Beza Antara Kita – Merah Kuning Hitam

Beza warna plat kereta dari Singapura

Apa makna  warna merah?

Apa maksud  warna kuning?

Apa erti  warna hitam?

Tak perlu cari jejauh…dalam blog ni pun ada jawapan

 

p/s – sekarang ni terlalu banyak kereta berwarna silver di jalanraya, makin kurang warna ceria merah, biru, kuning, hijau seperti dulu.

  1. kat philippines pun ada buat lebih kurang macam ni kak jie..tapi diorang tak guna color.diorang guna nombor plet.utk no plet sekian2,boleh lalu sekian2 area,pada sekian2 masa.ada sekali tu,dlm petang sikit,saya suruh kawan mai hotel je lah senang sebab saya takut sesat kat manila.kawan tak dapat mai jumpa sebab kereta dia tak boleh lalu area hotel..sejak tu lah saya tau diorang buat sistem macamni.bagus jugak bila difikir2kan 💡
    Jom terjah post menarik dari saLoma ..saloma jatuh basikal dalam seragam jururawat COMEL!My Profile

  2. owh…. itu ke….

    Pe kata malaysia pun buat camni…. tentu hari ujung minggu lenggang sikit…hehehehe

    Tapi saya naik motor….hehehehe

  3. erm, mahal gak kos utk color2 tu yek… ada kena bayar… dan ada boleh guna dalam masa tertentu… dan merujuk pada siapa pemilik kereta tu…

    dari jauh lagi dah tau… ooo mamat tu pakai kereta syarikat… bijak… ada kereta, tapi bukan dia yang punya… jimat duit 😀
    Jom terjah post menarik dari Fahmi Raazali ..Kenali Diri Sendiri Dari Bulan KelahiranMy Profile

  4. pergi cari kereta dari S’pore
    tengok plat nombor dia, ada warna merah, kuning dan hitan

    dan tanya dgn diri sendiri – ape maksud beza2 warna tu

    kalau tak jumpa jawapan, mai sini, search kat blog kak jie…ada jawapan dia 😆

    kena tengok dulu, baru muncul persoalan

  5. emm mcm2 la…leceh juga di sana tu yer..lama dh tk pergi singapore…org mereka selalu turun jay bee kalau hari minggu, sesaknya alahai….