Moreno.  BUkan suka dia……….aish..nanti kena perambat dengan penyapu dengan Puan Aien pula.

Apa yang ditulis tu, pasal kempen jimatkan elektrik tu kena setempek kat batang hidung yang memang dah penyek ni.

Mari kita selidik, apa kena mengena kes jimat² ni …jelajah rumah sekangkang anak kera dan terjumpa benda ni.

Kerja anak sapa le ni….. Ada banyak sticker DIY ditempek kat semua suis dalam rumah.

Cik Intan ni memang peka dengan kempen² segala bagai. Saya pun tak pasti – kempen bermula lagi ke? Kempen saja kesedaran tak pernah nak ada – susah jugakan. Tapi benda baik, buat saja jangan rumitkan fikiran. Simpan tenaga fikiran tu untuk digunapakai pada perkara² yang disusun mengikut prioriti.

©kujie – ini teknik berleter tanpa suara!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. samanosuke_04 says:

    hehe, nama plugin tue seswai ngan pengguna die.. mantap x bodek?
    Jom terjah post menarik dari samanosuke_04 ..Perempuan Rambut Pendek Lebih CantikMy Profile

  2. kak jie guna plugin Cool Author Box

  3. xtremnya pocket…seriau nak lalu depan peti ais tu
    boleh bagi alasan tak masak….takut nak rapat dgn peti ais 😆

  4. tips yang baik utk dikongsi

  5. baik boss……..hehe..jimat elektrik kat rumah
    p merayau kt luar…boleh? 😆

  6. biar je…. itu kenangan terindah
    ada kt bucu dinding tempat anak2 dok tanda ukuran tinggi dia org tiap tahun….kt area tu tak boleh cat 😆

  7. yang ni sangat betul…. on econ 2-3 jam je sebelum tidur

  8. wah.. rumah kakjie ada econ ler.. kita pkai kipas je.. hehe.. jimat2..
    Jom terjah post menarik dari RedBoys ..NetKL – Penyedia Domain &amp Hosting TerbaikMy Profile

  9. jawatan kosong says:

    mmm betul juga tu.. jangan bazirkan tenaga diri sendiri ya..
    Jom terjah post menarik dari jawatan kosong ..Foto Prime Vacancy in Miharja- KLMy Profile

  10. kak jie lupa nk letak link semlam, lepas publish entri ni… kak jie keluar – jimatkan elektrik kat rumah..hehe 😆

  11. samanosuke_04 says:

    hehe.. kalo intan bersemangat, mak dia pun kena samalaa..

    kakjie, camne buat author box tue? pakai plugin ke atopon kakjie tulis css sendiri?
    Jom terjah post menarik dari samanosuke_04 ..Perempuan Rambut Pendek Lebih CantikMy Profile

  12. aimannajmy says:

    nk jimat letrik jgn kerap pakai econ dgn heater jaa huhu..kalo x mau mencanak naik bil huhuhu
    Jom terjah post menarik dari aimannajmy ..Banjir di Kedah terburuk semenjak 100 tahun!My Profile

  13. ah sudah.. standby la bila amirul dah mula pandai menulis nanti. silap-silap abis la sony brivia abah dia pon dia lukus. mau nanges ku nanti. hahaha
    Jom terjah post menarik dari Kreuger ..Away from keyboard afkMy Profile

  14. itulah bagusnya ada anak kecik… segala apa yang dididik kat sekolah dibawak kat umah..
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..coti deepavaliMy Profile

  15. ha…..ingat tu,kena jimat.Bukan sekadar tenaga elecrtik sahaja…..tapi petrol,duit,dan macam2 lagi.
    Jom terjah post menarik dari ann ..GPSMy Profile

  16. Kat rumah sejak beli memang saya dah siap pasang mentol energy saver bayangkan rumah saya pakai mentol 5W kalau berbanding kalimantan sampai 40W banyak beza
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Rasa simpati mangsa Tsunami dan letusan gunung MerapiMy Profile

  17. bayangkan kalau kita pelekat banyak kat peti ais,
    kiranya cam berleter sebelum nak buka peti ais lah?

    then… buleh pocket taruk cermin jer kat pintu peti ais pocket?
    trus tak jadi bukak.. hahahah:)
    (Takut ngan the image yg tertera tu nanti.. gmortnyee!!)
    Jom terjah post menarik dari Pocket ..333 Ass Am AssMy Profile

  18. simpan tenaga nak bekerja esok selepas 5 hari cuti..hehe
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Siapa Nak Kalendar 2011 Menggunakan Gambar Sendiri GiveawayMy Profile

  19. err… maza tengah berkempen, “bakarkan Kalori”
    ngehngehngehhh….
    Jom terjah post menarik dari maza ..Di Tasik Biru ituMy Profile

  20. creative anak kak jie melukis dan mengingatkan. saya pun sedang berusaha menjimatkan tenaga diri nih. tapi tenga elektrik rasanya tak dapat,,sebab tenaga diri saya menggunakan elektrik.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Kebaikan Dan Keburukan CemburuMy Profile

  21. elektrik mahal la skrg, TNB xde pesaing, monopoli mmg la best dia. maka bawak2 berjimat la ye semua.hehe

  22. Bean Moreno says:

    alamak trimas kak sebab mengetengahkan idea saya…hahahah..tgh guling2 baca entry ni

  23. cantik lukisan2 tu. kreatif..
    Jom terjah post menarik dari eiman ..China Trip- Wenzhou Bandar Barangan Automotif ChinaMy Profile

  24. hehe.. jimat elektrik tu sangat bagus 😀 pakai kipas lagi nyaman dari econ, huhuhu

  25. hehe kat umah sy takder ekon, pakai kipas je

    p/s:selamat bershopping
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Apabila hari tua menjelmaMy Profile

  26. Kak Jie nak jimatkan elektrik ni…. nak keluar ke shopping komplek..guna je econ kat sana…hehe 😆

  27. huhu simpan tenaga diri sendiri supaya sedar dan tahu untuk menyimpan tenaga2 lain 🙂
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Apabila hari tua menjelmaMy Profile

Trackbacks

  1. […] apa-apapun thanks to kak jie kerana membiarkan wajah tampan & maskulin saya bertempek di entri terbarunya.hahaha…p/s :* Apa perasaan korang bila Maher Zain Follow blog korang or Twitter korang?* […]