Letupan gas di Jusco Melaka

Seorang pekerja pemasangan gas terbunuh manakala 19 lagi cedera termasuk tiga parah dipercayai berpunca dari letupan gas LPG sewaktu ujian pemasangan gas di sebuah rangkaian gedung beli belah Aeon Jusco, Melaka.

sumber : bernama online

jusco melaka

p/s – Bernama melapurkan 19 cedera, BH Online melapurkan 7 cedera.
p/s – Jaya Jusco ada lagi ke?   Dalam urusan perniagaan ada beza antara Jaya Jusco, Jusco dan Aeon Jusco selepas Jaya Jusco Stores Bhd. bertukar kepada  AEON Co. (M) Bhd

**********************************************************

Januari 2010 nanti Tesco akan di buka di Rawang. Sekarang temuduga pengambilan pekerja sedang berlangsung. Sementara menunggu keputusan SPM, Along bercadang untuk bekerja di situ…

hu…tiba-tiba cuaklah pula. Anak dah besar, mak-mak kena belajar biar anak berdikari. Tak kan selamanya nak kepit anak tu bawah ketiak, kan?

©Kujie – tadi daftarkan dia untuk ambil lesen memandu kelas D dan B2 dengan kos keseluruhan RM 1200.  Saya cabar dia untuk lulus ujian bertulis ( sekarang Ujian Komputer )  lebih baik dari saya – 49/50! :lol:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. jaya jusco ni ade jawatan kosong x saye nak interview…saya orang shux alam…kat sane rumah mmber so kalau ade saye nak interview..tlg bals la mmber yer klau masih ade

  2. Anonymous says:

    lorh yke `da mletop da bru nk krja

  3. saya dah get set ready dah nak gi jj baru ni. tapi get set ready je la, xleh nak go sebab dah meletup. kuikui. ada orang cakap, nak buka krismas, ada yang new year. hurm rugi la kot dia sebab patutnya dia target untuk org shopping krismas yang 17hb patut bukak tu

    p/s : kawasan ni dulu paya. so, faham2 la.. mak saya keje tnb, dia cakap masa tnb nak tarik kabel dulu pun banyak je halangannya. huhu 🙄
    .-= chokilala´s last blog ..Oh Kekasih Gelapku. Maaf Encik F =-.

  4. huih kene perfect scorela along nanti!! 😆
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..Selamat Pengantin Baru~ =-.

  5. Saya berada di bangunan sebelah ketika kejadian (Tesco Melaka), tetiba je ramai budak pekerja Jusco kat dlm Tesco, ingatkan ada apa, rupanya ada letupan…
    .-= samdaddycool´s last blog ..Jubah labuh corak abstrak kontemporari gaya baju kurung modern =-.

  6. ngeri pula nak pegi shopping komplek macam ni. dah macam jadi tempat tak selamat pula (hu3).

    bangunan alam takut runtuh dan mungkin kereta terbang, bangunan baru pula macam meterial tak cukup (hu3).
    .-= megat´s last blog ..Problogger Khai, Kongsi Pengalaman Sebagai Blogger Sepenuh Masa! =-.

  7. Ramai dah main keyword ni.. Makin merudumlah blog saya pasal keyword ni.. 🙁
    .-= zool´s last blog ..Jaya Jusco terbesar di Melaka meletup =-.

  8. jawatan kosong says:

    Macam mana bole meletup macam tu? Tak adake safety yang betul?
    .-= jawatan kosong´s last blog ..Sunway Medical Centre Jobs Vacancies PJ =-.

  9. mane x cepat siap,siang malam diorang x berenti keje nk buat jusco tuh.

  10. Ibupada mesti ajar anak berdikari dan segalanya kita tawakal pada Allah… pasti Allah tahu apa yg terbaik untuk anak2 kita
    .-= denaihati´s last blog ..Hidup Untuk Memberi =-.

  11. wah along dah nak drive kereta ye, maknya pun risau sangat anak2 tak bagi bawak motor hahahahha!! along dah layak kawen pun ma :mrgreen:
    .-= yonna yg tak tahu apa2´s last blog ..Y583 : Internal Bleeding =-.

  12. baru tau kat belakang TEsco tu diorg buat Jusco, ingatkn building aper la plak. Selalu lalu je kat area situ. Ala confirm tangguh la opening ceremony tuh.
    .-= CikLilyPutih´s last blog ..Perang Paus =-.

  13. Tersalah lapor dan kesilapan fakta dari dulu hinggalah sekarang ada sahaja kesilapan laporan di dada akhbar!

    kekadang timbul soalan, mau percaya ka?!

    maza dolu2 ambil lesen berdikit2….huhuhu
    .-= maza´s last blog ..Lambaian Ibu =-.

  14. macam-macam kejadian tak diduga berlaku sekarang nih~
    membimbangkan~ 😐
    .-= Akuro San´s last blog ..Kisah Bunuh Diri Dalam Lagu ‘Selagi Ada Rindu’. =-.

  15. erm…
    takpe kak…
    kene belajar berdikari…

    keje2 yg renyah cemtu kdg2 budak skg tak suke buat…
    akak cabar dier keje lame kak…jgn kejap2 dah lari…

    erm, pasal kejadian tak diingini tu, kalau tuhan ckp nk jadi, jadi laa…
    kite doakan yg terbaik je kak…

    btw: i’m back! huhuh
    .-= ChekguBH´s last blog ..Kemaruk FB tak pudar lagi… =-.

  16. wah, mahalnya lesen sekarang eh… saya dulu dalam RM900++ je…

    payah tu nak mencabar markah hampir penuh… :mrgreen:

  17. biorkan jer anaknda keluar mencari pengalaman:D
    jatuh dan gagal tu sebahagian dari proses pendewasaan..
    tp meletup n cedera tu satu takdir yg kalau buleh nak la elakkan kan…

    moga along sihat walafiat n jauh dari malapetaka sebegitu.
    jangan la bonda nyer risau tak tido lak:D

    heheh,
    49/50?
    atleast dia masih ada satu ruang lg nak potong 😀 gambareee!!
    .-= Pocket´s last blog ..240. ‘Tapi dia minum… =-.

    • @Pocket, ala setakat lulus ujian berkomputer biasalah..cuma tang praktikal jer yang susah..lebih2 lagi dapat pegawai jpj yang sengal

  18. i thu pon pas akk angkt i bgtau kazen die injured dlm kes ni 🙂

  19. kak jie, khamis nih opening jusco AEON Bandaraya Melaka ni.mmg besar kawasan shopping nih.arin terfikir maybe tak jadi kot opening khamis nih sebab nya memang la area food court yang kena but the whole building pon sure ader effect nya sket sebanyak.Ntah la, tak terfikir kalau benda nih jadi waktu opening.Maybe lagi banyak orang akan tercedera.
    .-= arin´s last blog ..Cuti Di Bulan Disember 2010 =-.

  20. ya Allah,lindungilah kami semua dr sebarang bencana dan malapetaka..ameen

    p/s – dasat tuh result kak jie..49/50..mmg power.. 😛
    .-= hafizmd´s last blog ..Malaysia menang – Malaysia 3 Laos 1 =-.

  21. samanosuke_04 says:

    hehe, baru baca post nie kat blog lain td.. hehe, salam kakjie.. lame x menegur.. haha

  22. mashallah. Harap masa beroperasi tidak ade ape-ape masalah. Dah la excited nak shopping kat Jusco melaka baru ni :mrgreen:
    .-= loq´s last blog ..PipeBytes memudahkan untuk transfer file! =-.

    • @loq, dah siap da eh. cepat betul. tapi aku baru je pindah dari melaka tahun nih/
      .-= ariff´s last blog ..Obama & Facebook =-.

      • @ariff, dah siap pun.Memang cepat. Terima kasih kepada indon,mat bangla,dan nepalis yang bertungkus lumus menyiapkan projek ini secepat mungkin. Ko tinggal mane sekarang ni?
        .-= loq´s last blog ..PipeBytes memudahkan untuk transfer file! =-.

        • @loq, aku tinggal subang jaya dah. lama gak duduk melaka. 10 tahun lebih. skolah kat mozac dulu. so pembangunan bandar melaka tu memang aku dapat lihat la dengan mata kepala sendiri.

          eh. harap kak jie xmarah kita sembang-sembang sini..
          .-= ariff´s last blog ..Komuniti Blogger Anda =-.

  23. Betul ker nih. nape xtau pun… aduss…
    .-= Lagu Melay´s last blog ..Selamat Malam – Faizal Tahir =-.