Epik Kebijaksanaan Gagak

Kebijaksanaan lahir daripada kepercayaan terhadap sesuatu tanpa wujud sedikit pun keraguan.


©Kujie – ini adalah entri berjadual, saya berada di luar kawasan liputan

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. boleh panggil gagak tuh berlakon film..hehehhee..
    .-= izzah´s last blog ..Mimpi Melingkari =-.

  2. itula agungnya ciptaan Allah.. walaupun tak dikurniakan akal tapi tetap berjaya dengan belajar mengadaptasi melalui alam sekeliling
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..tanduk iblis~ =-.

  3. cik zatil says:

    subhanallah besarnye kuasa tuhan makhluk sekecil ni pn mampu hidup kan kak jie..

  4. smart gagak ni..tak sangke die berfikiran sangat kreatif yer..huhu Burung² lain kreatif tak??huhu

  5. memang bijak kan! Mungkin gagak tersebut belajar tentang ini secara kebetulan? :p
    .-= tekkaus´s last blog ..Happy 59th Birthday Daddy =-.

  6. entry berjadual nieh bagus. sha pun dah start buat sekarang:)

    tapi kalau terlebih kompiden kita bijak pun susah juga kan kak jie? heheh…
    thanks….sha senyum pada pukul 3.02am:)
    .-= cheryna´s last blog ..orkid’s cafe: chicken soup for the blogger’s soul =-.

  7. Bijak la jugak tu =)

  8. Kak jie balik sabak bernam ke???? sekarang sg apong dah cover 3G..power tu
    .-= denaihati´s last blog ..Mari sama-sama kita bantu KAK YONG =-.

  9. cerita pasal gagak, banyak peristiwa yang melucukan berlaku ketika bekerja di pasir gudang yang mana gagak memang banyak kat sana sehingga merisaukan penduduk.
    .-= megat´s last blog ..Aku, Kau, Kamu, Saya, Awak, Jujur Sahajalah =-.

  10. cerdik kan…huhu…pandai plak tggu lampu hijau pejalan kaki~
    .-= Hafizd´s last blog ..With baby Shahirah @Pantai Merdeka =-.

  11. Bijak, si gagak yang banyak memerhati dan belajar 😉

    Happy weekend Kak Jie 😎
    .-= iza~de~bintang´s last blog ..Tipu Tetipah dan Cinta Si Rumi… =-.

  12. kemanalah kali ni kak jie berjalan eh… so wonder~
    .-= Kreuger´s last blog ..Ribut Salji dijangka melanda Kuala Lumpur. =-.

  13. ♥chentatiku♥ says:

    ape yg saye blajar..ni termasuk under gifted knowledge;instinct.
    subhanallah~

  14. kebijaksanaan lahir dari keperluan,

    perlu pecahkan kacang… perlu
    jatuhkan atas jalan tar….. perlu

    12 kali jatuhkan baru pecah..
    penat..perlu makan sari 12 keping kacang

    jatuhkan supaya bas langgar,
    perlu untuk cepatkan kacang pecah

    nak amik nyer plak susah… kang kena langgar…
    perlu hidup the next day for the next kacang

    jatuhkan kat lintasan pejalan kaki… perlu selamat
    tunggu lampu n walla… perlu kenyang

    so terbukti.. keperluan itu pendetik kebijaksanaan.
    .-= Pocket´s last blog ..230. SahabatPenaKu…Wani =-.

  15. Fathiha Zainal says:

    Waa… Tepuk3!! Mmg bijak.. Terigt kisah ms skul dlu, ada cerita gagak nk minum air dalam botol. Tapi air cetek sgt.. Gagak pn kutip batu2 isi dalam botol smpai la dia boleh minum air tu..
    .-= Fathiha Zainal´s last blog ..OPEN-MINDED =-.

  16. Si gagak yg bijak? Line tak clear … tak berapa boleh tonton video tu!
    .-= Precious´s last blog ..Care for Kak Yong =-.

  17. hahahahah,comel je gagak tuh.
    pintarrr pintarr,allah maha besar :mrgreen:
    .-= blowie´s last blog ..Terima Kasih Abg Topo ^_^ =-.