Jiao Shi Jie Kuai Le

Biar sejauh mana bumi kami jelajahi
Sedalam mana laut kami selami
Setinggi mana langit kami junjung
Terimakasih Guru.

©kujie – Puisi Hari Guru anak saya ( sambutan rasmi baru bermula )

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. seronok boleh tulis dan baca bahasa cina ni .
    saya ni belajar arab pun merangkak rangkak lagi
    .-= Post terbaru farah ..Contest Gambar Best by AsaDa =-.

  2. jawatan kosong says:

    wow boleh baca chinese .. memang guru banyak jasanya ke kita .. mesti kita hormati guru kita.
    .-= Post terbaru jawatan kosong ..AMD Jobs Vacancies June 2010 Bayan Lepas Penang =-.

  3. terbelit-belit lidah ni membaca.. bagus la, de bahasa lain yg boleh belajar..

  4. siapa yang ajar berbahasa cina ni kaka jie..?
    .-= Post terbaru ishak ..Boleh kah suatu jenama itu dijual semula ? =-.

  5. waa..boleh berbahasa cina..
    great:)

  6. puisi yg indah utk tatapan guru..mmg terbaik dari seorang yg bernama pelajar..
    .-= Post terbaru hafizmd ..Malaysia ke Piala Dunia Afrika Selatan! =-.

  7. Syafrizal says:

    bagus la kalau dapat karang puisi hehe
    lepas ni buat buku terus hehe
    .-= Post terbaru Syafrizal ..Tesco disaman RM1.6 juta kerana jual ayam tak halal =-.

  8. masa saya belajar dulu pun x pandai nak reka puisi sendiri..anak kak jie mmg power ah…
    .-= Post terbaru aarin ..Seronok ke dapat jumpa selebriti?? =-.

  9. Dulu nak hantar anak gi sekolah Cina…tapi dah penuh..percakapannya mudah dipelajari, tapi bab menulis dan pingyin ni memang pening oo….Ok lah Kujie..kalau pegi membeli belah, tak la kena kelentong buta2 je.. 😛

  10. wah bestnya kan dpt belajar bahasa lain
    .-= Post terbaru mijie ..Mat Salleh komen blog saya =-.

  11. samanosuke_04 says:

    w00t, anak kakjie skolah org cina ke? hahah, ramai daa orang pakai teknik nie skang.. hoho.. cakap kat anak kakjie ‘wo ai ni’..
    .-= Post terbaru samanosuke_04 ..Aku VS Lisa Surihani… =-.

  12. denaihati says:

    ALLAHU AKBAR, ALLAHU AKBAR, ALLAHU AKBAR (Tengah bersemangat ni tengok kekejaman Israel)

  13. hehehe…sekali puisi cina da
    .-= Post terbaru av ..Haiwan Di Jadikan Untuk Di Uji ( Kata Ali Rustam ) =-.

  14. bestnyer..leh tulis tulisan cina..mesti intan fasih berbahasa cina..extra language..mmg bagus..tapi make sure..sampai besar pun still boleh cakap cina..nanti sng nak carik kerja 🙂
    .-= Post terbaru izzah ..Pon..pon..keta merah nak lalu nih.. =-.

  15. Roronoa Zoro says:

    wo ming bai wooo.. haha
    .-= Post terbaru Roronoa Zoro ..[R]oronoa Zoro Dan Teka-Teki Nya =-.

  16. selalu hemtam cakap cina yang didengar dalam TV untuk ‘attract’ student cina..last2 depa bantai gelak sebab sebutan tak betul..haha
    .-= Post terbaru chekgu naman ..Setahun Sekali, Macam Rayalah Pulak! =-.

  17. teringin nak blaja bahasa len. katanya menulis lg payah.huu
    .-= Post terbaru nursarah ..excuse me..err. Hai Handsome! =-.

  18. bestnya tahu bahasa yang lain
    .-= Post terbaru klcitizen ..Alien di kalangan kita… jangan tak tau =-.

  19. selamat hari guru & c kujie jer yg paham.hehe..
    .-= Post terbaru penyubiru ..Bulu =-.

  20. Mr.Bintang says:

    wahh… anak k.jie sekolah cina erk?

  21. teruja tengok chinese characters, even dapat baca few je. Xiexie ni laoshi!