Live blogging…hujan pagi

DSC04459

Live blogging…hujan pagi

Originally uploaded by Kujie
Edit:  depan pc..dah balik rumah pun

Selepas hantar entri ini melalui handphone, saya lihat entri ini mempunyai Multimedia Message seperti di bawah ( lengkap dengan no. telefon )

Multimedia Message
This message has been delivered to your e-mail account by the
Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 6********
You have received this Multimedia Message in your email inbox
and it has been reformatted in order to be visible in your email client.
However, Multimedia Messages have slideshow like qualities
that are best viewed with the MMS capable player located in
MMS capable devices or in our Web based MMS Player.
This message can be viewed as it was originally intended
To view this message as it was originally intened click on the button below…

Macam mana cara nak hilangkan Multimedia Message tu ye?

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. wahh mama..live blogging gitu!
    jeles i.hehe.. :razz:
    .-= fiezabaiduri´s last blog ..Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak =-.

  2. Lum pernah lagi live blogging…
    .-= Kak Long´s last blog ..Menyesuaikan diri dengan hujan dan panas =-.

  3. kakjie,saya dah ada solusion sementara mcm mana nak hilangkan msg sampah tu. haha

    refer kat sini,ponat betoi dgn celcom ni.
    http://www.tengkuaizat.com/tutorial-bagaimana-hendak-membuat-live-blogging/

  4. f.a.q utk kakji :D

    My mobile phone service provider puts a signature in all the posts I send from my phone! How do I stop that?

    Unfortunately, you can’t do anything to stop this automatically. We need to remove each kind of signature as they come up. If you come across this happening, you can let us know and we’ll get to it as soon as we can.

    In the meantime, you could omit the body of your email in the post you make to Flickr (and your blog), or just delete the crud when you edit in Flickr.
    .-= Najib Hassan´s last blog ..Kemaskini status Twitter anda Menggunakan SMS =-.

  5. @ kat kampung..

    lepas subuh terus tarik selimut.. sedar2 dah nak azan zuhur.. hehehehhe
    .-= maza´s last blog ..Aku dan Ramadhan =-.

  6. Tahniah berjaya buat live blogging! Maju setapak..

    p/s – K. Nizam biasa buat live blogging.. kena tanya expert macam dia tu.
    .-= samdaddycool´s last blog ..Senarai Iklan Hari Raya Petronas Sepanjang Zaman =-.

  7. patut lah saya live blogging xde keluar msg tu…celcom aje ye…bahye gak tu saya tgk pagi tadi skali ngan no phone…kang x pasal2 kak jie jadi operator pangilan berderu masuk…huhuhu ^^
    .-= firdee´s last blog ..Tengah hari yang gelap =-.

    • @firdee, nak kena beli sim kad maxis khas untuk live blogging kot…kak jie dah hantar email kat celcom customer service

      gigih tak gigih makcik ni…hahaha :lol:

      • @Kujie, xpe kak…gigih untuk suatu ilmu xpe…live blogging ni ilmu baru juga untuk kita ni…rugi kalau kita tak mencuba ^^
        .-= firdee´s last blog ..Tengah hari yang gelap =-.

  8. Caiyolah kak Jie wat live blogging.
    Sy post takde plak mesej camtuh tp
    kak kena refer pd yg pakar laa. :mrgreen:
    .-= Eriyza´s last blog ..Hadiah Merdeka Untuk Satu Malaysia =-.

  9. [tgk gambar] hujan lebat! tahniah kerana berjaya live blog kak ;)

    [mms] part ini mmg kena tanya pakar spt azman ishak atau roslan (qilan). sy pun tiada hp canggih blh mms tp xblh amik gambo he3.

    • @megat, ikut tutorial senang je..dah ada yg tanya mcm mana nak buat

      tapi masalah dgn celcom je…keluar msg tu..spoil betul

      • @Kujie, saya juga sedang berusaha untuk lengkapkan koding PHP utk diembedkan ke WP utk update blog melalui SMS.

        tapi perlukan pihak ketiga seperti servis sms ke tweet dari Gladlycast.

        Nanti mintak tolong test komen sekali ;)

  10. sama la k.jie… sy pon kuar multimedia mesej gak… siap terkeluar skali ngan no fon..last2 sy delete trus entri tu…
    camne nk wat ek?
    .-= Azah´s last blog ..Kad Raya Tradition : Free Give Away =-.

    • @Azah, Kak Jie dah hantar email kat celcom costumer service tanya ..hehehe
      sebab guna maxis tak de msg tu..susahlah kalau nak live blogging kalau ada nombor telefon kita

  11. jarang buat mms ni sbb hp tak cangih, call and sms jer

  12. best juga hujan ni sejuk sikit hati ni…..

    nota : tahniah lah always stay top 4 ranking kat google.com.my untu keywords weblog popular 1Malaysia
    .-= denaihati´s last blog ..Contest Weblog Popular 1Malaysia =-.

  13. Baru balik dari hantar anak-anak? nak hilangkan message apa kak? Pagi ini hujan lebat kan?
    .-= tekkaus´s last blog ..Don’t Let Our Independence Be Robbed! =-.

    • @tekkaus, selepas kita post entri melalui hp, kat entri ni akan ada msg seperti ini

      Multimedia Message
      This message has been delivered to your e-mail account by the
      Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 6019******
      You have received this Multimedia Message in your email inbox
      and it has been reformatted in order to be visible in your email client.
      However, Multimedia Messages have slideshow like qualities
      that are best viewed with the MMS capable player located in
      MMS capable devices or in our Web based MMS Player.
      This message can be viewed as it was originally intended
      To view this message as it was originally intened click on the button below…

  14. wauweeeee! hujan… syiok giles tido… tarik selimut… tapi~ dalam tengah hujan lebat kene gak g keje~stuck lak dalam jam kat rawang~ masuk hiway ~jam lagik!!! tensen.. huhuh
    .-= mrs azmi´s last blog ..we made it! =-.

  15. sini pon hujan .. huhu
    .-= Jard´s last blog ..Best Moments of Ramadhan CONTEST by JARDNESS.com =-.

  16. Salan Kak Jie..
    Kat JB ni pagi ni cerah setelah dua hari hujan sepanjang hari.. :smile:
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Tetralogi Laskar Pelangi =-.

  17. Sini mendung je tapi tak hujan. Tapi mata layu gak… :???:
    .-= kruel74´s last blog ..One whole day of events = Fun + Tired =-.

  18. salam kak jie,
    lebat sungguh hujan pagi di sana ye. kat temerloh ni biasanya petang-tengah malam hujan sekarang ni. sampai blackout berkali-kali ^^.
    .-= firdee´s last blog ..Kemalangan di highway karak =-.

  19. Salam hormat wahai kujie.

    Saat dan ketika ini, Klang baru sahaja hendak mula hujan. Sekian, laporan langsung dari Klang.

  20. antar anak gi sekolah ke kak jie…kat alor setaq pun ujan lebat semalam hingga pagi ni
    .-= kenari´s last blog ..Larat ke nak makan semuanya… =-.

Trackbacks

  1. Mcdonalds Balas Aduan Pengguna Saya | Hidup Biar Sedap says:

    [...] Message yang berjela-jela bila kita post entri ‘live blogging’ melalui MMS – [link]… tapi tak dibalas sampai [...]

Speak Your Mind

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam