Saya Perlu Bermulanya Dengan Tup! Tap

bermulanya dengan tup tap

Saya ingin mencari buku ini:

Bermulanya Dengan Tup! Tap

Penulis: DBP
Penerbit: DBP
Tahun Terbitan: 1999

Sinopsis Buku

Buku ini merupakan satu kumpulan cerita jenaka, teka-teki dan perumpamaan yang diterbitkan di bawah Rancangan Penerbitan Bersama Asia/Pasifik (RPBA) yang dikelolakan oleh Asian Cultural Centre for Unesco. Sejumlah 54 buah cerita, 52 buah teka-teki dan 23 perumpamaan serta ilustrasi telah disumbang oleh 18 buah negara di rantau ini.

p/s – saya teringin nak baca buku ini… mengidam tak cukup bulan

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Salam kak jie! Apa kaba?

    Rajin dok baca buku 🙂

    BTW, meh singgah website saya yerks. Promote blog nie sekali 🙂
    .-= Malaysian´s last blog ..Paid Survey Etc =-.

  2. owh ni buku lama la ye kak..? tp mmg saya x penah jupe pun hehe
    .-= broSKL´s last blog ..cara menukarkan video youtube kepada mp3 =-.

  3. macam pernah terserempak dengan buku ni!? tapi kat mana dah tak ingat, sama ada orang tua saya atau kat tempat lain.

    kena recce balik camni. kandungannya pun tak berapa ingat. maklumlah byk keje bermain dgn kepala hu3.
    .-= megat´s last blog ..Yasmin Ahmad, Pengarah Filem Dan Iklan Komersial Meninggal Dunia!? =-.

    • @megat, mgkn ada kot. cuba selak gobok2 …bawah timbunan diary masa muda ke…atau bawah majalah gila-gila…dulu2 tu… 😉

  4. Mommy Lyna says:

    Kak Jie, ni buku peberet saya! Mak belikan, pastu hilang.. Pastu suh mak beli lg. Hehe. Dan ilang lg,dh maleh nk beli. Best! Sy kecik2 suka baca buku pasal rakyat dunia.

    Nak satu!

    • @Mommy Lyna, oooohhhhhhhh…kak jie dah jumpa
      ada org nak hantar
      tapi pinjam untuk baca je..nnt kena pulangkan

  5. err sumpah x penah nampak. yonna nampak novel cinta2 je ma hahahha

    mama, dah sihat sikit kah??
    .-= yonna´s last blog ..Y521 : Yang Tak Terdugakan =-.

  6. mungkin pernah terserempak dgn buku ni di rumah mertua…tapi macam tak de org layan baca je

  7. War…banyak cerita tu. Mungkin boleh beli dan baca.

  8. Salam hormat wahai kujie.

    Yang lama jua yang dikenang. Alahai …

  9. mesti pegi cari buku ni…baca buku gini sesekali best juga …selit2 selepas baca buku2 yang serious..tak perlulah perah otak nak baca buku ni kan…
    .-= denaihati´s last blog ..Contest Weblog Popular 1Malaysia =-.

  10. Cam best jak buku tuh.

  11. Menarik, walaupun dah lama tak membaca…
    .-= kruel74´s last blog ..A prayer for Yasmin Ahmad =-.

  12. perghhhhh dah sepuloh tahun ek.
    1st cerita dia pasal mamat tuh ada senapang bengkok. sekali dia tertembak. haru biru peluru tuh pergi. bermulalah tup tap! hehe 🙂
    .-= KNizam´s last blog ..You And I Both – Jason Mraz =-.

Trackbacks

  1. […] tak  saya pernah post entri ingin mencari buku Bermulanya Dengan Tup! Tap! ?[ link ] .   Syukur kerana ada blogger bermurah hati mengirimkan buku tersebut untuk […]