Kenapa lelaki bujang suka….dot…dot…

Kenapa lelaki bujang suka bini orang perempuan berumur? Tajuk jer dah mengancam jiwa raga anak² dara.:lol:

Mari kita intai , apa orang lelaki berdua ini bergossip…hahahahaha

aeropama.com said

secara jujur, bagi saya perempuan berusia 30-35 tahun berada pada tahap kecantikan mereka yang tertinggi. pernah mengatakan pada seorang wanita yang berumur 33 tahun yang saya sudah jatuh cinta pada dia tapi cinta saya ditolak kerana perbezaan umur yang jauh; 8 tahun… :sad:

ps: saya memang suka wanita berumur berbanding wanita sebaya dan jauh lebih muda dari saya. lagi satu wanita mengandung adalah sangat cantik dan seksi. pelikkan saya? wahahahah

adrysabry said :

uiks… si aeropama tu pernah jatuh cinta ngan orang yang tua dari dia 8 tahuN!! waaa tak sangka.. tapi jodoh pertemuan di tangan tuhan kan… hehehe…

anyway, every girl or women is beautiful as long they believe in it… tak payah harap orang cakap kita lawa baru nak caya.. have more confident k…

aeropama said :
Adry: betul wei. aku lebih mudah jatuh hati pada perempuan yang lebih tua dari aku sebab mereka lebih matang dan tidak memeningkan. tu pasal kawan-kawan perempuan aku yang sama baya dengan aku sangat bengang dengan aku. diorg cakap aku ni gile 🙁

aeropama said :

hulamak… kak jie ni mesti cun gila kan?

owh! kenapa aku ni memuji wanita yang jauh lebih berumur dariku. bukankah taste aku wanita berumur. aduss… parah seh

Kenapa agaknya keadaan ini boleh berlaku?

Bini orang perempuan berumur ada daya tarikan yang lebih berbanding anak dara ke?

Maybe lelaki pandang bini orang perempuan berumur sebab golongan ini  ada banyak pengalaman tentang alam rumah tangga dan berpengalaman tentang melayan kehendak lelaki.  Lelaki zaman sekarang lebih suka kepada wanita yang serba tahu kerana mereka tidak suka untuk memikirkan sesuatu yang remeh dan temeh.

Bagi saya mungkin sebab bini orang perempuan berumur ini fikirannya lebih open minded , sudi mendengar dan pandai memberi nasihat atau kata² memujuk, lebih caring, understanding dan tak banyak karenah sangat berbanding anak dara. Kalau berborak,conversation tu lebih meluas topiknya dan sometimes lebih menghiburkan.

Sure marah anak² dara kat sini nanti:mrgreen:

Sebenarnya lelaki suka bermanja.  Perempuan yang dah kahwin ni lebih pandai memanjakan laki.. tak percaya?

Tengok betapa ramai lelaki yang  dah hilang skill untuk bancuh teh sendiri, nak sidai tuala sendiri, nak iron baju sendiri……bila dah kahwin…sebab apa?? sebab dimanjakan oleh seorang isteri:wink:

Disclaimer : Suka di sini bukan suka untuk ‘Teman Tapi Mesra’ tetapi suka secara umum sajaha.  Cuma topik ringan hujung minggu, no hard feeling, ok.

Perempuan yang macam mana yang lelaki suka?

  • Berdikari – Lelaki suka dengan perempuan yang berdikari. Kerana dianggap tidak menyusahkan.
  • Feminin. – Perempuan yang “perempuan” dianggap lebih menarik oleh lelaki.
  • Pandai mengurus kewangan. – Lelaki selalu berfikir, perempuan yang boleh mengurus kewangannya bererti ia juga pandai mengurus kewangan rumahtangga.
  • Cantik. – Walaupun cantik itu subjektif, setidaknya lelaki tidak malu membawa anda di tempat umum atau diperkenalkan pada rakan-rakan.
  • Boleh mengawal emosi. – Lelaki mahukan perempuan yang sabar untuk menghadapi sikap mereka yang kekadang seperti orang yang gila kurang sabar.
  • tapi yang pasti, lelaki sangat suka dengan perempuan yang cerdas, kelakar dan boleh menjadi pendengar yang baik.

  1. Assalam..

    Pokok pangkalnya pada hati..sebaiknya elok dielakkan.Antara sebabnya adalah isteri org ni lebih mudah x mcm budak2 muda yg suka merajuk & demand mcm2..apapun isu ini agak subjektif & ianya bergantung pada pandangan individu…kalau hati dah suka.
    Jom terjah post menarik dari ozzy ..EXHIBITION UNTUK PERKENALKAN PRODUKMy Profile

  2. saya pun pernah rasa sebegini,2,3 tahun lepas,saya menaruh minat pada boss saya yg usianya tua pada saya tiga tahun,masa itu dia beranak tiga,saya selalu rapat dgn dia,cuma tak ada la buat benda yg bukan2 lagi…tapi saya masa tue kadang2 ada memasang dream yg alangkah seronoknya kalau blh berrsama dgn dia,atau bercinta dgn dia,boss saya itu orng comel kecil tak kecil orang dia,pastu seorang yg ramah….n bila hampir 2 thn saya berpisahn dgn dia ,saya masih rindu kan dia,dia kini sudah ada anak 3 ….saya ada simpan gambar dia,sampai skang nie,kadang2 ada jugak tgk gmbr dia,bukan tak nak tgk FB nya ,karang nanti bertmbh2 rindu pulak….ada jugak dok nak plan buat jahat nak hantar bagi bomoh ,tapi isshh macam syirik pulak perbuatan camtue…alahai ada tak sapa2 boleh bantu untuk setel masalah pelik saya nie….
    Jom terjah post menarik dari shafawi ..RezekiMy Profile

  3. saya berumur awal 20an dan baru saje bercerai…saya tak yakin ada lelaki yang nak kawin dengan janda..betol tak?

  4. saya suka kat dia(bini org),tgk muka dia.ntah ktmne istmewany dia tu.dia skrja dgn saya.klu dia ada tmpt kja msti sy pndg mka dia.ada masa jg sy klr hangout dng dia.ntah npe,sy xnk jd hpkrt.sy trs trg kt dia.sry klu kmen ni mnyakitkn

  5. skan aku ngah jatuh cinterr ngan pompuan 4 taun lebih tua..
    aku angau sesangat.. tapi dier just nak kawan jer ngan aku… dalam ati aku (ingat2 nak wat bini)… aku suka care dierr jer….

  6. 😀 apa pun wanita yang dah berumur ni lebih matang.. lagi pun perempuan muda ni agak ke budak2kan

  7. senarnye saya dah 3thn couple ngan lelaki lebih muda.dia muda 2 tahun dari saya.saya boleh terima dia sebab cara dia lebih matang.first family tak tau dia lebih muda coz saya nampak lebih comel dari dia.heheheh..ye ke..tapi family boleh terima sebab family mengenali diri dia terlebih dahulu sebelum kenal usia dia yang sebenar.dan sekarang saya dah btunang pun dengan dia.. 😀

  8. Pingback: Masalah loading time | Hidup Biar Sedap

  9. rasanya x berminat ngan lelaki lebih muda sbb pada saya mereka ni sebenarnya lebih pada amik kesempatan dari ikhlas menyayangi…no offend to the rest ya…ni my personal view based on my very own experience

    >>> iye..tiap org ada pengalaman tersendiri..

  10. x sangka plak ada topik cam gini… hoho… saya tetap nak carik pompuan lebih muda 5 tahun dr saya.. tp si Syam tu pelik gak taste dia.. tp x kisah la kalu dua2 bole suka sama suka..

  11. probably sebab perempuan berumur ni lebih matang dan mampu berdikari tanpa perlu bergantung pd org lain. biasanya, ada lelaki yang suka perempuan yang boleh buat keputusan sndiri. maybe sbb tu lah kot ada lelaki bujang mudah tertarik dgn perempuan lebih berumur dari dia sndiri. [dlm erti kata lain – tak larat nak “jaga” perempuan yang manjanya mengalahkan budak kecik,huhu]

    >>>ye… bkn semua mcm tu… ada dan boleh dikatakan ramai juga…tak boleh nak ckp dia pentingkan diri sendiri sbb utk kesenangan diri dia..sebab semua org akan pilih utk diri sendiri… 😆 baik lelaki atau perempuan..

  12. wah! malunye saya… kak jie post sume komen saya. 😳
    tapi tak pe. nak wat macam mana. memang itu yang betulnya. wahahahaha

    ps: saya suka entri ini… 🙄

    >>>kadang2 komen boleh dijadikan satu topik menarik… 😆
    apa nk malu bkn salah pun suka perempuan lebih tua ….. 😆

  13. wahh panasnye topik ni kak jie.. ape yg kak jie tu ade jugk benarnya, wanita berumur ni lg skillful..hehe.. tp cm org2 di atas ni comment, sebenarnye it depends pada selera seseorang (uik, selera? haha).. sm jugak kes pompuan muda ngan lelaki tua.. huhu…

    >>> mmg semua ikut taste masing2…cuma topiknya kenapa perempuan berumur disukai/digemari oleh lelaki , itu saja…tiap org mmg berbeza dari segala segi/keperluan/keinginan/minat dan sebagainya… 😆

  14. anyway, hubby saya suka buat kerja rumah (iron baju, masak, kemas rumah, jaga anak adalah kepakarannya). thanks to him, alhamdulillah to Allah. saya tak suruh pun, kak jie. gamaknya dia tahu kot kerja rumah tu tak semestinya bini yang buat…

    >>> suami kak jie tak reti buat kerja2 ringan..dia bertukang sana sini sukalah…Syukurlah Sue… hidup kita melengkapi sesama kita… tiap orang berbeza latar belakang dan kehidupan..kadang2 kita ckap..kesiannya lah isteri orang tu…kena buat itu kena buat ini…. tetapi kita tak tahu…kalau itu atas redha dia….banyak dia kumpul di akhirat tu…..subur2 kebun dia… 😆

  15. kak jie… jeng jeng jeng… saya juga isteri kepada seorang suami yang lebih muda! 😀 . x la pandai layan sangat. banyak yang kurengg. dah dia nak, nak wat guane? masa mula kawen dulu ada je yang kata “jangan” sebab dia muda. tapi itulah jodoh namanya. bab lelaki suka kat bini orang. true! jadi kat kawan baik saya sendiri. dia dah ada anak dua. entah macamana, katanya sampai pi jumpak ustaz, ustaz kata dia pun kena sihir oleh lelaki ni. ended up dia cerai last year dengan x-hubby dia. tengah proses mahkamah untuk custody anak². la ni solo. bukannya kawen dengan lelaki yang suka kat bini orang tu pun… entah la.. godaan syaitan! 👿

    >>> bukan yang mustahil lagi skrg…. isteri lebih tua dari suami…sbb zaman skrg ramai perempuan yang terpelajar..mereka habis masa di pusat pengajian tinggi bertahun2…sedar2…umur dah meningkat… tak ada langsung kesalahan… bahagia derita kita yang bentuk bukan bergantung pada usia….. walaupun pada peringkat awal ada juga terganggu ttp lama kelamaan sudah jadi kebiasaan…

  16. maybe ade persamaan atau kualiti dgn ibu sendiri, jadi kalau terjatuh cinta dgn mereka yang jauh lebih berusia biasela tu…

    saye sendiri pun bulih dikatekan “suke” ngn mereka yg bergelar ibu2 atau isteri owg nih…
    mereka sgt pandai melayan, sgt pandai mengambil hati dan lebih lagi, sangat peka…

    >>> Lelaki yang rapat dgn keluarga, yang rapat dgn mak akan lebih menghormati wanita…. termasuk isteri dia 😆
    tak kisah di gelar anak mak asalkan lelaki tersebut masih dapat menunaikan tanggungjawap kepada kedua2 pihak selayaknya ..sebagai seorang anak dan suami .
    Kak Jie suka suami yang anak mak ( bukan yg keterlaluan lah ) ..mereka sangat setia..hahahahaha
    syaratnya kita pun kena rapat dgn mak mertua juga lah…. biar mak mertua sayangkan kita…jadi suami akan dengar cakap mak dia….secara otometik..kita pun selamat… 😆

  17. Wahai lelaki sekalian alam… terima lah aku seadanya.. kerana aku tidak mampu daan x hingin untuk membebankan diri aku untuk jadi seperti apa yg korang nak.. korang nak meh sini! kalu x nak, bubye… Sorry kak jie, saya saje je nak merepek2 kat sini.. kui..kui..

    >>> hubungan yang baik yang berkekalan berlangsung dari persetujuan kedua belah pihak, jadi kalau sebelah pihak tidak setuju, tidak mahu………abaikan…cari yang memenuhi keperluan diri sendiri. Tiap org akan mencari mengikut keselesaan dan keperuan diri masing2….sebab itulah masing2 ada pilihan..si A mgkn bkan taste kita tetapi si A boleh menjadi taste si B, si C…mcm tu la….
    kalau kita sendiri boleh tulis list…ciri2 yg disukai
    sebelah pihak sana juga ada list ciri² yang dia kehendaki..
    kalau keduanya mempunyai persamaan..barulah terbentuk perhubungan… 😆

  18. aku dok perati(jiran2 aku) ramai lelaki skrg take advantage bila bini depa ‘berdikari’.smpi sume bini yg buat hingga bini dlm pantang pun kena iron baju depa,masak,pi pasar mcm2 jie.sedeh aku tgk..alasan tak pandai!buat anak pandai pulakk huhu 🙁

    dah laa tu kedekut tangkai jering.tanggung jwb dia sume bini yg buat.nak ambek pembantu umah pun berkira. 😕

    pastu pagi2 bgn lmbt,bini ni terhegeh2 nak siap gi keje,nak urus anak anto nursery,siapkan baju sekolah anak2..dia selamba badak buat taik mata .. 😈

    balik keje..dia hadap komputer atau tgk tv,bini berabis laa kat dapur..kesian.mlm kuar pulak gi jupe kawan2 dok kat kedai mamak berjam2 bila bini ckp nak berenti keje tak dikasinyerr beb.AKU BERDOA DIJAUHI DARI DAPAT MENANTU CAM GITU JIE 😡

    * kita patut ajar anak2 lelaki supaya rajin ke dapur sbb nnt takde laa ‘dera’ bini 😉

    * abg aku mmg iron baju sendiri sejak kami kawen lagi 🙂

    *aan pun iron baju sendiri sbb dia nmpk abahnyer.mudah keje aku hehe.. 🙂

    sekadar nak share geram !!

    toksah babit pasal pahala sbb itu keje yg diatas..sume kita dah maklum.

    >>> kes2 seperti hang sebut ini bukan terjadi dalam hubungan isteri lebih tua sahaja tetapi terjadi dalam semua lingkungan umur.
    Dan perempuan lebih tua ini juga bukan hanya semata2 dalam perhubungan perkahwinan, maksudnya sebagai kawan sepejabat, kawan seblog kawan biasa….

  19. Salam k’jie…

    Sepupu su kawin dgn suaminya yg beza umur 11 tahun. Alhamdulillah… mereka saling melengkapkan kekurangan… Semoga terus begitu selamanya..

    >>> itulah maksud yang kakjie nak su..saling melengkapi….tiap org ada kekurangan…kita terima dia seadanya ….

  20. kan ramai wanita yg berumur dah stabil dari segi kewangan
    dan tingkah laku
    tu yg ramai suker
    lagi satu kan kak jie
    dorang pandai melayan 😀

    >>> kena juga bezakan dan sempadan diri… 😆

  21. saya nak tambah cikit lagi, saya nengok ada kat pejabat2 ramai anak-anak muda bujang trang tang tang suka ngendeng2 dekat kakak2, mokcik2, manje2 gitu.Dapat numpang makan bekal kakak2 ni bawa,dapat ngadu masalah, kalau ngan awek kot sama sama merajuk, pakat dok menunggu siapa nak pujuk dulukan. Pada saya tak apa lahkan cuma saya sangat tak berkenan kalau pompuan cakap hal dalam kelambu atau cakap lucah2 dengan budak2 bujang ni atau laki orang sekalipun. Soorry…itu yang dah banyak kali saya terserempaklah

    >>> selalu juga dengar cerita² mcm ni di pejabat…mmg kak jie pun tak tahan kalau bergurau jenis 18SX… seopen mana pun kita, malu mesti dipelihara, bezakan gurau dgn kawan perempuan, dgn kawan lelaki..yg pukul sama rata…

  22. 😆 dunia dah nak kiamat kot kak jie, lelaki bujang cari bini orang, perempuan bujang cari le pulak laki orang. Banyak masalah sosial la ni.

    >>> dalam kes ini, perempuan berumur bukan semestinya bini orang dan bukan semestinya untuk dijadikan isteri..berkawan dan suka itu terlalu luas maksudnya

  23. Salam Kujie

    Terasa nak menambah sibuk jugak kat sini..kenapa lelaki bujang suka perempuan berumur, mungkin perempuan berumur ni lebih pandai melayan kehendak mereka dan yang lebih penting mempunyai kewangan yang kukuh so takyahlah nak pening2 nak berbelanja lebih sebab diaorang tak perlukan wang ringgit cuma kasih sayang jer..lagi satu mungkin dari latar belakang yang terlalu manja dengan ibu, so bila nak gfrenpun mereka suka yang berumur jd dapatlah manja seperti dengan ibu mereka. Tapi walau bagaimanapun itu terpulang pada taste masing masing..mungkin hanya segelintir jer yang suka pada wanita berumur..

    >>> inilah konseptnya…penawaran dan penerimaan..jadi tiada yang tersepit atau tidak sesiapa yang menjadi mangsa di sini… masing2 memerlukan …bergantung pada keperluan diri sendiri,persetujuan telah di capai…teruskan..

  24. kawan sy bru je kawen ngan janda anak sorang ahad minggu lepas. kalo x silap perbezaan umur dorang beza 5taun. 😎

    >>>alhamdulillah…moga berkekalan ke akhir hayat

  25. :mrgreen: :mrgreen: Apa pun sengih dulu lah baca entry Kak Jie kali ni. Kalau dengan si lelaki lebih muda, pernah jugak lah dapat alasan “tak sama level” .
    Sudahnya sampai la masih pegang title “single and available” 😉

    >>> sebenarnya bukan tepat dan specifik sangat pun.. bahagia derita kita bukan bergantung pada umur semata²

  26. neeza setuju dengan pendapat kak Jie.. tapi kan kak Jie, setakat ni, takde lagi lelaki bujang yang mengorat neeza.. lelaki dah kawin ada lah hahahaa!! tu namanya tak sedar diri kan.. dah tahu orang dah kawin nak gatal jugak.. yang awak tu pun bini kat rumah tu ingat tugu negara ke, takde perasaan.. ces! ces! ces! marah ni..

    >>> ini pendapat secara umum berkaitan minat lelaki pada wanita yang lebih berusia,
    rupanya ramai lelaki yang lebih selesai untuk berkawan dengan wanita yang lebih berusia…
    kita tak boleh andaikan kes ini hanya semata2 untuk mencari teman hidup
    ttp dalam perhubungan biasa, kawan sekadar bersembang juga boleh
    amboiiii……cik kak kita ni..masih ada org mengorat ye

  27. Amboi2 kak jie.. Hehe.. Ramai peminat kak jie nampak.. 🙂 Tapi tul gak tu. Pempuan berumur ada daya tarikan sendiri. 🙂

    >>> hehehe..saja topik hangat hujan2 ni…masing2 sejuk tu… 😆
    bukan peminat…tu semua kawan2…
    makcik mcm kakjie ni..mana de org minat

  28. Jie, samalah dengan lelaki berumur. Golongan ini ada juga “kelebihan”nya. Kewangan kukuh, matang dan pandai mengambil hati–antara kelebihan untuk memikat. Jadi yang ada hajat tu, apa tunggu lagi. Lipatlah. Tapi kalau tak mampu, satu cukuplah.

    abg putra–teringin jugak tapi “tak berani”. hehehehehe

    >>> ‘tak berani’ tu dari segi apa tu abgputra… 😆
    Abgputra…perempuan berminat lelaki berumur memang biasa….
    saham abgputra pun melambung ni..apa lagi..mulalah langkah …hehehehe
    tak pasal2 saya pula kena serang.. 😆

  29. Tak dapat dinafikan ada juga lelaki / per yang tak kisah tentang usia asalkan mampu bagi kesenangan kpd diri sendiri.
    Walau apapun, terpulang kpd empunya diri, susah senang tanggung sendiri….Cuma, jgn pilih suami/isteri spt pilih baju/kasut.hehe

    >>> tiap org akan memilih mmg utk kesenangan diri sendiri……….. dlm pemilihan ini kita tak boleh labelkan sebagai pentingkan diri sendiri…semua org..akan pentingkan diri sendiri dulu…………..tiap org ada list2…mcm ni mcm tu..yg dia cari…jadi kalau sebelah pihak satu lagi boleh terima list2 tersebut terdapat dlm diri dia..bila ada persetujuan..kita tak boleh cakap keuntungan hanya sebelah pihak saja…masing2 berkepentingan dan memuaskan hati masing2 😆

  30. heheh..

    betul le gak cakap combi tu..
    suka biar ikhlas..jgn ada niat mcm tu..

    sbbb dah ramaaaaaaaaaaaaii sgt macam tuh..hehehe

    >>> cakap bab ikhlas ni yang susah..benda yg tersimpan jauh di sudut hati…
    lelaki yg mencari wanita yg lebih stabil kewangan ( dalam kes ni bukan umur yg membezakan ) pun tak salah..
    sebab… dia letakkan syarat2 dlm pemilihan dia
    wanita itu juga letakkan syarat2 dlm penerimaan dia
    jadi…. sorang tolak, sorang terima..jadi lah tolak ansur..heheheh
    betul ke …
    jgn tolak dlm longkang sudahhhh….

  31. sama je..yg pompuan muda suke lelaki tua yg gendut sbb caring & byk duit.. 🙄

    yg lelaki muda suke pompuan tua yg byk duit sbb nak cuci kaki n bole dapat ape saje dari pompuan tua ni .. 😥

    lumrah hidup jie.. tp tak sume lelaki suke pompuan yg ‘terlampau’ berdikari sbb terasa mcm dorang tidak diperlukan lansung..dan pendapat aku pulak lelaki yg suke pompuan berdikari ni jenis yg pemalas dan sgt dimanjai oleh parents serta mengambil kesempatan terhadap pompuan/isteri 🙁

    lelaki suke pompuan yg pandai mengurus duit pulak adalah lelaki yg mmg nak lepas tgn.kalo bole sume isteri dia urus dari mkn,pakai,bayo bil segala bagai..yg dia tahu kasi duit jek.ape keheinyerrr 😕

    cantek sgt subjektif sbb itu taste masing2 😀

    yg last tu sume org pun suke tak kira jantina,muda,tua,nenek n atok hehe.. :mrgreen:

    ko tanye pendapat aku so..jgn ade yg ambek hati yaa ! 😉

    >>> tak dak terasa hati aihhh…ni kan pendapat..masing2 boleh nilai dr sudut yg berbeza..
    pendapat dari isteri pegawai kerajaan…
    ttp bila hang tengok kehidupan atau keperluan orang lain, contoh lah…seorang kontraktor kelas F… cara kerja..cara hidup dia mmg tak sama….jadi keperluan dia pada ‘teman hidup’ dia pun berbeza dr keperluan seorang pegawai tinggi kerajaan.
    ini bergantung pada sosiol budaya, kestabilan ekonomi juga latar belakang pendidikan.
    org yg lengkap ada segalanya mcm kita ( bersyukurlah ) memandang ‘kebergantungan’ seorang suami pada isterinya dari sudut yg berbeza dengan mereka.

  32. Selera masing2 K.Jie… tapi mmg ada benarnya. Ibarat pengganti ibu utk bermanja & sbg kakak tempat mengadu esp anak sulung & anak tunggal!

    >>> mmg tak semua lelaki mcm tu… hanya segelintir..ttp tgok lelaki yg komen entri ni dah boleh bilang berapa org yg suka perempuan lebih berusia…heheheheh…..
    perempuan selalu lupa..lelaki mmg suka dimanja…rasanya lebih dr perempuan.. 😆

  33. Pusing balik sama je kak jie. mcm melisa_harlina ckp tu.
    yg muda suka yg tua, yg tua suka yg muda. natijahnya, hukum alam nie ada sebab musibabnya juga.(er.. apa nak ckp nie? mcm tak sampai maksud jek..) abaikan… 😕

    >>>sampai zana..tiap org kan berbeza..memandang sesuatu dgn penilaian tersendiri bergantung dari sudut mana dia menilai… 😆

  34. Salam Kujie…

    Menarik entry nie…

    Lelaki & perempuan sama saja kerenahnya, suka dilayan, dimanja & dibelai, nak pasangan yg matured, pandai melayan, perfect in every sense.

    My eldest sister kawin dgn lelaki yg 10 yrs younger than her, tgk life dorang so amazing, sampai sekarang romantis sgt2..

    >>> perkahwinan yang bahagia perlu ada tolak ansur..bkn krn usia..walaupun kadang2 ia ttp juga menjasi salah satu sebab…ada org cepat matangnya..ada org mcm tunggul tak mengambil pengalaman sebagai pengajaran

  35. setuju sangat kakjie.. hehe.. **matila gelak ada makna… 😀

    >>> 😆 😆 😆 ni sorang lagi la ni…kena batang idung ….

  36. hehehe…entry kjie membuatkan saya rasa hawt! maklum la…sayakan dlm range itu… 😈

    >>> saja2 bagi kawan2 terbang tinggi tak menjejak bumi…kahkahkah 😆

  37. ermm…dulu masa belum kawin..taste nya pada lelaki lebih tua, berkasih sayang pun mesti pada yg lebih tua..tapi jodoh pulak pada yg lebih muda…lebih mudah mendengar pandangan dan manjanya tak dpt disangkal….skrang ni bila dah kawin ada jugak yg mengintai peluang…pengalaman lebih katanya….macam-macam……

    >>> taste pada lelaki lebih tua itu normal..sudahnya jodoh, ketentuan Tuhan…manja..rasanya lelaki yang rapat dgn family ( secara otometik rapat dgn mak ) mmg manja…huwa…kelapa tua tu…pekat santanya…. 😆

  38. ermm mcm ank dara lah yg sukakan suami org.
    Suami org pon berpegalaman jg.Pandai melayan karenah ank2 dara yg jauh lebih mmuda dr isterinya. Pastu dikatanya pempuan gatal.Bila lelaki y sukakan pempuan tua dikatakan unik. (unik lah sgt)Lelaki dan pempuan sama aja kalau dah ada penyakit sukakan benda yang tua dan muda.Asal melayan semua menjadi. Its normal.

    >>>pompuan suka lelaki lebih berusia itu boleh dikatakan biasa/ selalu terjadi…tetapi segelintir lelaki yang lebih berminat dengan perempuan lebih berusia dari dia itulah yang jarang…. jarang… dah kerana kejarangan itulah kita cuba mencari kenapa dan dimana istimewanya kes² seperti itu terjadi 😆

  39. Suka bini orang?:oops:

    Budaya tidak sihat ini harus dielakkan. Justeru itu, Islam melarang kaum wanita berhias untuk yang selain daripada suaminya.

    >>> >>>>Perempuan lebin tua itu bukan semestinya bini orang…. yang belum di miliki lebih tua dari lelaki tersebut..tiada halangan, bukan?
    Sila lihat perkataan yang saya telh del kan…

  40. Perlu ke saya tulis pengalaman bercinta dengan wanita yang 6 tahun lebih tua dari saya?
    (ketika itu umur saya 20)

    >>> rupanya ramai lagi lelaki yang pernah jatuh cinta dengan wanita yang lebih tua dari mereka….