Macam Ranting – Cuba Teka

Siri Mari Kenali Budaya

Kalau sambut Aidilfitri, kita selalu nampak dekorasi ketupat dan pelita . Kalau sambutan Tahun Baru Cina, kita selalu nampak pokok ini.

Soalan mudah – tahu tak nama pokok macam ranting yang menjadi salah satu pokok popular pada perayaan Tahun Baru Cina?

Kenapa orang cina suka menghias rumah mereka dengan pokok ini?

©kujie – entri baru balik Tesco

27 Replies to “Macam Ranting – Cuba Teka”

  1. pu_ _ y willow. isi lah sndiri ye. haha 😆
    hari sblm raya cina tu mak saya ada beli 2. sgt2 murah, RM0.99 satu. reduce to clear punya, tapi elok je lagi.. apa lagi, byk auntie cina pakat angkut 🙂

Comments are closed.