Live blogging…hujan pagi

DSC04459

Live blogging…hujan pagi

Originally uploaded by Kujie
Edit:  depan pc..dah balik rumah pun

Selepas hantar entri ini melalui handphone, saya lihat entri ini mempunyai Multimedia Message seperti di bawah ( lengkap dengan no. telefon )

Multimedia Message
This message has been delivered to your e-mail account by the
Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 6********
You have received this Multimedia Message in your email inbox
and it has been reformatted in order to be visible in your email client.
However, Multimedia Messages have slideshow like qualities
that are best viewed with the MMS capable player located in
MMS capable devices or in our Web based MMS Player.
This message can be viewed as it was originally intended
To view this message as it was originally intened click on the button below…

Macam mana cara nak hilangkan Multimedia Message tu ye?

Apesal Tak Klik?

Comments

  1. says

    f.a.q utk kakji :D

    My mobile phone service provider puts a signature in all the posts I send from my phone! How do I stop that?

    Unfortunately, you can’t do anything to stop this automatically. We need to remove each kind of signature as they come up. If you come across this happening, you can let us know and we’ll get to it as soon as we can.

    In the meantime, you could omit the body of your email in the post you make to Flickr (and your blog), or just delete the crud when you edit in Flickr.
    .-= Najib Hassan´s last blog ..Kemaskini status Twitter anda Menggunakan SMS =-.

  2. firdee says

    patut lah saya live blogging xde keluar msg tu…celcom aje ye…bahye gak tu saya tgk pagi tadi skali ngan no phone…kang x pasal2 kak jie jadi operator pangilan berderu masuk…huhuhu ^^
    .-= firdee´s last blog ..Tengah hari yang gelap =-.

    • says

      @firdee, nak kena beli sim kad maxis khas untuk live blogging kot…kak jie dah hantar email kat celcom customer service

      gigih tak gigih makcik ni…hahaha :lol:

      • firdee says

        @Kujie, xpe kak…gigih untuk suatu ilmu xpe…live blogging ni ilmu baru juga untuk kita ni…rugi kalau kita tak mencuba ^^
        .-= firdee´s last blog ..Tengah hari yang gelap =-.

  3. Eriyza says

    Caiyolah kak Jie wat live blogging.
    Sy post takde plak mesej camtuh tp
    kak kena refer pd yg pakar laa. :mrgreen:
    .-= Eriyza´s last blog ..Hadiah Merdeka Untuk Satu Malaysia =-.

  4. megat says

    [tgk gambar] hujan lebat! tahniah kerana berjaya live blog kak ;)

    [mms] part ini mmg kena tanya pakar spt azman ishak atau roslan (qilan). sy pun tiada hp canggih blh mms tp xblh amik gambo he3.

      • megat says

        @Kujie, saya juga sedang berusaha untuk lengkapkan koding PHP utk diembedkan ke WP utk update blog melalui SMS.

        tapi perlukan pihak ketiga seperti servis sms ke tweet dari Gladlycast.

        Nanti mintak tolong test komen sekali ;)

  5. Azah says

    sama la k.jie… sy pon kuar multimedia mesej gak… siap terkeluar skali ngan no fon..last2 sy delete trus entri tu…
    camne nk wat ek?
    .-= Azah´s last blog ..Kad Raya Tradition : Free Give Away =-.

    • says

      @Azah, Kak Jie dah hantar email kat celcom costumer service tanya ..hehehe
      sebab guna maxis tak de msg tu..susahlah kalau nak live blogging kalau ada nombor telefon kita

    • says

      @tekkaus, selepas kita post entri melalui hp, kat entri ni akan ada msg seperti ini

      Multimedia Message
      This message has been delivered to your e-mail account by the
      Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 6019******
      You have received this Multimedia Message in your email inbox
      and it has been reformatted in order to be visible in your email client.
      However, Multimedia Messages have slideshow like qualities
      that are best viewed with the MMS capable player located in
      MMS capable devices or in our Web based MMS Player.
      This message can be viewed as it was originally intended
      To view this message as it was originally intened click on the button below…

  6. says

    wauweeeee! hujan… syiok giles tido… tarik selimut… tapi~ dalam tengah hujan lebat kene gak g keje~stuck lak dalam jam kat rawang~ masuk hiway ~jam lagik!!! tensen.. huhuh
    .-= mrs azmi´s last blog ..we made it! =-.

  7. firdee says

    salam kak jie,
    lebat sungguh hujan pagi di sana ye. kat temerloh ni biasanya petang-tengah malam hujan sekarang ni. sampai blackout berkali-kali ^^.
    .-= firdee´s last blog ..Kemalangan di highway karak =-.

Trackbacks

  1. [...] Message yang berjela-jela bila kita post entri ‘live blogging’ melalui MMS – [link]… tapi tak dibalas sampai [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge