Cara Mengisi Borang Permohonan Online Ke Kolej Vokasional

EDIT 05/10/2015 – CARA MENGISI BORANG PERMOHONAN ONLINE KE KOLEJ VOKASIONAL 2015 UNTUK PENGAMBILAN JANUARI 2015, KLIK DI SINI –  CARA ISI BORANG PERMOHONAN ONLINE KOLEJ VOKASIONAL

 

 

 

Permohonan Online Kemasukkan ke Kolej Vokasional ambilan Januari 2015 dibuka pada 3 November 2014 hingga 14 Disember 2015. Berikut adalah panduan dan cara mengisi borang online yang disediakan melalui Portal Rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia.

cara isi borang permohonan online kolej vokasional


Buka link di Kementerian Pendidikan Malaysia ( moe.gov.my ). Isikan No My Kad dan Angka Giliran. Klik Masuk

cara mohon kolej vokasional

Klik link untuk mengisi maklumat.

Di bahagian maklumat peribadi dan pilihan institusi isi semua maklumat yang diperlukan.

Klik Simpan dan Seterunya.

Di bahagian maklumat Pentaksiran Sekolah Tingkatan 3 masukkan Band mengikut mata pelajaran yang diambil.

Klik Simpan dan Seterusnya.

Sila masukkan maklumat PAJSK dan Psikometrik dan isi semua bahagian yang diperlukan.

Baca Pengakuan Pemohon seterusnya Klik Simpan dan Hantar

Kemaskini permohonan dapat dilakukan sehingga tarikh tutup permohonan.Sila Cetak Permohonan untuk simpanan pemohon.

kemaskini permohonan kolej vokasional

Untuk panduan lengkap, sila klik – Panduan Mengisi Borang Permohonan online Kolej Vokasional 2015

BARU ! –  klik di sini  – Syarat Kelayakan dan Senarai Kursus Kolej Vokasional 2015 !

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Salam….masih boleh buat permohonan utk kemasukan ke kolej …manala tau jika ada kekosongan dlm tempoh rayuan?
    tkasih.

    • telefon KV tersebut sebab cikgu sekolah anak saya beritahu minggu lepas, masih boleh pergi ke KV untuk walk in interview
      bawa dokumen penting
      cubalah…
      moga berjaya

  2. aiman syafieq says:

    saya dah isi permohonan tapi saya lupa nak print borang permohonan. Macam mana cara kalau saya nak print sekarang. Nak masuk web yg mana.

  3. Nur Aishah Halim says:

    Assalamualaikum cikgu sya nk tnya sya blum isi borang lgi dia ada bka tk lgi klau bka ckgu akan bgi thu sya.Nie no sya klau bka lgi skli 01124286772

  4. Sy x phm lh apa itu kemahiran hidup ert,petanian.and yg lain²

  5. assalamualaikum cikgu, saya nak tanye, saya tolong adek saye isikan permohonan sekolah teknik nie. tapi saya tak paham yang nak kena letak band tuh. kat ruang pentaksiran ting 3. nak rujuk mane band tuh?

    • hello admin,, sye nak tanye,saye nak isik borng xpi sye blom ambik slip dan fail sye,keputusam sye dah tau,tapi tntang psikometrik tu sye x tau,permohonan ttup bsok tetapi pentadbiran skolah sye cuti memandang kn bsok cuti hujung minggu,, mcm mne tu yer,,, sye nak sngat msok vokasional

  6. nurfasha aqhirah binti mustapha says:

    Salam cikgu. Dr haritu saya cuba isi borang. Tp tak faham. Lagipun keputusan belum keluar lagi. Hari nie br dpt keputusan PT3. Masih blh mohon lagi tak. Harap bantuan dr cikgu.

  7. bole mohon lebih dari sekali kan ? :d

  8. Mcam mne nk isi yg jumlah skor tu ? Dah tngok pnduan tpi tak faham la .

  9. anonymous says:

    bukan 26 dec ke tarikh tutup? kalau 14 macamana nk isi result pt3? jadi sekarang ni memang dah tutup ke? sbb sy dh isi yg laen kcuali result pt3 shj belum isi.. camana ni :'(

  10. Cikgu blh tak klw gna result pt3 sbab sy talk dpt keputusan percubaan pt3

  11. tade pon

  12. BIDANG KULINARI DAN LAIN2

  13. assalamualaikum,saya nak mohon kolej vokasional..saya da buat permohon online tapi angka giliran dan no my kad x boleh login macm mane ye..nak buat??saya da buat berulang kali tapi tak dapat jugak macam mana??

  14. hye..sye nk tnye nie saye da buat permohona online vokasional but x boleh login kenpe erk??sye da masukkan angka giliran dn my kad..saya tetap x bleh..sye da buat hmpir lebih 40 kali..boleh tolong sye??

  15. lepas isi borang ni and print,kena post dkt alamat sekolah yg kita mohon ke?

  16. Anonymous says:

    vokasional kira band atau result pt3 ?

  17. Encik,kmi tk ada pmr .kmi pkai pt3 sahaja. .sy sudah buat pemohonan kat online . .tp sy tdak tahu keputusan pt3 sy . .sy cuma tahu keputusan psikometri sahaja . . Boleh awl isi borang pemohonan kat online kan walaupun sy tidak tahu apa keputusan pt3 sy sbb sy ambik keputusan bulan disember

  18. Saya tak dapat ambik pt3 atas sbb yg tak dapat dielakkan. Nak sgt masuk kolej vokasional hmm mcm mne ni hmm

  19. Assalamualaikum
    Saya nak isi brg voka. scr online but sya lupe angka gliran saya . mcm mne ye?

  20. bagus panduan ni,sangat bermanfaat buat mereka yang memerlukan…
    Jom terjah post menarik dari norehan saad ..JERUK ASAM BOI YANG MUDAH DAN SEDAPMy Profile

  21. mcm mne nx kmas kini borang?? tlong ajr kn syer bleh?

  22. muhammd Hasbulah bin abdul razak says:

    Asalamualaikum…cikgu sye nk isi borang kolej vokasional tpi sye x thu nk isi..kne tggu result pt3 ke atau terus isi.

    Sye mmg suke bertnye..::)

  23. Assalamualaikum cikgu, mana saya nak isi borang tu? Saya bukak link tu takde pun tempat nak login. Hmm please tolong saya… Saya nak sangat masuk kolej vokasional tu :,(
    Jom terjah post menarik dari Nadhira ..Perangai Aku Memang Macam Ni (:My Profile

  24. heeshaantini says:

    saya nak tanya..kalau nak isi borang nie,kena isi bila dah dpt result pt3 bru boleh mohon ker atau boleh mohon tanpa dpt result pt3…?