Beza Antara Kita – Merah Kuning Hitam

Beza warna plat kereta dari Singapura

Apa makna  warna merah?

Apa maksud  warna kuning?

Apa erti  warna hitam?

Tak perlu cari jejauh…dalam blog ni pun ada jawapan

 

p/s – sekarang ni terlalu banyak kereta berwarna silver di jalanraya, makin kurang warna ceria merah, biru, kuning, hijau seperti dulu.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. kat philippines pun ada buat lebih kurang macam ni kak jie..tapi diorang tak guna color.diorang guna nombor plet.utk no plet sekian2,boleh lalu sekian2 area,pada sekian2 masa.ada sekali tu,dlm petang sikit,saya suruh kawan mai hotel je lah senang sebab saya takut sesat kat manila.kawan tak dapat mai jumpa sebab kereta dia tak boleh lalu area hotel..sejak tu lah saya tau diorang buat sistem macamni.bagus jugak bila difikir2kan 💡
    Jom terjah post menarik dari saLoma ..saloma jatuh basikal dalam seragam jururawat COMEL!My Profile

  2. owh…. itu ke….

    Pe kata malaysia pun buat camni…. tentu hari ujung minggu lenggang sikit…hehehehe

    Tapi saya naik motor….hehehehe

  3. kat bawah entri ni..ada RELATED POST

    salah satu post tu ada jawapan :mrgreen:

  4. Tak jumpa la jawapannya
    Jom terjah post menarik dari azie ..Kentang PutarMy Profile

  5. dah baca post tu. baru tau kisahnya. balik ni nak buat teka teki ngan wife la. :mrgreen:

    thanks kak jie
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..Insomnia-Masalah tidurMy Profile

  6. Fahmi Raazali says:

    erm, mahal gak kos utk color2 tu yek… ada kena bayar… dan ada boleh guna dalam masa tertentu… dan merujuk pada siapa pemilik kereta tu…

    dari jauh lagi dah tau… ooo mamat tu pakai kereta syarikat… bijak… ada kereta, tapi bukan dia yang punya… jimat duit 😀
    Jom terjah post menarik dari Fahmi Raazali ..Kenali Diri Sendiri Dari Bulan KelahiranMy Profile

  7. pergi cari kereta dari S’pore
    tengok plat nombor dia, ada warna merah, kuning dan hitan

    dan tanya dgn diri sendiri – ape maksud beza2 warna tu

    kalau tak jumpa jawapan, mai sini, search kat blog kak jie…ada jawapan dia 😆

    kena tengok dulu, baru muncul persoalan

  8. kehkeh.. baik2…
    Jom terjah post menarik dari Fariq ..Ban URL Di Shoutmix Bagi Mengelakkan SpamMy Profile

  9. kena banyak ‘melihat’ lagi ni..hehe :mrgreen:

  10. geram kalau tgh syok2 bwk keta ada yg beem lampu dari belakang..skali tgk plate merah…hangin je.
    Jom terjah post menarik dari munna ..Hiba seorang ibuMy Profile

  11. sabah pun plate s gak kan.. ade beza tak ngan plate singapore..
    Jom terjah post menarik dari Ezany-Kun ..Awas! Teknik Terkini PeragutMy Profile

  12. adeh.. tak phm..
    Jom terjah post menarik dari Fariq ..Ban URL Di Shoutmix Bagi Mengelakkan SpamMy Profile

  13. soalan tu anak2 kak jie yg tanya
    dia pelik kenapa ada warna beza2

  14. good info though. rasanya singapore xyah pakai kete pon xpe, semua leh sampai naik mrt
    Jom terjah post menarik dari matjoe ..Brotherhood Penunggang MotosikalMy Profile

  15. emm mcm2 la…leceh juga di sana tu yer..lama dh tk pergi singapore…org mereka selalu turun jay bee kalau hari minggu, sesaknya alahai….

  16. cuba klik salah satu related post 😆

  17. saya pun sering tertanya-tanya apa bezanya. lain betul sistem dorang ngan kita. maybe orang johor ada jawapannya
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..Insomnia-Masalah tidurMy Profile