Pakej Astro Naik Harga Tak Sah

Datuk Sri Rais Yatim kata, notis kenaikan harga langganan Astro tidak sah kerana tidak mendapat kebenaran dari Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) terlebih dahulu menurut sumber bernama online.

Baru-baru ini Astro mengumumkan pelarasan pakej bermula 11 Julai 2011. Ada pelanggan yang mengalami kenaikan sekitar RM1 hingga RM15 sebulan, ada pula yang menikmati penjimatan RM4 hingga RM14.95 sebulan.

Astro adalah pilihan, kalau mampu bolehlah langgan.    Kalau tak, dok dendiam.

Tapi kalau dah beli tv LED LCD 42″, tak kan nak tengok siaran berbintik².  Kawasan berbukit hulu jin bertendang macam kat tempat saya ni memang susah nak dapat signal.  Alasannnnn…………………! :mrgreen:

Tapi , entah kenapa saya rasa seperti……..♫ yang terindah hanyalah sementara…..♫

Korang rasa?
Korang nampak tak… nampak tak?
Budaya Malaysia… buat dulu, belakang kira!

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

62 thoughts on “Pakej Astro Naik Harga Tak Sah”

  1. apa kata kita pakat downgrade beramai2 ke pek famili saja? kalau tutup terus mungkin berat sikit. pek famili pun ok gak per…

  2. kita nak boikot pun tak boleh, sebab sekarang 1 rumah 1 astro.. (rumah sewa bujang lain kira..)

    tak nak pakai astro rasa sunyi sebab apa pikah astro ni mereka sajikan “makanan sedap” untuk di tonton..
    ambil contoh: AF, MR Lawak & Dll.
    Jom terjah post menarik dari Kamarul Azri™ ..Cabaran 60 hari, 1,000,000 dalam Alexa RankMy Profile

  3. Assalamualaikum,
    Kalau dah tak ada pilihan, nak buat macam mana, kena juga memilih. Untuk saya yang ada pilihan…saya pilih beli antena pusing2 harga RM60. Alhamdulillah jelas semua saluran percuma.
    Seorang rakan pernah alami kes macam Kak Jie…bertugas di kawasan tak sampai mana-mana line (termasuk line telefon kecuali telefon rumah) kerana kawasan berbukit, kena juga langgan benda ni. kalau tak…hidup macam di zaman batu; tak tahu apa-apa.
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Tunggu Gerhana Bulan Depan RumahMy Profile

  4. salam kak jie , tanpa astro nk tengok tv 3 pun tk boleh , kenapa yer ? bukan duk kawasan hutan tengah2 kota besar ni rumah lak tingkat 4 tetap tak dapat chanel tv3 ni .. saya lain tk kisah asalkan dapat tv3 hehe .. tp tk dapat terpaksa le langgan astro tu.. kadang2 rasa bazir je …
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Dah Dicalonkan Anugerah Blog Paling PopularMy Profile

  5. hakikatnya maza tak kisah dgn siaran berbayar astro.. kat rumah sudah ada perkongsian antena berkapasiti tinggi.. err.. utk rumah tinggi-tinggi mcm maza ini.. hehehhe

    cuma bila tinggal dgn org tua, kekadang mereka bergaduh juga dgn cucu berebut siaran.. aderkkk.. letakkan jugalah astrok tu. tapi package yg murah aje sudah…

    tapi kat rumah kuantan dan di kampung, Bahau, kami tiada pilihan… unsubscribe astrok jawabnya silap2 tak bersiaran TV percuma itew.. huhuhu.. bintik2 tu tak payalah diceritakan lagi.. dan adakah itu juga pilihan?

    uhuk!

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Misteri Peniaga di Tengah HutanMy Profile

Comments are closed.