Airmata Mama

Angah dah merampas kuasa dan ambil alih blog kujie2.com …. Mama bersara awal ( VSS ) … hehehe ..just kidding!:mrgreen:

Pertama kali menulis di blog mama , icebreaking sikit ye.

Nama Angah – Amirul Syafiq, form 4 belum 16 tahun.
Favourite band or musician: Avenged sevenfold
Favourite artist: Nut’z, Kishimoto Mashashi, Xanseviera, C2V, Keith
Favourite poet or writer: Ali Majod
Favourite game: Star wars Battlefront II, Metal Gear Solid

Semalam kami ikut mama berfoye-foye ke Rawang, tiba² ternampak iklan Shell… Angah tanya mama, air yang menitis tu betul ke  bentuknya seperti teardrop?  Bentuk tajam di atas?

Sebenarnya tidak kerana masa air jatuh, ada rintangan angin jadi air akan penyek sikit.. contoh seperti gambar di bawah.

Rupanya bentuk tajam ke atas  (  teardrop ) tu hanyalah an optical illusion semata-mata…berhentilah berilusi :lol:

If you’re confused you’re in fantasy or reality, then you’re not in reality

About angah

Amirul Syafiq -
I got an offer to a college
It’s 368 kilometers away from home…

"If you're confused you're in Fantasy or Reality, Then you're not in Reality"

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Adibah Ghazali says:

    Salam Dik…Sayang mama papa kan?…Kalau betul sayang bagi mama papa jenguk apa yg akak nak share….Adik pn happy bila mama papa happy…

  2. “mane tidak jatuhnya kueh..kalau bukan kedalam mulut angah”..hehe
    bagus tu angah..teruskan menulis…studi baik2 tau..
    .-= hafizmd´s last blog ..Bola Sepak Malaysia 2010 – Jadual Perlawanan =-.

  3. Salam,
    Kak Jie tengah melatih angah asah bakat menulis 😉
    Orang kata, blog pun boleh jadi sandaran untuk mengasah bakat penulisan. Cayalahhhh Angah ni 😛
    .-= anyss´s last blog ..Sesepi Lalang di Kuburan yang Tiada Sudi disapa Angin Malam =-.

  4. cayalah angah. Selama ni dok pk gak betul ke air bentuk macam tu. tapi tak penah terfikir nak buat research. haha. tambah lagi satu pengetahuan am hari ni. hehe
    .-= mrkay´s last blog ..Senarai Penuh Pemenang Anugerah Juara Lagu 2010 (AJL 24) =-.

    • @mrkay, sebab ilusi kita selalu menipu… angah terfikir macam mana air boleh tajam sebab dia dia memang bentuk bulat
      .-= angah´s last blog ..Eclipse =-.

  5. mcm masuk kelas sains tingkatan 3 :mrgreen:
    .-= yonna´s last blog ..Y595 : Rumusan Hidup =-.

  6. Wah.. sama genius macam mama dia lah! Ada bakat jadi penulis neh… apa-apa pun, idea yang simple tapi penuh dgn ilmu fizik.. (saya fizik ada sikit fenin masa sekolah dulu)..
    .-= samdaddycool´s last blog ..Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul =-.

  7. bloginformasi says:

    Air atau minyak yang menitis. Thanks untuk info.
    .-= bloginformasi´s last blog ..Keputusan Anugerah Juara Lagu 24 =-.

  8. hihihi..tp aunty suka bentuk yg ilusi tu lg..kdg2 berilusi itu ade baiknyer kalau kena tempat..jadik lg kreatif..ngeh3
    .-= jun´s last blog ..A lil bit different curry ( kari ikan pari) =-.

  9. hehehe… siap ade tweet aku plak.. hahaha.

    Note: entri yang sempoi tapi penuh dengan keberkesanan ilmiah. cayak ar… same macam mama dia ar.. erk.. mama tolong upload pic ke atau buat sendiri neh? rajin buat research ye.. bagus bagus…

    Note 2: bila angah nak publish strip-line kartun angah kat blog mama angah ni? Uncle nak bace la.. (uncle? glup.. tuanye… hahaha)

  10. ingatkan apa la air mata mama tadi..kalau air mata ada tak rintangan angin??
    .-= Bb Hussain´s last blog ..JJCM at Chamek Kopitiam =-.

    • @Bb Hussain, kalau tak de rintangan angin, bulat je la bentuknya…

      p/s
      ni angah, malas nak logout… komputer slow sekarang ni…

  11. wow…hari bersama angah. info yang bagus..

  12. Fuyyoo best entry angah ni, tak terfikir lak acik Iza pasal bentuk air tu. Selama ni duk ingat bentuk air tu memang meruncing ke atas, ilusi rupa2nya.

    Pesaingan yang bagus ni antara mak ngan anak. :mrgreen:

    Kim salam kat mama 😉
    .-= iza~de~bintang´s last blog ..Pecah Bagai Bintang… =-.

    • @iza~de~bintang, tau saja la perangai angah
      tiap apa yg dia nampak – mesti ada soalan
      semlm tgh memandu – bab inilah dia dok cakap
      tu yg kak jie suruh dia tulis entry 😆

  13. tahniah untuk angah kerana berjaya menulis sesuatu yang menarik walaupun menggantikan mama.

    bertambah ilmu pengetahuan kakchik hari ni.

    mama ke mana?
    .-= KakChik´s last blog ..Apa khabar Kota Bharu? =-.

    • @KakChik, salam kak jie
      saya ada – tapi pagi tadi agak sibuk
      lagi pun idea bentuk air tu – mmg dia yang bagitahu saya
      kalau tidak – sy pun tak tau mcm mana..sebab tu saya suruh dia tulis entri sendiri :mrgreen:

  14. wah berilmiah sungguh. ok la tu jadi pengganti haha
    .-= nesca´s last blog ..Yan’s Big Day =-.

  15. Hohoho!
    Cam tak caya jer entri ni angah yg tulih.
    Ada bukti tak?? Hehehe!!! 😆
    .-= Eriyza´s last blog ..Memasang Permainan Reflext Tester =-.

  16. memang ada bakat jadi pengganti ni..hehe 🙂

  17. nadanya berbeza, tapi masih ada aura mamanya.. :mrgreen:
    .-= beliamuda´s last blog ..Blogger Prihatin – Membantu Mereka Yang Memerlukan =-.

  18. hahaha…info bagus ni..hehehe…air hujan macam mana pulak turun? mcm teadrop gak ke…? hahahaa…jawab2..jgn x jawab…

    ” satu family, satu blog………” -kempen kerajaan akan datang…haha..
    .-= syins´s last blog ..Penyertaan Contest Lekat & Menang anjuran http://www.azizwan.com =-.

  19. War…sekarang kamu dah ganti mama?
    .-= tekkaus´s last blog ..RM587,996 For One Tuna! =-.

  20. hahaha,abis la kakjie…
    anak2 dah hijack blog dia 😛
    .-= blowie´s last blog ..Surau di Taman Menara Maju Klang dibaling batu! =-.

  21. wah, angah ada bakat seperti mamanya (kak jie). boleh jadi saintis ni 😉
    .-= megat´s last blog ..Surau Taman Menara Maju Dibaling Bata!? =-.

  22. nghahaha. Kerahan tenaga nih.. 😀
    .-= ariff´s last blog ..GengBlogger Favicon Contest Entri Kedua =-.

  23. pergh. belajar sains hari ini. hahaha
    .-= paeh´s last blog ..Kisah Kebebasan Kewangan =-.

  24. erk.. patut lain je post kali ni.. hohooh
    .-= topo´s last blog ..Apa Itu RSS dan Kenapa Perlu Langgan? =-.