Perahu Naga Sekolah Menengah Kebangsaan Chung Ling Terbalik

Pasukan pendayung perahu naga Sekolah Menengah Kebangsaan Chung Ling Air Itam Pulau Pinang termasuk seorang guru dan dua jurulatih dari Penang Forward Sports Club yang sedang menjalani latihan bagi menghadapi Kejohanan Perahu Naga Antarabangsa Pulau Pinang pada pertengahan tahun ini terbalik akibat dipukul ombak .

Daripada 18 anggota pasukan pendayung perahu naga tersebut , dua orang, iaitu pelajar Jason Ch’ng 17 dan seorang guru Chin Ai Fang telah ditemui mati lemas.


Empat lagi pelajar Brandon Yeoh, 17, Yong Xiang, 16, Koh Yiz Hiang, 17 dan Cheah Zi Jun, 17 masih belum ditemui.

Simpati kepada keluarga mangsa.

Sumber berita dan gambar : Bernama

EDIT : sumber myMetro

Jurulatih yang dilaporkan selamat sebelum ini adalah mangsa yang disahkan mati dalam kejadian perahu naga yang tenggelam tersebut.

Sementara itu, seorang mangsa terselamat yang tidak mahu dikenali, berkata ketika kejadian hanya 11 orang yang memakai jaket keselamatan manakala baki pelajar lain tidak memakainya.

Dipercayai yang masih hilang adalah mangsa yang tidak menggunakan jaket keselamatan.

EDIT : 18/01/2010 – Kesemua Enam Mangsa Perahu Naga Terbalik Ditemui

Kenangan bercuti di Pulau Pinang

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

27 thoughts on “Perahu Naga Sekolah Menengah Kebangsaan Chung Ling Terbalik”

  1. alhamdullilah..

    mujur juga maza selamat!
    dolu2 maza juga rajin main rakit pisang, sampan, juga perahu di sungai Kahang itew..

    huhuhu

      1. @Kujie, oo. patut pun. selamat berdating =)
        .-= ariff´s last blog ..Tips Dapatkan Ranking Page Pertama Dalam Google Search =-.

  2. adus, kasihan sungguh. malang tidak berbau. sedih pun ada.
    .-= mohdisa´s last blog ..Memaparkan Google Adsense Di Blog Berbahasa Melayu =-.

  3. nasib mereka…
    takziah buat keluarga mereka..
    selalunya kalau perahu naga nieh ada dengan jaket keselamatan..
    apa yang zul tahu la… sebab zul pun pernah dayung juga wakil skolah… lalala

  4. takziah buat ahli keluarga mangsa…… malang tak berbau 🙁
    .-= tpinky´s last blog ..Mantap seh!!!! =-.

  5. mereka tu tak reti berenang ker?
    kalau sukan air, tp tak pandai berenang tu
    rasenyer cam pelik la jgak…

    but then again… kalau dah terbalik n cedera,
    pandai berenang pun mati lemash jgak kan…

    cian diorang…
    .-= Pocket´s last blog ..253. Cingapore =-.

  6. Mereka ni tak pakai jaket keselamatan, ke ?

    Kesian gak…. Simpati pada keluarga mereka.
    .-= Tie´s last blog ..Harapan =-.

    1. @Tie, According to news, mereka yang meninggal dan tak dijumpai tidak memakai jaket keselamatan. Yang lain ada pakai.

      Kadang2 kita ni leka dan ambil mudah keselamatan diri sendiri. Biarlah ini jadi pengajaran kepada kita dan mereka2 yang kita sayang. Safety first! Fashion statement later!
      .-= atreyu strange´s last blog ..Color Me Corby Carnival =-.

Comments are closed.