Jom Ping Entri di MyEbuzz.net

Satu lagi blog-ping aggregator dilancarkan. Seperti website yang bertujuan untuk ping entriย  seperti Geng Blogger.

Laman web ini dilancarkan untuk blogger Malaysia .

Apa lagi… klik untuk daftar secara percuma di www.myebuzz.net . Bila dah register, tiap kali nak ping entri terbaru, klik sebelah kanan Submit A New Story Now. Kemudian copy permalink url entri tersebut letak kat Unique News URL

Ada yang tak tau permalink tu apa? Jangan malu sebab saya pun pernah dapat email dari blogger yang berblog lebih 2 tahun tanya ” permalink tu apa?” Dia mungkin tau benda alah tu cuma tak tau nama je….

Tu permalink .. sebut betul-betul……. p.e.r.m.a.l.i.n.k!ย  aiiiip…siapa kat belakang tu ? Saya dengar dia sebut lain …bukan spermalink ye murid-murid. Itu subjek biologi.

Lepas isi permalink, klik continue danย  pilih categori, Description dan Tags.

Untuk membuktikan anda seorang manusia bukan spammer, isi Human Verification.ย  Kemudian Submit.

Itu saja… Jom ping entri di MyEBuzz.net – From Blogger To Blogger!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. dah xde ye ๐Ÿ™‚
    Jom terjah post menarik dari Terbelog ..Bilakah Earth Hour Berlangsung ?My Profile

  2. blgged.my is the besh :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari nodin ..Sunset At Salang BeachMy Profile

  3. wahh..banyaknye tempat ping! best2..nk try sume.. ๐Ÿ˜‰
    Jom terjah post menarik dari luna ..Relationship status di Facebook-Kenapa hide kalau anda jujurMy Profile

  4. ping kat sini je boleh tak? :mrgreen:
    gurau.. thanks d infolah

    free dtg le blog aku madam kujie

    adioss

  5. tak tergerak lagi nak guna. kadang2 rasa rimas lak nak ping kat byk2 tempat. skg ping kat dua tempat je. kalau satu tu wat hal, baru tergerak nak cari yang lain.
    .-= beliamuda´s last blog ..Keputusan Pilihan Raya Kecil Parlimen Sibu (P212) =-.

  6. saya turut menggunakan MYEbuzz tapi… kurang berbanding GB, pada pendapat sayalah.
    .-= akuvision´s last blog ..Gangguan Hyperhidrosis =-.

  7. tq utk tutorial ni.. dh join MyEBuzz..lehla naikkan trafik, hehe…
    .-= ibnmasirยดs last blog ..Bernilaikah segenggam IJAZAH? =-.

  8. ha..good..good..

  9. de satu lagi pingler ni.. hehe.. baguslah utk komuniti blogger di malaysia ni..

    nk g tgk la..
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Pusat Jagaan Atau Pengasuh, Mana Satu Pilihan Anda =-.

  10. CikLilyPutih says:

    dah register dan dah ping pun. thks k jie

  11. thanks for sharing, leh try jugak ni ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜›
    .-= farenova´s last blog ..Billboard yang kreatif dan โ€˜coolโ€™ =-.

  12. kena cuba gak ni .. ๐Ÿ˜‰
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Spaghetti Bolognese & Sambal Gulai Tempoyak =-.

  13. spermalink adalah hubungan antara sperma2..hehe da join myebuzz..
    .-= yoy´s last blog ..Bila Mira Abu Bakar (Redmummy) Masuk Paper, Semua Nak Jadi Blogger. =-.

  14. ade ke istilah spermalink? tak penah belaja bio.. nak google la pasni..
    .-= Anarm´s last blog ..Jom menang Laptop Acer Aspire One Percuma =-.

  15. makin bercambah site camgini..bagus2..pemangkin kemajuan blog skng nih…
    .-= jmr´s last blog ..Bila lelaki peluk-memeluk.. =-.

  16. baru jer cuba tadi. Boleh la tahan.
    .-= shaharil´s last blog ..Update Page Rank Sudah Tiba =-.

  17. wakaka.. lawaklah kak jie .. spermalink !!.. tq yaw ..
    .-= L@n@´s last blog ..Oh LHDN!!!, kasihanilah aku .. =-.

  18. boleh cuba nih

  19. Kak jie, thanks. Dah try dan dah ping ๐Ÿ˜›
    .-= ila-ali´s last blog ..PROGRAM ENGLISH SURE BOLEH =-.

  20. hui…ada yg baru..tq kak g sebab berkongsi.. kalau x tatau neh..
    .-= marki´s last blog ..Bahang Anugerah Industri Muzik (AIM) ke 17 Semakin Dirasai =-.

  21. aktechpage.com says:

    TQ kak Kujie atas perkongsian info ttg direktori ini .. ๐Ÿ˜›
    .-= aktechpage.com´s last blog ..eBook LY-EB01: Netbook Termurah di Dunia??? =-.

  22. thankz…..
    sharing is caring….
    .-= mie´s last blog ..:: bila si teruna berjiwang :: =-.

  23. spermalink tue…hahaha..
    lawak pulak eh…
    .-= Mr Kamikaze´s last blog ..Tips pe-Ragut.. =-.

  24. Dah cuba tapi tak boleh kak! :/
    .-= tekkaus´s last blog ..4 Stuffs That I Bought From PC Fair =-.

  25. nak ping!
    .-= jard´s last blog ..Tentang Perempuan : Kenapa tak kahwin-kahwin lagi? =-.

  26. hehe dah try. thanks for sharing

  27. boleh try. tapi sampai skrg GB arin still takleh ping.ke tak reti guna.adehhhh!

  28. err.mcm dah komen tadi, mana hilang T________T
    .-= yonna´s last blog ..Tadaaaaaaaa! =-.

  29. spermalink?? HAHAHAHAHAHHA
    baiklah.nampaknya murid2 lagi berminat dengan perkataan2 pelik LOL :mrgreen:
    .-= yonna´s last blog ..Tadaaaaaaaa! =-.

  30. dah coba tapi tak leh pin.. mybe ferra tak reti kot ๐Ÿ™

    • masalah ping dengan myebuzz ke? kalau dgn myebuzz, emailkan je masalah tu pada help@myebuzz.net. btau la apa masalah yg di hadapi. ok?
      .-= mrkay´s last blog ..TM Memperkenalkan TM iTalk Whoa! =-.

  31. erkk, apsal ku nye latest blog xkluar?
    haishhh
    .-= joegrimjow´s last blog ..fakta nuffnang : ICU UCI klik klik amalan tidak sihat =-.

  32. bnyak betol tempat ping skrg ye
    hehe
    ping je la semua
    xrugi pape pon kan
    huhuuu

  33. macam jombuzz.com la ni…
    .-= Amir´s last blog ..Jadi Mewah Kerana Blog Redmummy.com =-.

  34. yezza..boleh try ni..thanks kak jie..
    selalu guna GB n petaling street..
    .-= serol´s last blog ..Anugerah Terhormat Top Blogger 2010, 1st Time Serol Dapat Award =-.

  35. eh, yg kak jie screenshot atas tu, mmg rupa mcm tu atau dia cacat masa buat screenshot? kak jie pakai browser apa? kalau betul cacat, saya nak kena cari punca ni.
    .-= mrkay´s last blog ..TM Memperkenalkan TM iTalk Whoa! =-.

    • yg kuning tu ye…elok je
      bila kak jie screen shot baru keluar kuning tu

      kak jie screen shot guna Screen Grab ๐Ÿ˜†

  36. AHAHAHA. Spermalink. tak pernah terpk pon saya. hahaha

    Thanks kak jie ๐Ÿ˜‰
    .-= mrkay´s last blog ..TM Memperkenalkan TM iTalk Whoa! =-.

  37. MrRollies says:

    HAHAHHAA spermalink..
    nanti saya try ping kat sini =D
    .-= MrRollies´s last blog ..Seorang Pelajar Perempuan Diseksa Sehingga Mati Selama 44 Hari Dengan Teruk! =-.

Trackbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Muhammad Hanifi, kujie. kujie said: Jom Ping Entri di MyEbuzz.net http://gengblogger.com/read/84236 […]