Mengawal Nafsu

Lokasi : Pasar Batang Kali

Sebut saja apa yang terlintas – petai, jering, pegaga, buah amra, tudung bawal selendang ikan kerisi ikan parang sotong cendawan butang baju melayu telur ayam itik masin buah betik jambu tembikai ikan talapia bawang serai cekur manis pucuk paku ulam raja kelidik ubi kayu kelapa santan kopi kisar ……. anak itik angsa pun ada dijual

 

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Kak Jie,

    Salam kenal! Suka banget apa2 yg ditulis itu tentang Seroja dan Teratai.
    Kalo Kak ada lebihan benih/ akarnya, bisa Kak kongsi sama saya?
    Trims!

  2. AzlanYussof says:

    comel nya pisang2 tu
    Jom terjah post menarik dari AzlanYussof ..Tips Duit Raya 2011My Profile

  3. Zarul Umbrella says:

    Yg bab angsa tu belum saya jumpa lagi la kak :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Zarul Umbrella ..“Sayang Bersebab” da releaseMy Profile

  4. pisang, petai, dll makanan melayu xsah kalau xde dalam jamuan…

  5. Bila tengok gambar pisang tu teringat kata2 ustaz Ismail Kamus, org melayu suka sedekah pisang, kalau hari jumaat je bawa pisang ke masjid, pisang, pisang, pisang… sesekali bawa le buah epel ke anggur ke… apa kata kome?
    Jom terjah post menarik dari mus ..Pujukan gereja – Ibu tunggal tak dapat bantuan Baitulmal dalam dilemaMy Profile

  6. mula2 berkoma2, pastu tak larat dah laju je taip. keh keh keh
    batang kali tempat kawan saya
    Jom terjah post menarik dari jemarioren ..Sumber yang syubhahMy Profile

  7. Memang rambang mata kalau ke pasar tani macam ni,lebih-lebih lagi apda bulan Ramadhan
    Jom terjah post menarik dari wazy ..Hijjaz-Rahmat RamadhanMy Profile

  8. mamat jual kueh dengan nasi lemak kat bazar..kiri n kanan roti john..huhu..
    iman kena kuat..kalau tak..tergoda nanti..he3 batal puasa
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Business Kad Ceritamamat.comMy Profile

  9. cuba tanam pokok petai kt sana, rasa2 hidup x? hehe
    Jom terjah post menarik dari ekspresiruang ..The Strand Craft 122: Super Bot Yang Memuatkan Super CarMy Profile

  10. pergh, lengkap semuanya. fresh2 plak tu ๐Ÿ˜ฎ
    Jom terjah post menarik dari ekspresiruang ..The Strand Craft 122: Super Bot Yang Memuatkan Super CarMy Profile

  11. Jarang ke Pasar Tani ditempat saya setiap hari Jumaat. Pergi bila isteri hendak merasa nasi Ambeng

  12. salam. untungnya duk malaysia, syurga makanan ๐Ÿ™‚ kat jordan ni ngadap makanan sama jela betahun2..hu2.

  13. betul..lama tak makan cucur.

  14. pisang tu nampaknya still fresh. pelbagai jenis buah dan ulam-ulaman ada erk. memang sihat tubuh badan kalau amalkan pemakanan macam ni hihi
    Jom terjah post menarik dari afiq aiman ..Bagaimana Untuk Kelihatan Seperti ProBlogger Sedangkan Anda Seorang Blogger BaruMy Profile

  15. Kamarul Azriโ„ข says:

    kak, tu dia banyak betul buah-buahan ni…
    ni kalau buat cucur best ni ๐Ÿ˜ฏ
    Jom terjah post menarik dari Kamarul Azriโ„ข ..Misi advertlets dan KAMy Profile

  16. mmg same tp 1 jer yg ketara bezanya, kat kg petik jer belakang pintu rumah…hehe
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Solat: Jarak kaki dan hikmahnyaMy Profile

  17. fuhh..mcm2 ade tu maza…rmbg mata jdnye
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Solat: Jarak kaki dan hikmahnyaMy Profile

  18. hehe..ingat kak jie yg drive beskal tua tuh… ๐Ÿ˜›

  19. Sya Isya says:

    tak suka pergi pasar. kalau pi pasar, tak tahu nak beli apa. rambang mata
    Jom terjah post menarik dari Sya Isya ..CELOTEH AKU SEORANG BLOGGERMy Profile

  20. Ini kalau tak bleh kawal nafsu, semua rembat ni…. tp nampak buah aje tu, xnampak plak anak angsa huhu.
    Jom terjah post menarik dari Khairi ..China tiada sivik. Hablur mayat baby kering dijadikan ubat kuat!!My Profile

  21. wahhh~
    tak penah pegi lagi pasar nie kak jie..huhu
    anak itik pun ade ek?mesti comel2 jek..
    Jom terjah post menarik dari Nabiel ..MY RAPID TRANSIT CONTEST!…Please vote!My Profile

  22. siang ni semua nampak sedap. dah masuk waktu berbuka nanti, air je yg sedap. hehehe
    Jom terjah post menarik dari rumah kuning ..Boleh Baca Tapi Jangan GelakMy Profile

  23. Lama saya tak menjengah blog rakan2, malah blog sendiri pun lama tak terusik. Alhamdulillah passwordnya masih lagi diingati. terima kasih k.jie kerana berkunjung ke blog saya tu walaupun updatenya tak menentu. ๐Ÿ™‚
    Jom terjah post menarik dari TokNabe ..Lama TokNabe HilangMy Profile

  24. Semuanya ada dijual, mak ayah je tak ada.
    Jom terjah post menarik dari TokNabe ..Lama TokNabe HilangMy Profile

  25. macam2 ada. tu yang best pasar kat kampung
    Jom terjah post menarik dari ariff ..Pertandingan Menghias Blog Sempena Bulan KemerdekaanMy Profile

  26. Salam ramadahan kak.

    Pasar Tani kat dmsr pun ada jual macam2 benda ni. Senang skrg ni. benda2 yg ada kat kampung2 pun dah jual kat bandar
    Jom terjah post menarik dari Mekar ..UNIFI โ€“ Pengalaman Guna Jalur Lebar Berkelajuan TinggiMy Profile

  27. wah… ini ke yg dinamakan pasar tani ramadan tu eh?

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Menangung dan MenjawabMy Profile

  28. amra : kedondong
    Jom terjah post menarik dari gobblogz ..Mengimbau Kisah Silam : Letupan Kilang Mercun Bright Sparklers, Sg BulohMy Profile

  29. haha. comel je kalau ada anak itik. err. err. petai best gak tu.
    Jom terjah post menarik dari nursarah puteri ..If someone….My Profile

  30. kak jie buah amra tu apa yer…?

  31. hmm..bulan Ramadan ni banyak betul makanan dijual..hinggakan rambang mata nak beli mana satu..rasanya semua nak di makan..

  32. Bulan untuk mengawal nafsu berbelanja, sebaliknya bagi peniaga. Bulan yang mendapat rezeki melimpah ruah. Paling penting pendapatan halal dan berkat.
    Jom terjah post menarik dari Iqbal ..Sultan Pahang Terima Anugerah Berlian AFC 2011My Profile

  33. a’aha…. gebu2 anak itik
    comel….kalau dah besar comot ๐Ÿ˜†
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Orang Lain Jadi Mangsa, Orang Lain Lepas GeramMy Profile

  34. agaknya, kalau ada orang nak beli tuan dia jual kot…. ๐Ÿ˜€
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Orang Lain Jadi Mangsa, Orang Lain Lepas GeramMy Profile

  35. entah sapa tinggai gerek …. pinjam utk prop ๐Ÿ˜†
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Orang Lain Jadi Mangsa, Orang Lain Lepas GeramMy Profile

  36. Anak itik angsa untuk buat bela ke kak?

    ๐Ÿ˜‰
    Jom terjah post menarik dari Lord Zara ..#06 #Ramadhan : Cinta Kicau Burung BiruMy Profile

  37. Basikal tu pun, dijual ker kak? hehe..
    Jom terjah post menarik dari Aretikz ..Ramadhan Separuh-Separuh?My Profile

  38. naik basikal ek. hehe
    Jom terjah post menarik dari ubey ..Tiga Perkara Tak Best Di Bulan Ramadhan!My Profile