Izinkan Saya #retis Hari Ini!

Pagi Isnin yang ceria. Kemunculan di Twiter pagi ini disambut dengan usikkan

HR @_HanifRamli_ @kujie td ada bc kt paper hakak punya mengadu pasal syiling bru..akak la kan? hehe

HR @_HanifRamli_ @kujie hahahaha ni la org yg tak byr parking tu hehehe :p

Belum mandi lagi dah feeling #retis! Bagilah mak peluang nak feeling² ye nak.

kujie2.com di sinar harian

Paksa Angah keluar beli suratkhabar. Tudia….entri asal Duit Syiling Baru Tak Laku telah diedit lebih cantik dan tersusun oleh wartawan Anita Binti Abu Hasan dari Sinar Harian  (Kumpulan media Karangkraf)

Isu duti syiling baru adalah isu pengguna rakyat marhaen seperti saya, yang kebanyakkan dari kita menghadapinya.  Ini bukan #kakikomplen tetapi secebis pengalaman sebenar.

isu duit syiling baru Isu front page tu….  tetapi tak ramai blogger berminat nak ulas isu ini .

 

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. wah2, tahniah2.
    yg ni exposure utk dunia luar mmg byk.
    trafik mesti lps masuk paper ni lg naik.
    sila2, retis2 la slalu. kami pon tumpang bangga :)
    Jom terjah post menarik dari Ekspresi Ruang ..Bangku Daripada Komposit Kayu Dan Aluminium Tuang Rekaan Hilla ShamiaMy Profile

  2. glamer jap kan, walau pun dah glamer.. hehe..

    baru dapat sikit duit baru ni.. tk penah try kat mana2 mesin lagi.. tapi mmg saiznya agak berbeza dari yg asal.. so, maybe de masalah lah kot.. scara logiknya la..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Wordless Wednesday #14 – Ayam, oh Ayam!My Profile

  3. bagus tuh,, elok jugak sedarkan orang kan.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Percubaan Pertama Yang Tak MenjadiMy Profile

  4. budakserius says:

    Famous kak jie.HEHE
    Jom terjah post menarik dari budakserius ..Lelaki Dicampak Ke Tempat Buang Sampah Oleh Kakitangan HospitalMy Profile

  5. bagus juga.. sekurang-kurangnya kak Jie menyedarkan orang lain tentang masalah duit syiling baru ni.. :)
    Jom terjah post menarik dari Aya ..Robot Wanita Pertama yang Paling CanggihMy Profile

  6. glamor uollz

    jeles makkkk
    Jom terjah post menarik dari razfira ..Lelaki Paling Fotogenik Di DuniaMy Profile

  7. he3..kuasa blogger mmg power actualy… kalau kena dgn isu….retis…kak jie simpan boh dalam frame yer..
    Jom terjah post menarik dari azmanisma ..Wordless Wednesday #Air dicincang tak akan putusMy Profile

  8. Taukah anda pemilik vending machine pun pening…berapa banyak nak labur tukar mechine supaya boleh terima duit baru…kasihan kan..
    Jom terjah post menarik dari latep ..Jom Mersing..aku kena lagi..!My Profile

  9. wah bagusla kakjie , ada idea yang boleh disumbangkan bukan takat pembaca blog malahan untuk pembaca akhbar juga.

    saya pernah tersilap buat bayaran di foodcourt ofis saya kerana saya confuse dengan saiz duit syiling yang baru ni.

    jadi , sekarang ni bila dapat je duit baru, saya akan masukkan dalam tabung.

  10. duit syiling baru saya masukkan dalam tabung anak saja.. sbb kalau simpan dlm dompet pun mcm tak de guna terutama yg melibatkan mesin…
    Jom terjah post menarik dari zie fauzi ..Majlis Sepetang bersama Blogger anjuran Denaihati | Mood SedihMy Profile

  11. aimannajmy says:

    wahh masuk paper huhu.. saya jarang beli paper, asyik baca online ja huhu
    Jom terjah post menarik dari aimannajmy ..Sayugia – Menjadi PastiMy Profile

  12. aritu penah nak isi air guna mesin….. perghhhhh tengok2 mesin tu tak telan duit syiling….rupa2 nya duit syiling baru…..hampeh !!!!

  13. abesyah says:

    wahhh..hebat 2..msuk surat khabar…feymes la..untung la…hehe

  14. farah amoi says:

    phewiiit!
    ada BBM group X utk blog nih?
    naaaaak join !

  15. wau, siap masuk dalam sinar harian lagi…
    mesti akan lebih famous blog kujie lepas nie…
    dan menunjukkan blogger malaysia sekarang berkualit…
    contoh nya blog kujie…
    boleh jadi contoh kepada blogger baru termasuk la topijerami…
    Jom terjah post menarik dari TopiJerami90 ..Kad jemputan kahwin fasha sandha dan jejaiMy Profile

  16. Assalam…
    Saya selalu jumpa duit syiling baru dalam poket baju hubby tiap kali nak masuk mesin basuh. Macam tak laku je duit tu… Tak ada sapa pun peduli. Tapi duit syiling lama, berebut-rebut nak ambik dan masukkan dalam tabung…
    Jom terjah post menarik dari iza ..Seminggu Tanpa Jalur LebarMy Profile

  17. Mungkin juga salah satu cara nak bagi projek untuk upgrade mesin-mesin yang menerima syilling.. Yang teruknya pengguna jugak :(
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..Produk Evo 7 Untuk Lelaki Evo 8 Untuk PerempuanMy Profile

  18. wandisini says:

    oh..nama betul akak ku fauziah ku brahim eh..
    Jom terjah post menarik dari wandisini ..PTPTN Tidak Akan DihapuskanMy Profile

  19. Fazreen says:

    kak jie retis. bukan front page google dah.. front page sinar terus.
    Jom terjah post menarik dari Fazreen ..About Page, Hadiah Istimewa Untuk SayaMy Profile

  20. wow!!
    artis paling popular…
    kak kujie, betul juga isu ni….
    pernah juga terkena..
    ehehehe
    Jom terjah post menarik dari mie ..Pemilihan Perajurit Muda Tentera Darat Malaysia 2012My Profile

  21. Terbaik… Mesti boom punya 2-3 hari ni.
    Jom terjah post menarik dari Azwan ..Kenaboi 4X4 Off-Road ChallengeMy Profile

  22. Wah glamour kak Jie. Apa yang penting keluhan kak Jie akan diambil perhatian oleh pihak berwajib.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Zulfahmi pelumba Moto 3 menyerlah di Litar Losail QatarMy Profile

  23. Terbaiklah Kak Jie. Nampaknya, suara blogger makin diambil cakna oleh wartawan2 akhbar. Mmg satu situasi yg amat menarik.

    Terbaik! Kami izinkan kak jie utk meretiskan diri =)
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Walau aku bukan yang pertama…My Profile

  24. hahaha..glamer akak..promosi percuma gitu..
    Jom terjah post menarik dari wanmus ..Apa Jadi Fries McDonalds Selepas Seminggu??My Profile

  25. Cik Pah says:

    OoOOoOo muka depan tuh (^_^)

  26. Assalamualaikum,
    Fuhhhh! 3 halaman penuh kupas isu tu hu hu hu
    —–> sesekali kak Jie nak retis, tak de salahnya kan?

    Mulakan hari dengan senyum lebar hingga telinga….waaaa dua kali positif tu ;)
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Aaron Aziz Artis Paling Popular ABPBH 2011My Profile

  27. best kak best ini berita
    Jom terjah post menarik dari azura ..Rindu Aroma Ikan Bakar JeramMy Profile

  28. waaaaaahhhhh..pemes lah kujie2.com yang dah sedia femes ni:)
    selamat jadi #retis jap kak kujie:)
    Jom terjah post menarik dari nik ..Perkahwinan sesama blogger?My Profile

  29. Nice entri kak jie. Memang problem pun syiling baru ni. Kenkadang tersalah bagi syiling sebab saiz 20 sen syiling baru lebih kurang sama je dengan saiz syiling 10 sen lama.. =_=’
    Jom terjah post menarik dari zharmin ..[Pendapat] Buka Minda Sebelum MembeliMy Profile

  30. Syafiq Лomoтехн says:

    nasib baik tak tulis. kalau tak kompem ada peluang masuk. saya ni pemalu orangnya haha
    Jom terjah post menarik dari Syafiq Лomoтехн ..Maulid Perdana 2012: Doa MaulidMy Profile