Kesan seksual waktu membuka bungkusan hadiah

Baca berita kat bawah ni, buat saya terfikir bagaimana terbukanya generasi sekarang sehingga sanggup  menyertai kempen untuk tidak memakai panties ( seluar dalam) hanya untuk boyfriend pada Hari Memperingati Kekasih 14hb Februari nanti. Entah apa nak jadilah.

Saya tak naklah bercakap pasal boleh ke sambut Valentine’s Day sebab saya pasti ramai dah tahu. Setiap tahun isu ini dan email mengenai topik ini berantaian masuk  ke dalam inbox.


Saya nak bincang dari sudut lain – bukankah seorang perempuan itu lebih seksi bile berpanties? I believe that more men like a woman who wears sexy panties rather than a woman who does not.

Kita bercakap dalam konteks yang lebih dewasa bagaimana kesan seksual waktu ‘membuka bungkusan’ hadiah dari bra renda yang seksi atau sepasang seluar dalam sehalus satin.

Dah…stop! Jangan nak imagine lebih-lebih.

*******************************************
SHAH ALAM: Female students in higher-learning institutes here are being persuaded not to wear panties on Valentine’s Day as an expression of true love for their boyfriends.

The “no-panties promotion”, being held for the first time, has apparently been gaining interest among the students, who are passing the news by word-of-mouth.

Two students in their 20s from Shah Alam, known only as Ummi and Melissa, said they were aware of the “promotion.”

“I feel it is personal,” said Ummi with a smile.

“Valentine’s Day is a good time to express one’s love. And, what we use or don’t use is our right, our freedom. But we will do what is right. It’s a new world now.”

Melissa claimed that there was already a large group who planned to go ahead with it.

“We will know how many by Valentine’s evening.”

State Islamic Affairs Department (Jais) director Datuk Mohammed Khusrin Munawi said:

Sumber: “We will not allow Muslim students to be taken in by such celebrations that deviate from the teachings of Islam.”

Sumber Berita : the Star

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) akan melancarkan Kempen Awasi Jerat Hari Valentine untuk mengajak umat Islam terutamanya golongan remaja supaya tidak meraikan sambutan Hari Kekasih

Nota : Entri tahun lepas yang kitar semula kerana masih relevan dengan isu semasa kali ini.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. semakin sukar untuk menjadi ibu bapa sekarang ni…..

  2. erk… 😈
    .-= titan´s last blog ..21 orang TNX Super Knight =-.

  3. ni la namanya dunia nak kiamat…
    isk2..
    .-= NoorAfzan´s last blog ..Siapa perempuan tercantik dalam dunia? =-.

Trackbacks

  1. […] salah tanggapan… aku bukan mengintai orang tengah buat projek haram atau orang yang tak bungkus hadiahnya elok-elok… aku mengintai orang yang tengah mengintai… lebih kurang skodeng atas skodeng […]