Hijau atau Merah

Mohd Rizal Tisin

Mohd Rizal Tisin

Mohd Rizal Tisin – melakar sejarah memenangi pingat pertama di Kejohanan Trek Dunia di Pruszkow, Poland dengan pingat  gangsa 1km ujian masa. Beliau adalah  juara dan pemegang rekod Asia

Tahniah!

Biodata Mohd Rizal Tisin

.
EDIT : Azizulhasni Awang meraih pingat perak dalam acara pecut individu apabila tewas kepada Gregory Bauge dari Perancis di peringkat akhir Kejohanan Trek Dunia di Pruszkow, Poland
.

Tahniah juga untuk diri saya kerana berjaya mengawal nafsu untuk memilih template hijau lagi. Berat sungguh dugaan untuk memilih sesuatu yang melekat pekat di dalam hati dan  lari dari kebiasaan.

kadang² lebih baik jika tiada pilihan...:p

kadang² lebih baik jika tiada pilihan...:p


Pada sebuah pesta seorang penjual belon melepaskan satu belon warna hijau ke udara, dan beberapa saat kemudian dia melepaskan satu biji belon lagi dengan tujuan untuk menarik perhatian pengunjung pesta.

Kemudian seorang anak berumur 6 tahun menghampiri penjual belon tersebut, dan bertanya “Kalau belon berwarna merah yang  dilepaskan,  boleh  terbang ke udara juga ke ?”

Penjual belon menjawap “Yang membuat belon tersebut terbang ke udara bukan keranaa warnanya. Tidak kira apa saja warna, semuanya tetap boleh terbang. Kerana yang membuatnya  terbang ke udara adalah gas yang terdapat dalam belon tersebut.

Jadi jangan risau latar belakang kita, apapun pendidikan yang ada ,  tarikan fizikal kita,  cantik atau kurang cantik….kerana bukan itu yang menentukan seberapa tingginya kita akan mencapai kejayaan tapi lebih kepada POWER yang ada dalam diri kita.

– Petikan secara bebas dari buku You Can Win- Shiv Khera

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Hijaulah, Jie. Mendamaikan…

    ODs last blog post..Salam Sayang Cucu-Cicitku…

  2. Tahniah untuk pelumba negara.. Tumpang bangga!!!

    Them ni lawa juga kak Jie.. sesekali tukar angin kan! Asyik makan nasi hari2, kadang-kadang seronok gak kalu makan pizza.

    samdaddycools last blog post..Subjek sains untuk 100%

  3. sesuatu perubahan memang susah untuk diterima pada mulanya mama..
    akan terasa kejanggalan..
    tapi lama² ia akan sebati..

    ayuh, tutup mata,..apa yg mama nampak..
    buat la pilihan atas apa yg mama rasa..
    abaikan dulu pandangan orang lain.hihihi..

    fiezabaiduris last blog post..Tomok OIAM3

  4. kutaksempurna says:

    belon hitam ade tak??

    sy suka belon hitam… sebab hitam itu perillys 😀

  5. nice theme… 😎

    Adrys last blog post..Contest from Tawau Bloggers

  6. jie, jun dulu2 suka sgt biru..sume2 nak biru..pastu, suka hitam…baju2 sume itam..hahaha. skarang ni jun dah ambik kaler jie tu…asyik nak hijau j….smpai berangan2 nak dapo kaler hijau…angan2 aje dulu..heeee.
    tgk intan tu..iskkk, sian plak…terasa nk mkn ciskek k tu? jie x lalu s.alam dh k skarang? wiken2 k, leh g beli brg kalu nak buat..tp kalu x, bgtau je..jun buatkan tp nk kna habaq awai no..sbb x selalu simpan stok cheese kat umah..ye la..kang asyik mkn ciskek, mekar2 sgt bdn yg dah x brape muat jeans ni..heheh

    juns last blog post..Banana pudding

    • @jun, he he he…Jun..itulah kesian kat sini (mak dia sekali le )tgok tulisan tangan herot bengot tu salin resepi

      jie jarang dah g shah alam jun..tp kadang2 nk p tak janji2..tu yg susah nk bgtau Jun..hehe

      tak pe…la…bile2 kan… :mrgreen:

      ala………Jun tu slim melidi lagi..apa nk mekarnya

  7. wah pinky ler….sweetttt sgt…. 😛

    muadzlifes last blog post..If I were a boy

  8. suka dedua…cantik..ape pun semua yg kak jie wat kat blog nih..semua cantik…i likeeesss…

    *teruja bile dengar nama malaysia memang pingat perak suka basikal…

    aishahs last blog post..::kenangan-kenangan lalu::

  9. Dua2 pun cantik….rajinnya k jie.

    cikgu panjis last blog post..Jom Tengok Lampu

    • @cikgu panji, tukar wordpress mudah…cari..download…upload….boleh guna dah…widget2 semua tak payah usik apa2.

  10. den suko theme yg warno eh bolang2 hitam putih…mcm kudo bolang tu ha

    oleh kerano dah tak do kek sini…den pilih kalo yg ijau

    hehehe

    mazas last blog post..Usul Nasib Doktor dan Pesakit Kronik Ke Perhimpunan Agung Umno.

  11. Masa ‘ter’masuk site ni masa tgh godek2 tu macam ada pokok2. Mana hilangnya ya? Biarlah ada pokok tapi background hijau. So, kalau sukan dah makin bagus Malaysia ni takdelah teruk sangat ya…

    kruel74s last blog post..Civic duty

    • @kruel74, entah…sy kena mid life crisis kot
      nak tukar theme
      dah tukar…………nk juga blk pada yg asal
      rasa senang, jelas…background putih ni

  12. Eh…sorrylah Jie, Tie rasa macam malu je..sebab nampak formal. Kalau yang hijau tu (entah sejak bila suka ijou ni…) rasa selesa sikit, he he.. ngada2 pulak !!

    Walaubagaimanapun…tak kisah laa…janji isinya terus mantap!! :mrgreen:

    Makcik Tingtongs last blog post..Apa tu ?

    • @Makcik Tingtong, Tie..saja je ni..entah bape lama nk tahan tatau

      sejak dulu sy tak pernah guna selain dari hijau..biru ade sekali

      hahaha…sesekali nk ubah angin..tgh angin kus kus…

  13. my eyes will go with green…ape2 pn kalo green laa ant option nya, of course i’ll pick green…then br sweet pink… 😆

    edames last blog post..Pakai sendiri…

  14. theme yang simple dan kemas…
    sedap mata memandang…

    motivasi pagi.. sonok plak bace.. hehe…

    menteils last blog post..AF ataupun OIAM?

  15. wah. akhirnya nampak jugak.
    cun cun cun.
    nampak sangat formal.hihi..
    tp cun tetap cun.

    fiezabaiduris last blog post..Earth hour night

  16. btol..saya percaya dh skang kak jie tukar theme baru..bukan setakat theme baru..advertiser pon dh tukar baru?

    Theme baru nampak?s last blog post..Knizam follow aku kat twitter siot!

Trackbacks

  1. […] Teman Tapi Mesra « Hijau atau Merah […]