Pertama Kali Tengok Malam Jumaat

Balik kampung minggu lepas, pertama kali tengok iklan Malam Jumaat. Blur masa tengok tu – apa kena semua orang bergegas nak balik. Iklan simple je.. Terfikir juga , dah penat-penat kerja , nak balik rumah untuk seks ke?

” mama, kenapa dia orang balik sebab malam Jumaat? Intan tanya.

” Dia orang balik awal nak baca Yassin ”

Malam Jumaat …psst! psst!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. best ke produk nih? tak pernah test lagi. apa rasanya iye. my hubby tonton iklan dia kata kelakar ler, mcm2.

  2. Bass Drum Mallets says:

    been searching for this topic…many thanks..

  3. yg wat aku kompius nie….sbnarnya die nk jual produk menda nie….nak tau gak….hehehehe….mane tau leh try….hehehee

  4. MJ.. 🙂

    bagus jawapan tu…
    .-= beliamuda´s last blog ..Menjadi Mangsa Keadaan, Apakah Tiada Ruang Penjelasan? =-.

  5. jom klau nak beli produk malamjumaat
    sila2 ya
    sila klik ke website

  6. my hubby gelak2 tngok iklan ni.then dia pura2 tnya apa mkna iklan ni ek?knapa lepas spray smua rush alik umah.sy jwap mulut dh bau wangi so bru confident nk bbual dgn isteri…org lelaki ni mmng suka wat purak2 x tahu kn…. 😀

  7. hoho..bilelah boleh beli “malam jumaat” tu..hehe
    .-= wanmus´s last blog ..Bunuh Budak Lagi?? Kita Kat Zaman Firaun Ke? =-.

  8. dah kecoh rupa2nya pasal iklan malam jumaat ni, hohoho

    wife sy senyum jer biler tgk iklan tu, siap ckp, malam sabtu, malam isnin ke…abang tiap2 hari balik kerja lambat

    hohohohoho…malam jumaat oh malam jumaat

  9. rasa tak sesuai gak iklan begini… tak de niat lain dah lau malam jumaat tu.. huhuuu.. tah la..kurang sesuai utk budak2 la kot.. sama gak iklan cam kopi2/ air..
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Tak Puas Hati Dengan Bos =-.

  10. kena berfikir banyak kali..
    ada positif dan negatifnya..
    .-= Mus´s last blog ..Baru Aku Perasan Yang Sebenarnya, Blog Warna Hijau Itu Bukan Milik Incredible Hulk =-.

  11. Kak…anak2 buah saya pun tanya pasal iklan ni…tapi jawapan kak jie tu logik —> ” Dia orang balik awal nak baca Yassin ” :mrgreen:
    .-= Mat Gebu´s last blog ..MEE SUP DARURAT.. =-.

  12. yang aku pasti, orang yang dapat idea ni, memang senyum. sebab apa? semua orang akan ingat iklan ni sampai bila-bila. haha..tahniah kepada mereka yang buat iklan ni. Haha..

    dah kawin nanti. aku nak cari satu aa.. :mrgreen:
    .-= titan´s last blog ..Panduan Youtube – Buat Duit dengan Youtube =-.

  13. hohho! saye pon baru tgk iklan tuh.. cam tak seswaila pulak ade iklan camtu tambah2 lagi waktu perdana… waktu sekeluarga dengan anak2 kecik ni tgk tv..

    • @~mrs azmi~, nasib baik lepas jawap ‘ baca yassin ‘ dia faham…sebab biasa dengar abah dia bising2 suruh anak bini baca yassin malam jumaat 😆

  14. uiiks….
    gue 1st time tgk iklan ni..
    lama dh xnonton tv….
    nak kn try ni…
    hahhahhaaaa
    .-= mie´s last blog ..:: sticky post: bola oh bola :: =-.

    • @mie, perasan sbb jarang sgt tengok tv yang ada iklan

      faham kan..tgok astro tak de ikan mcm gitu
      sekali tertengok – melekat dlm kepala terus 😆

  15. klu sy blh guna ke k.jie?

  16. 1st time tengok iklan nie..
    adus macam2 la skarang nie..
    dah tak payah pakai double meaning..
    memang jelas lagi bersuluh..
    .-= izzah´s last blog ..Stuck in here…adush..dush..dush… =-.

  17. bagus benda ni..kalau makan2 benda berbau sesuai..
    tapi pesal mesti namanya malam jumaat ek..ker ikut mat salleh style..friday night fever..nak lepak2 dgn kawan2..hehe..
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Tersenyum kembali =-.

  18. Hafiz Mohd says:

    rasa nak gelak pun ada.. tengok iklan macam nih.. 😛

  19. macam takleh blah buat produk mcm ni, letak nama agak sengal lepas tu buat iklan yg secara open. payah nak cerita bila budak2 tanya. =.=”
    .-= mrkay´s last blog ..Tips Keselamatan Blog =-.

  20. owh~~ cik kaseh pun blur… apa maksud iklan ni ❓ ❓
    .-= kaseh Esmiralda´s last blog ..Aku Konfius… tapi dah ok [muka diorang sejibik!] =-.

  21. mudin001 says:

    Haha! Kena cari satu ni….
    .-= mudin001´s last blog ..Baca@ Januari & Februari =-.

  22. mama,sekarang iklan dah terselit2 dah benda2 seks mcm ni. nama pun kopi janda,kopi kencang ()*&^%$^#

    eieieiieeiieiiii entah pape. semua nak manipulate otak org yg tgk
    .-= yonna´s last blog ..Si Comel Yang Pandai Menjahit =-.

  23. Banyak sangat iklan ala-ala malam jumaat ni kat TV… Teringat bila anak nyanyi lagu kopi janda… Siap hafal lagi tu..!!
    .-= imran´s last blog ..Hukum Login Facebook Dapat RM100 =-.

  24. laaa, iklan spray mulut rupanyer..ingatkan aper
    kalau boleh biar2 malam2 lain tu seperti malam Jumaat jgkss..

    p/s: sya ada htr mesej dkt kak G melalui kolum “hubungi saya” diblog nie..klu blh mtk tlg kak G tengokkan..
    .-= Nadri´s last blog ..Sejarah Sambutan Maulidur Rasul s.a.w. =-.

  25. kkehkehkeh..first time kim tgk iklan ni kak jie. dahlama x tgk tv..budak2 asyik dok layan katun kat disney channel jek..mak dorang pun dah jadik otak katun.
    .-= kim´s last blog ..Oh my …Chanel!!! =-.

  26. iklan2 kat malaysia ni kadang mmg mcm over
    adaklanya kita tak perlu iklan mcm ni kalau nak smpaikan benefit satu produk pun..
    .-= dayu´s last blog ..kami tewas =-.

  27. err saya tak kawin lagi, tapi mesti dalam seminggu dua lagi agaknya kuar paper orang komplen iklan ni hehe.
    .-= Park Air´s last blog ..KENAPA KO JARANG UPDATE BLOG? =-.

  28. entri dan komen khas untuk yg suda berkahwin je ni.. =)
    .-= aini´s last blog ..Mahu Sedih Atau Gembira Menggila? =-.

    • @aini,

      psst: sebenarnya elok iklan tu..

      sbb, kalau pergi mesjid atau surau pada malam jumaat tersebut, dan mulut berbau busuk tahap masam asam jawa.. boleh menganggu imam tengah baca yassin atau mengimamkan solat weiii…

      hehhehehe
      .-= maza´s last blog ..Potong Jambul Amalan Bidaah =-.

  29. hahaha..
    ade je idea org buat iklan ni..
    tapi klo anak kecil tanya jenuh nak jawab,
    nasib baik kak jie dah bagi jawapan…
    tapi klo dia tanya lagi apa kaitan dengan iklan tu camne erk??? ❓
    .-= cikgu isza´s last blog ..S.A.M.A.N =-.

    • @cikgu isza, kat surat khabar pun banyak cikgu ooo..kadang2 saya tak bagi anak2 baca kosmo, metro
      tajuk muka depan tu akan kena kat sana juga
      macam2 nak kena jawap 😆

  30. mari berkebun..hahaha..pengantin baru memang syok la…jgn lelama boring udah…

  31. erk untuk saya, tiap malam dah jadi malam jumaat. Ops. Off topic.

    P/s: komen pakai npon tak puas la. Nak kena repeat kat umah kalau free.

  32. huhuhu, :mrgreen:

    hye kak kujie
    2nd time singgah sini,

    saje lalu2 😛
    .-= lalock´s last blog ..Blog list utk geng blogger tersayang!!!!!meh sini!! =-.

  33. hahahahahaha iklan takleh bla, 1st time tgk
    .-= blowie´s last blog ..Filem 2010 – Hikayat Merong Mahawangsa a.k.a The Malay Chronicles =-.

  34. salam kakjie, yan pun baru je tgk iklan tu 😆 😆 memula mmg blur…haha

    pst!! rasa nk beli pulak 😆 😆 hahaha