Macam Ranting – Cuba Teka

Siri Mari Kenali Budaya

Kalau sambut Aidilfitri, kita selalu nampak dekorasi ketupat dan pelita . Kalau sambutan Tahun Baru Cina, kita selalu nampak pokok ini.

Soalan mudah – tahu tak nama pokok macam ranting yang menjadi salah satu pokok popular pada perayaan Tahun Baru Cina?

Kenapa orang cina suka menghias rumah mereka dengan pokok ini?

©kujie – entri baru balik Tesco

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

27 thoughts on “Macam Ranting – Cuba Teka”

  1. pu_ _ y willow. isi lah sndiri ye. haha 😆
    hari sblm raya cina tu mak saya ada beli 2. sgt2 murah, RM0.99 satu. reduce to clear punya, tapi elok je lagi.. apa lagi, byk auntie cina pakat angkut 🙂

Comments are closed.