Blog Mengeji Sultan Johor

Ada orang datang pantau blog yang mengeji Almarhum Sultan Johor ke?

Minta maaf, Encik / Cik/ Tuan / Puan salah blog. Saya tidak menulis walau satu entri pun mengenai Kemangkatan Sultan Johor, Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail kerana ramai blogger lain yang telah berkongsi maklumat.ย  Blogroll saya berderet semua entri tajuk yang serupa.

p/s – kalau cari awek, bolehlah saya tolong…
p/s – kalau nak cari kura-kura yang boleh terbang, nanti saya tanya Penyubiru..dia boleh terbang tak
p/s – entri mengeji , mengutuk yang dimaksudkanย  tu di [ sini ]

ยฉKujie – saya bukan kerabat Johor…bukan juga rakyat Johor , saya tak kenal Almarhum Sultan, dan beliau juga tidak mengenali saya. Saya tidak berbuat salah dengan beliau dan beliau tidak pernah berbuat salah kepada saya.

Al- Fatihah untuk Almarhum Sultan.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. SAYA BANGGA JADI ANAK JOHOR

  2. alfatihah juge kepada almarhum sultan ๐Ÿ˜Ž
    .-= Pisyek´s last blog ..Ebook Panduan Asas Joomla! =-.

  3. ranggidama says:

    pada hakikatnya aduka taruna adalah pengecut. Meluahkan rasa benci pada suatu tubuh yang telah kaku, yang dia rasa tidak dapat membela diri apatah lagi melawan apa sahaja yang di perkatakan. Jika dia hebat sangat mengapa tidak disuarakan semasa hayat masih dikandung badan. Jika tuah ada pada nya mungkin suaranya di hargai. Tetapi aduka taruna bodoh, tolol, samdol, dodol. Apa kah dia tak perasaan tubuh jasad yang tak bernyawa itu siapa??!,,, Yang mati itu mempunyai keturunan nya,,, Yang mati itu mempunyai pengikut nya,,, Yang mati itu mempunyai rakyat nya,,, Ini pesanan aku.Ingat lah pepatah Melayu. Ikut rasa ,,, binasa. Ikut hati mati,,,, mati lah kau aduka taruna,,,saksikanlah siapa yang akan membela kau

  4. xptt nak keji sultan..baginda dah xde, kena jg la mulut tu.. ๐Ÿ˜ˆ ๐Ÿ˜ณ ๐Ÿ˜ก

  5. Berani sungguh orang yang mngutuk Sultan negeri sya..Bukannya Almarhum Sultan ade kacau dia…. Bagi saya Almarhum sultan johor seorang yang tegas dan kelakar,banyak jasa dia keatas pembangunan negeri johor,jangan kita menilai keburukan dia,bisalah manusia mana ade yang perfect pun…Sya x sabar kak jie nak tengok penulis blog ni dibawa ke dalam istana,comfirm terkencing punya…BERANI TAK BERTEMPAT
    .-= mohdhanif´s last blog ..Musc Drag Challenge 2010 =-.

  6. tu nama nyer berani tak bertempat…

    dia ingat dia sorang jer belajar sejarah… org lain pun belajar juga…

    tapi menghina seseorang yg sudah mangkat, ni tindakan tidak professional dan tidak bertamadun…

    p/s : anak sapa la tu… ( mak ayah juga dipersalahkan..) :p
    .-= lazaac´s last blog ..Virtual Private Server ( VPS ) GIVEAWAY!!! =-.

  7. nk baca apa yg terkandung dlm blog tu. ๐Ÿ™

    • @drkcrmsn, awak google – masih ada post tersebut kat google cache – saya tak akan letak di blog ini…tak akan menyiram minyak ke api.

  8. sape la hina sultan tu???takde keje ke?atau dibayar utk buat keje tak bermoral dan mcm tak ada AGAMA???

    Selingan:sori,komen panas…kalau panas sgt tak kisah la kak Kujie nak delete… โžก
    .-= Mr Fathi´s last blog ..Keluar kau Glazer dari Old Trafford!!!!!!!!!!! =-.

  9. keyword best tu kak jie, silap2 cia malaysia pun masuk blog kita. hehe
    .-= mohdisa´s last blog ..Debaran Contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

  10. kita pun dah baca kak jie..sebagai orang johor kita amatlah berdukacita atas kemangkatan baginda..tgh berkabung ni tau..
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Alasan semata-mata =-.

  11. hehe.. isu keterlanjuran blogger! Harap-harap kita tidak kena tempiasnya.. ๐Ÿ˜€
    .-= zuls´s last blog ..Tentang #Yorais =-.

  12. lepas ni mana tau ada course untuk budakยฒ IT bab internet forensic ni ๐Ÿ˜†
    .-= nesca´s last blog ..New Nokia 5800XM Firmware =-.

    • @nesca, huhu.. kalau ada course macam ni dulu.. sure saya amik.. cool!
      .-= zuls´s last blog ..Tentang #Yorais =-.

  13. sumijelly says:

    berani sungguh dia..
    org yg dah meniggal di keji2..
    x aman hidup derang…huhuhu

  14. Abang Ngah says:

    xptt nak keji sultan..baginda dah xde, kena jg la mulut tu..

    p/s: penulis blog mcm ni la yang rosakkan nama blogger..

  15. mrs sufian says:

    huhuhu… banyak lagi kerja lain boleh buat dari dok mengeji orang. almarhum sultan pulak tu!

  16. keyword tu pun masuk jugak ke blog saya dari semalam.. bila dah berlaku macam ni ada kemungkinan tulisan-tulisan yang sebelum ini menghina, mengutuk , mengeji institusi raja akan digali semula.. tak pasal benda-benda yang dah bertaun pulak akan terkait..
    .-= nuaeman´s last blog ..Sultan Johor Mangkat =-.

  17. Seelok-eloknya aib orang yg dah meninggal dunia jgn diceritakan ..
    semua manusia membuat kesalahan di dunia ini, jika ada kesalahannya sesama manusia biarlah sesama manusia selesaikan ..

    jika bersalah kepada Allah, mohonlah ampun kepada-Nya ..
    blogger mesti bertanggungjawab terhadap apa yang ditulisnya ..
    jika takut dilambung ombak, jgn berumah di tepi pantai ..

    Moga kita semua sebagai Blogger lebih berhemah dalam mengatur tulisan kita ..
    umpama menarik rambut dlm tepung, tepung tak selerak, rambut pun tak putus .. ๐Ÿ™‚

    Blogger We Care
    .-= hydir´s last blog ..Perlu ke majlis pertunangan seperti majlis perkahwinan? =-.

  18. kdg2 sy pelik la, bila kutuk atau mengeji je, mesti org akan mrh then nk tgkap..abis tu, takkan nk slalu puji je? byk yg hipokrit la kalau cmtu..slalunya yg duk kutuk2 tu la yg btl sbnrnya
    .-= x-po´s last blog ..MULUT KORANG CAMNE? LASERKAH? =-.

    • @x-po, huhu.. saya ada baca cache pasal pasal mengeji Almarhum Sultan tu.. kutuk-kutuk juga, tapi yang penting gaya bahasa nak kena jaga juga..
      .-= zuls´s last blog ..Tentang #Yorais =-.

  19. buleh kena saman wooo!!
    n kalau diconsider mengganggu ketenteraman jiwa,
    buleh jer diorang flag kan or Ai Es Ay!!
    buleh sampai situ ker?
    .-= Pocket´s last blog ..256. Glad Am A Man… =-.

  20. Panas.. memang panas… mari kita lihat, siapa yang kena…
    .-= samdaddycool´s last blog ..โ€˜I Hate Fasha Sandhaโ€™ : Pengurus saya kata mungkin ambil tindakan undang-undang =-.

  21. blog tu dah dapat 150+ komen dah walaupun entry 3 baris je.. huhu.. tapi kuang aja gak ar…er.. sangat kurang ajar…
    .-= menteil´s last blog ..Tawaran Live Webcam Sex Dari Pelajar UiTM =-.

  22. Haih…..ada pihak yang begitu “senang” kan! Senang sampai tak tahu apa nak buat, sebab tu mereka nak buat kacau kot. ๐Ÿ‘ฟ
    .-= tekkaus´s last blog ..Flour Cake For Dinner =-.

  23. eloklah tu dipantau blog2 jenis mcm tu…

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    .-= maza´s last blog ..Siapa patut didahulukan?! =-.

  24. oh.dah dapat tackle apa yang cuba disampaikan.haha.the key is keyword. :mrgreen:

    p/s:ada jugak orang yang cari kura-kura terbang. ๐Ÿ˜ฏ

  25. Memang terdapat blog yg mengeji Sultan ni.. dengan perkataan2 amat memalukan.. tapi kalau kita tak buat buat apa nak takut.. cuma jd lebih kerja la..
    .-= Nazz´s last blog ..Lagu Halimah Jongang Hiburan Dalam Penghinaan =-.

  26. denaihati says:

    Malaysia kan dah jadi demokrasi liberal jadi sapa pun boleh kutuk sapa demi kebebasan bersuara…jangan nanti ada yg kutuk Allah dah lah

  27. Ayah Aiman says:

    dgr kata “aduka taruna” tu dh kena tangkap. tak pasti btl ke tak. jom kita sertai “Group Menentang Tindakan Blogger AdukaTaruna Menghina Almarhum Sultan Johor” di FB.
    .-= Ayah Aiman´s last blog ..Maryland Zoo partners with the B&O Railroad, Maryland Science Center, and Port Discovery for the Months of January and February. =-.

  28. jeng jeng….mesti suspen jugak kan..rasa ada yg memantau nih…. :mrgreen:
    .-= Kancilbiru´s last blog ..Maryland Zoo partners with the B&O Railroad, Maryland Science Center, and Port Discovery for the Months of January and February. =-.

  29. Ramai orang cari pasal keyword tu..’
    Memang ramailah tersesat kat blog kak jie ni…
    .-= zool´s last blog ..Maryland Zoo partners with the B&O Railroad, Maryland Science Center, and Port Discovery for the Months of January and February. =-.

  30. ah, ada lencongan masuk ke blog ya. ๐Ÿ™‚
    .-= beliamuda´s last blog ..(Maher Zain) For The Rest of My Life โ€“ Cinta Yang Halal =-.

  31. ha’ah, la~ blog saya pun banyak juga visitor yang datang dari carian keyword ‘sultan johor’~ dan saya memang ada tulis cerita pasal Sultan Johor. ๐Ÿ˜
    .-= Akuro San´s last blog ..3 VideoKlip Menarik Untuk Ditonton =-.

  32. walaupun jika almarhum baginda ada buat salah, kita sebagai manusia apa hak nak menilai kan? yg penting kita perbaiki diri sendiri..

    sy sbgai rakyat johor terharu dgn pemergian baginda.. walaupun baginda tegas, tp bnyk pembangunan / kebajikan yg baginda telah buat utk rakyat…

    berani betul siapa yg mengutuk tu kan?
    .-= ainkarim´s last blog ..Aku Nak Mencabar Diri Sendiri Ni =-.

  33. gabungan beberapa katakunci ๐Ÿ™‚
    .-= muhdzahari´s last blog ..Fakta sejarah yang jangan dipercayai =-.

    • @muhdzahari, memang ada kes polis ni, mungkin esok ada kat muka depan akhbar utama… dah baca beberapa blog lain mengenai kes ni

      • @Kujie, memang. semalam pun ada je baca snapshot blog berkenaan. blog politik juga. tapi entri original dia sudah buang.

        • @muhdzahari, sy teringin sgt nk bace ape yg die kutuk smpai sume org nek mara… tp da del.. ai.. kecwa nyee..

      • @Kujie, memang kojar diorang ni.Apapun sapepun watpe susah2 nak hina orang.Apa baik SANGAT KE DIORANG NI.Memang patut pun cari je tangkapkan si penulis blog ni,sumbat je dalam jail…

  34. AHAHHAHAHAHAHAHAHHA,
    .-= miss lolly´s last blog ..Scuba TV =-.

  35. bahaya nih..
    jaga2 jgn sampai kena naik mahkamah..huhu~
    .-= noorafzan´s last blog ..Scuba TV =-.

  36. ade ade… mungkin ade yang rase kurang senang dengan sesuatu. mungkin kak jie pon ade terpikir. tapi biarkan perkara itu macam tuh… erm.. apa nak jadik ni.. aku pon kompius pasal isu neh..
    .-= Kreuger´s last blog ..Scuba TV =-.

    • @Kreuger, ada isu besar..tak tau ke

      pergilah merayau kat blog2 politik… kak jie tak berani nak mention kat sini..huhuhu

  37. joegrimjow says:

    huhu
    ingat nak kena saman da tadi
    bahaya

    • @joegrimjow, takut oooo……….tiba-tiba je
      sedangkan kak jie tak buat satu entri pun tentang sultan johor
      dah ramai blogger tulis tentang tu..( walau copy paste ) ๐Ÿ˜†