Saya Perlu Bermulanya Dengan Tup! Tap

bermulanya dengan tup tap

Saya ingin mencari buku ini:

Bermulanya Dengan Tup! Tap

Penulis: DBP
Penerbit: DBP
Tahun Terbitan: 1999

Sinopsis Buku

Buku ini merupakan satu kumpulan cerita jenaka, teka-teki dan perumpamaan yang diterbitkan di bawah Rancangan Penerbitan Bersama Asia/Pasifik (RPBA) yang dikelolakan oleh Asian Cultural Centre for Unesco. Sejumlah 54 buah cerita, 52 buah teka-teki dan 23 perumpamaan serta ilustrasi telah disumbang oleh 18 buah negara di rantau ini.

p/s – saya teringin nak baca buku ini… mengidam tak cukup bulan

29 Replies to “Saya Perlu Bermulanya Dengan Tup! Tap”

  1. Salam kak jie! Apa kaba?

    Rajin dok baca buku 🙂

    BTW, meh singgah website saya yerks. Promote blog nie sekali 🙂
    .-= Malaysian´s last blog ..Paid Survey Etc =-.

  2. owh ni buku lama la ye kak..? tp mmg saya x penah jupe pun hehe
    .-= broSKL´s last blog ..cara menukarkan video youtube kepada mp3 =-.

  3. macam pernah terserempak dengan buku ni!? tapi kat mana dah tak ingat, sama ada orang tua saya atau kat tempat lain.

    kena recce balik camni. kandungannya pun tak berapa ingat. maklumlah byk keje bermain dgn kepala hu3.
    .-= megat´s last blog ..Yasmin Ahmad, Pengarah Filem Dan Iklan Komersial Meninggal Dunia!? =-.

    1. @megat, mgkn ada kot. cuba selak gobok2 …bawah timbunan diary masa muda ke…atau bawah majalah gila-gila…dulu2 tu… 😉

  4. Kak Jie, ni buku peberet saya! Mak belikan, pastu hilang.. Pastu suh mak beli lg. Hehe. Dan ilang lg,dh maleh nk beli. Best! Sy kecik2 suka baca buku pasal rakyat dunia.

    Nak satu!

      1. @Kujie, saya ada buku nie! best sangat cerita ni. masih ada lagi dalam simpanan. tapi dah xcantik sangat la, maklum la dah lama. mak belikan dulu. mak ayah pun suka baca sekali. cerita2 dia memang menarik. hehe

        lagi satu saya suka buku tajuk “bacakan saya cerita”. buku dbp memang menarik. mak ayah suka sangat belikan buku yang cerita drpd asia ni. best!
        .-= chokilala´s last blog ..Senarai Twitter Selebriti & Individu Terkenal di Malaysia =-.

          1. @Kujie, boleh. bila nak send? tapi kena pastikan jaga betul2 n jangan hilang la. sebab saya sayang buku ni 😛 kenangan belajar membaca dengan buku2 dbp ni la. hehe. email saya ok?

Comments are closed.