Hello, are you there?

gambar kesesakan jalanraya

Simpati ? Tiada satu pun perkataan yang sesuai untuk diucapkan. Untung saya yang duduk di hulu-hulu jin bertendang ni.

Sesiapa yang ‘berkampung’ dalam gambar di atas tu, ceritalah sikit… :lol:

Na na na na na na
Na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na
Hello
Are you there?

Saya nak share sesuatu yang sweet dan peribadi ….

Assalamualaikum semua.
Mama ,Along ,Angah, Intan Dan Semua yang disana .Abah baru dapat internet kat sini ari ni baru mula kerja.semua nya sain do kument kat office je.Ni pun belum pergi lagi.masa kat sini lewat 8 jam dari kat malaysia .jadi kalau mama bangun tidur tu abah baru nak tyidur.kat sini kerja mula jam 6.30 pagi dan habis lebih kurang 6.30 petang.abah punya no NM 200 nama pun dah tukar jadi haji Daud saipul anwar bin.nak cite sikit masa perjalanan tak.dari kl jam 3.20 dan sampai doha jam 11.20 maknaya 8 jam baru sampai.dari doha jam 1 ptg waktu malaysia ke algerie sampai kat sana jam 9mlm waktu malaysia tapi bila tukar waktu algerie jadi jam 2 petang .dan sambung perjalanan ke sertif jam 5.30 dan sampai sana jam 6.30ptg.kendian ada orang tolong nambil dan daftar di camp 3 cojaal .ok sampai tu dulu.coz ada kerja nak buat.Bye dulu.

– email peribadi pertama dari encik suami,  secara peribadi dia bukanlah rajin dan gemar menulis.
– sangat teruja kerana sejak 18 tahun berkahwin, inilah email pertama yang dikirim, walau tanpa fullstop.  Baca sekali nafas  macam akad nikah! :lol:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Telah ku tinggalkan kesesakan dan kesesatan Kotaraya 10 tahun dahulu…pernah menelan air liur semasa berbuka.pernah juga tercium bau2an rembesan sisa2 manusia.Nostalgia Bas Mini no 16-Keramat Au3-ChowKit.
    Tak sesak Tak kotaraya namanya..
    Lubuk Segala kepelbagaian spesis..
    Habitat segala macam..
    Buat yang baru nak bertatih diKota duniawi-selamat maju jaya.

    p/s-Gambar ini bagus sebagai jigsaw puzzle.

  2. samanosuke_04 says:

    waaa… sweetnye emel suami tue.. ish.. jeles2.. kite dah 18 tahun hidup, x dapat lagi emel dari yang tercinta.. hoho, xde girlfren lagi 👿
    .-= samanosuke_04´s last blog ..Macho di depan komputer… (keyboard shortcuts) =-.

  3. giller2 punya sesak..adoi..mesti tension giller kalau dok kat situ…

    ala..sweet nye hubby kak jie..mesti pasni dia akan berjinak2 dengan dunia i.t..demi isteri dan anak2 tersayang kan.. 😆

  4. Hehe…
    Memang sesak nafas..
    Nasib baik tak perlu menempuh segala macam kesesakan tu…

  5. saya terselamat dari kesesakan sebab bernasib baik, to and fro kita melalui hiway yang jem lite-lite ajer, kat tol pun cepat selesai… alhamdulillah
    .-= Mak Su´s last blog ..Sikit-sikit ada jugalah masuk bunga =-.

  6. tengok2 nanti abg ada tweeter plak.. 😀
    .-= Lan Bingka´s last blog ..2009 – Hari Raya paling mencabar =-.

  7. saya takde kat situ tapi terkena lebih kurang camni gak masa raya kedua ari tu.. memang habis masa kat jalan jee laa. Lepas kereta dah ok.. bertolak dari jb pukul 12.30 tgh ari. Nak lepas dari JB ke kota yang selama ni hanya 1/2 jam sahaja mengambil masa selama 3 jam. Perasaan toksah cakaplaa.. memang bosan. nasib baik cuaca masa tu mendung.. kalau panas terik lagilaa stress dibuatnya. 4 jam lebih ambil masa nak sampai ke kampung. Selalunya paling lama pun dua jam jee..
    .-= nuaeman´s last blog ..Hari Pertama dengan P1max =-.

  8. Bila dah jauh, pandai juga ber’email’…nanti lama2 pandai lah pena mengorak kata tu…
    .-= kruel74´s last blog ..My property investment story_continued2 =-.

  9. Nasib baik kerja dekat area subang/paya jaras tak jammed. Alhamdullilah
    .-= haritz´s last blog ..Baru Balik KL =-.

  10. comel jek.. cam lafaz akad nikah yerk?! 😆
    .-= mrs azmi´s last blog ..mengapa wanita sangat istimewa?? =-.

  11. da jadi lumrah dan kebiasaan setiap kali musim perayaan.
    sakit kepala kalau duduk dalam jem macam tu.
    lagi2 kalau da nak terkucil pastu minyak pulak da nak abis. :mrgreen:
    .-= dr.aku.la´s last blog ..Kerja Kerja Kerja =-.

  12. 1. Kalau kita rancang perjalanan dengan baik insyallah tak akan terjebak macam ni.

    2. Suami Isteri MEST sesekali berjauhan dalam masa yang lama insyallah kita akan lebih menghargai nilai KASIH sayang. Yang berkepit tu belum tentu dapat menilai kasih sayang. Setuju dengan perpatah org tua : sayangkan bini tinggal2kan.
    .-= denaihati´s last blog ..Contest Weblog Popular 1Malaysia Update =-.

  13. Salam Syawal wahai kujie.

    Ingatkan jalan sesak sebab ada demonstrasi. Hehehehe

    Tolong jawab soalan ini. APAKAH KUIH ATAU JUADAH YANG PALING DISUKAI SETIAP LEBARAN ?

    TERIMA KASIH 🙂

  14. Pergh..cam semut siot..nasib baik saya stay JB..hehehehe. 😉
    .-= Shaffik´s last blog ..Durian Merah Semangnya Unik =-.

  15. Adoi laa…

    Tengok gambor kat atas tu tetiba rasa susah nak bernyawa, hu hu..

    ~ Baca email tu pulak kena ambil nafas panjang dulu.. baru boleh abiskan, hehe…
    .-= Tie´s last blog ..Perkenalkan…..Nur Aina Damia =-.

  16. me tak limpas sitewww.. uhuhu
    .-= en_me´s last blog ..golongan teraniaya =-.

  17. salam raya jie..huhu, cik abe dah ke sana ye jie? dpt sms pendek pon sure hepi giler taw..tu kira oklah, leh anta emel even laju j tulis..hehe.
    mak oiii…sesaknyer gambo tu..yg pasti jun x d kt situ, dh berehat kat umah..balik awai..heheh.
    .-= jun´s last blog ..Kek coklat =-.

  18. pergh! sesak gile!

  19. Sesak giler. Kalau bukan saya yang pandu takpe lar! :p
    .-= tekkaus´s last blog ..I Believe I Can Fly =-.

  20. nasib baik lebuhraya utara selatan tak sesesak tu 😀

  21. Seb baik cheq bukan warga hutan batu tuh.
    Menarik tul asben kak Jie tulih email.
    Sy kena semak byk kali tuk paham. :mrgreen:
    .-= Eriyza´s last blog ..Ukhwah Itu Indah =-.

  22. sesaknya…nasib baik tak duk sana..
    kak jie..kita tumpang happy baca email tu.. 🙂
    so sweet..
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Eid Mubarak =-.

  23. Kalau dah kena jem mcm tu.. rasa mcm malas nak bawa kereta.Saya walaupun pernah mengalami keadaan mcm tu.. tapi bukan selalu, cuma sesekali.
    .-= TokNabe´s last blog ..15 Jam =-.

  24. sy pun baca dgn satu napas kak jie :mrgreen: pastu ulang2 baca lg sbb tak bleh nk tangkap rentetan pjln hubby kak jie tu. at least terubat gak rindu tu kan dgn adanya YM dan sms 😉
    .-= kenari´s last blog ..Saya Sokong! =-.

    • @kenari, itulah… kesian dgn cik abg tu, dia nk add YM pun tak pandai. Mmg tak biasa sgt main2 kat internet..yg dia tau tau buka laptop buat kerja..drawing ke apa2. Tak sempat nak merayau2.

  25. saya pon baca email itu cam sekali nafas..hehhehe..
    .-= arin´s last blog ..Nescafe Ais =-.

  26. eh!!! Bape jam la tersangkut kat situ huhuhu 😯

  27. Waa sesak giler.. tadi masa Iza nak pi kerja sesak jugak kat area sg buloh..duk pikir kalau hari2 camtu mau botak kepala huhu.. padahal iza tiap pi kerja 7.50 baru keluar rumah sebab waktu kerja start pukul 8.00 pagi huhu.

    “baca sekali nafas macam akad nikah” comel giler komen ni 😆

    • @iza, sesekali tak pa lah..kalau hari2…adoilah
      tapi kalau org tu dah biasa, redah je lah , kan

      kita yg tak biasa ni yg sesak napas 😆

      🙂 hari ni cik abg tu belum mula keja, off sehari..sempat le email dan chat kt YM, ada wifi
      senang le

  28. indah je rasanya kan kak? sebak pun ya. tapi ini adalah antara kenangan manis untuk dikenang pada masa akan datang.

    masa akan berlalu pergi seperti mana sebelumnya 😉

  29. Kesesakan sebegitu berlaku tiap2 hari kah?
    .-= Hasbullah Pit´s last blog ..Sikorsky S61 =-.

  30. walla, sesak giler****syukur aku duduk kat kuching, huhuhu****

    p/s:sweet je msg tu, tumpang happy untuk kak jie….orang cakap, bila dah makin jauh, akan makin sayang….hehehe…..semoga bahagia sentiasa :mrgreen:
    .-= HuRuL_AiNi´s last blog ..Menjadi hari ini… =-.

    • @HuRuL_AiNi, rasa mcm tak caye ye nengok gambar tu..betul ke…betul ke..

      ishhh..ada tak ye org kena serangan jantung kat situ 🙁

      p/s – jgn2 blog ni berjiwang karat setahun ni sudah..he he he

  31. peargh..
    kaw2 sesak..
    huhu..