Bebokol Bengkulu

Bebokol Bengkulu

Pernah jumpa kuih ni? Along selalu beli kuih ini, katanya ini adalah makanan tradisional masyarakat Bengkulu Sg. Choh, Rawang.

Rasa Bebokol ni macam Badak Berendam, ada santan pekat dan air gula merah.  Sebungkus RM1

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Macam kueh butir nangka pun ada jugak. Konsep adunannya sama ke dengan badak berendam?

  2. tak pernah nampak, tpi macam buah nangka je..
    Jom terjah post menarik dari fahmimustakim ..Budak Hilang Wan Aisyah Wan Exzam Ditemui SelamatMy Profile

  3. nampak macam kuih koci cuma nih berkuah nampaknya…
    Jom terjah post menarik dari papa mifz ..Keterujaan Hendak BerayaMy Profile

  4. kak jie, apa rasanya? macam lepat je. asal mana kuih tu?

    Salam aidilfitri!
    Jom terjah post menarik dari Nurul ..10 tips elak gemuk di hari rayaMy Profile

  5. Belum pernah lihat dan rasa. Dengar sebelah Sg. Choh ramai berketurunan Bengkahulu diam disana.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Rebat 20 peratus kepada pengguna PLUS sempena Raya dan MerdekaMy Profile

  6. xpernah jumpa kuih macam ni
    Jom terjah post menarik dari master slave ..Cara Optimize Gambar Dalam BlogMy Profile

  7. Ni first time dengar kak jee….if kuih sepang or kuih badak berendam tu biasa la dengar…

  8. Saya sendiri belum pernah coba makan bebokol bengkulu, Insya Allah mau searching di google bagaimana cara buatnya agar nanti2 bisa buat ni
    Jom terjah post menarik dari Rina ..Easy Ways To Create And Build A Responsive Website DesignMy Profile

  9. serius saya x pernah jumpa..hari ni first time nampak gambar ni kak jie..hehe
    Jom terjah post menarik dari Fakarepain ..ZAKAT FITRAH SEMPURNAKAN PUASA RAMADHANMy Profile

  10. Tak pernah cuba,ada sedara orang Bangkahulu di Sumatra,nanti boleh tanya2 dia hehehe..
    Jom terjah post menarik dari azman ..Selamat Hari Raya Aidil-FitriMy Profile

  11. mcm kuih tepung…..baba dan nyonya….tapi yg ini tak pernah rasa laks…
    Jom terjah post menarik dari sukma ..Kisah Suami IsteriMy Profile

  12. Walaupun tak pernah lagi makan tapi ia berjaya tarik perhatian saya…terliur
    Jom terjah post menarik dari daddydee ..Kerja Mudah Gaji LumayanMy Profile

  13. conform saya memang tak pernah makan lagi
    Jom terjah post menarik dari onlajer ..Doa dan Marhaban Hari RayaMy Profile

  14. Nampak macam sedap. Rupa macam kuih koci. Tak ada pulak terjumpa di kawasan Puchong atau Shah Alam.
    Jom terjah post menarik dari Mohd Shubhi ..Potong tali tu ! baru ke depan…My Profile

  15. badak berendam macam mana plak rasanya ye kak jie? hehe…dah lama tak makan kuih rasanya…erk
    Jom terjah post menarik dari Mohd Isa ..Mengapa Lelaki Harus Pakai Baju MelayuMy Profile

Trackbacks

  1. […] Sebungku kuih Bebokol dijual dengan harga RM 1.20 berbanding tahun 2013 dengan harga RM 1.00. […]