Komen Pun Kena Plagiat?

Robot spam pun dah gunakan Bahasa Melayu yang lancar dan betul. walaupun menggunakan nickname minah/mat makan ‘keju’ .  Nasib baik Encik Akismet tapis dan disumbat dalam ‘spam box’ tapi masih ada lebih 20 komen yang terlepas dari saringan.

Semuanya bermula hujung minggu ini.   Komen diplagiat.  Robot spam pun dah pandai copycat. Syafiq.net pun dapat juga komen berbahasa ‘belacan’ ini.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

43 thoughts on “Komen Pun Kena Plagiat?”

  1. style lawak gak la…hahaha
    .-= Azizuan´s last blog ..Aku Benci Pop-Up Ads, Menyemakkan Monitor! =-.

  2. Pingback: Plagiat Komen Bahasa Melayu semakin menjadi-jadi. | Denaihati
  3. Pingback: Teori Commentluv Dan Robot Spam Berbahasa Malaysia- syafiq.net
  4. ada yang mendakwa plugin commentluv tu penarik spam bot tu.. tak pasti kebenarannya 😀
    .-= TMUkmkd´s last blog ..Ruang Kerja Aku =-.

  5. Hmm saya pun dah dapat banyak gak spam plagiat cmni.
    .-= wazy´s last blog ..CONTEST MAI SECAWAN! =-.

  6. Pingback: Kujie – Gengfotografi Dan Tumblr | Hidup Biar Sedap
  7. nampaknya akismet kena upgrade ler pas ni
    .-= Luffy´s last blog ..PECAH KACA PECAH GELAS, SUDAH BACA HARAP BALAS =-.

  8. wahh… sudah maju spam robot nie… mungkin blog2 di malaysia dah top2…
    .-= zik´s last blog ..Kenapa manusia berperang?? =-.

  9. kalau tak check betul2 memang approve je komen tu. sebab tak nampak cacat cela bahasa melayu yang dia guna.
    .-= zaiMi´s last blog ..Jom Serbu Pesta Buku Kelantan 2010 =-.

  10. ish haa… pandai betoi bot ni. saya nak jugak la bot yang pandai berkata-kata dalam bahasa melayu ni. erm.. satu pelajaran yang amat menarik neh.. hahaha.. thanks for the info.

    P/S: nothing possible~

    1. tak de la guna plugin lain sbb baru jadi 2-3 hari ni
      sebelum ni ok
      belum sempat nak cari ‘penapis’
      hehe….terimakasih info ni

  11. huh terharu. kak kujie masukkan link blog 😀

    mula2 perasan akismet halang, kemudia ditambah dengan komen sendiri pun diplagiat. mahunya tak kantoi :mrgreen:
    .-= TMUkmkd´s last blog ..Robot Spam Berbahasa Malaysia =-.

  12. Saya pun kene jugak. Tapi robot spam dari Filipina haha.
    .-= Syafrizal´s last blog ..Jauhi Mee Segera Elak Penyakit Kronik: Persatuan Pengguna Pulau Pinang =-.

  13. sy pun kena gak kes mcm ni, ingatkan komen tu mat salleh yg buat then dia translate ke BM, rupa2nya duplicate komen..

    macam2 la skrg ni
    .-= mijie´s last blog ..yang hidup pasti akan mati =-.

Comments are closed.