Peluang Untuk Menang ipad 2 Malaysia

Wah…tengok tu. Tak terliur ke?  Setelah melalui liga contest yang agak panjang, akhirnya pertandingan menghampiri garisan penamat.

Diam tak diam, rupanya² kujie2.com tersenarai di dalam 10 peserta pusingan akhir contest iPad 2 Malaysia anjuran Denaihati.com. Terkejut juga kerana saya paling tidak menonjol dikalangan kesemua 10 perserta muda yang aktif serta mempunyai jaringan social media yang lebih terkini. Saya masih dengan strategi yang agak konservatif.

Untuk pusingan akhir merebut hadiah  utama 3 buah ipad 2 1.6G yang di sponsor oleh eQurban.com, peserta akan diadili melalui tugasan khas dengan syarat berikut:

  1. Menjawap 10 soalan dengan kreativiti masing²
  2. Jumlah link referrer menuju blog denaihati bermula dari jam 12.00 am hingga 11.59pm 15hb Jun 2011

Untuk membantu saya memenangi salah satu dari tiga hadiah utama Apple ipad2 1.6GB, korang perlu klik link referrer entri  setiap jawapan soalan tersebut.  Please….please….please…… kamu sangat comel jika klik² di bawah.

Mari kita mulakan..

1.  Dimana aku ditahan dan digeledah polis? (Masih ada rasa suspen nak pergi sana)
Jawapan : Tenang walaupun ditahan

2. Siapakah Perdana Menteri Sebelum DS Najib Razak yang telah mengundur diri?
Jawapan : Terima Kasih Pak Lah…

3. Siapa yang menjadi introducer aku join Sponsored Tweets?
Jawapan : Buat Duit dengan Sponsored Tweets

4. Bilakah tarikh ulangtahun berkahwinan aku dengan my belove wife? (masih sebak bila baca entri ini)
Jawapan : Pengorbanan seorang wanita

5. Bila blog Denaihati berstatus PR0?
Jawapan : Google update Page Rank ke?

6. Siapakah penulis jemputan pertama di blog denaihati?
Jawapan : Media cetak dan laman web serta blog secara amnya

7. Siapakah blogger hebat yang telah menang kereta Peugeot 308 VTi?
Jawapan : Emilayusof.com menang Peugeot 308 VTi

8. Apakah contest SEO kedua yang telah memberi kesan positif kehadiran blog denaihati di Malaysia?
Jawapan : Contest Hidup Seorang Blogger

9. Berapa umur abang (anak ke tiga) ketika masuk Madrasah di Shah Alam? (Sejak Mac 2011 dah berpindah di Muar)
Jawapan : 10.01.10 Hijrah Hidup pada usia 10 tahun

10. Bila blog denaihati berhijrah dari blogspot ke wordpress?
Jawapan :  Selamat datang ke rumah baru Denaihati

Dammit! Lega rasanya dapat selesaikan tugasan ini. Dalam banyak² soalan, jawapan untuk soalan ke 8 yang paling rumit untuk ditentukan. Saya terpaksa membuat beberapa analisa dan mengodek blog denaihati untuk mencari keputusan akhir.

Ini anologi kepada jawapan tersebut :

  • Contest pertama – Weblog Popular 1Malaysia tetapi saya tak anggap ini contest seo kerana pemenang berdasarkan jumlah pencalonan. Saya antara pemenang contest ini.
  • 2 Disember 2009 – contest kedua – BERANI UNTUK GAGAL -ini contest seo pertama kerana pemenangnya ditentukan dengan bantuan sesawang pencarian google.com berdasarkan browser FireFox dengan kata kunci “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL. Walaupun ini adalah contest dari blog denaihati menggunakan platform blogspot ianya menepati syarat “kehadiran blog denaihati di Malaysia”
  • 31 july 2010 – contest ketiga – HIDUP UNTUK MEMBERI dengan hadiah Dua Notebook Acer Aspire One yang dihadiahkan kepada blog yang menjadi TOP LINK REFERRER sepanjang 2010 berdasarkan analisa Google Analytics. Ini bukan contest SEO kerana pemenang bukan berdasarkan kepada pencapaian kedudukan katakunci.
  • 10 ogos 2010 – contest keempat dengan tajuk HIDUP SEORANG BLOGGER. Pemenang contest ini ditentukan oleh ranking blog di sesawang pencarian google.com menggunakan browser FireFox dengan kata laluan “HIDUP SEORANG BLOGGER.
  • Walaupun contes Hidup Seorang Blogger adalah contest keempat denaihati, ianya merupakan contest seo kedua. Itulah pemutus kepada jawapan soalan nombor 8. Agak mencabar kerana saya hampir² membuat keputusan Contest Hidup Untuk Memberi sebagai jawapan tetapi contest tersebut tidak mempunyai kata kunci.

Berbaloi juga berfikir dan bertenang mencari jawapan. Cabarannya bukan sekadar menulis dalam kotak entri tetapi menghadapi godaan dan bisikan syaitan waktu solat.

Bayangkan, waktu kita perlukan kekhusyukan, waktu inilah syaitan membisik dan menganggu dengan berbagai idea dan bermacam² lintasan hati.  Masa duduk mengadap keyboard , susah sungguh nak menyusun ayat.  Tetapi angkat saja takbiratul ihram ,  berbagai prosa² dan idea boleh terlintas.

Dugaan sungguh! Godaan syaitan dan nafsu hebat dan sungguh sukar melawannya.

Doakan saya ye kawan².  Masih tercungap² selesaikan tugasan ini kerana agak sibuk sejak petang.  Intan balik dari sekolah dah jam 3.30 petang, kemudian keluar untuk buat photostat buku rujukan.  Teman dia siapkan kerja sekolah.  Tahun ini  dua anak saya ada peperiksaan utama, kena luangkan banyak masa untuk mereka.

 

untuk encik suami yang menjengok blog ini setiap malam sewaktu saya nyenyak tidur ( saya detect dari referrer stats ), doakan saya  menang ye.. kalau tak menang abang kena belikan ipad2 sempena ulangtahun perkahwinan kita yang ke 20 tak lama lagi. …. ugutan ke pujukan? hihihihi

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. nk menang ipad tu

  2. saya mesti mendapatkan ipad

  3. saya ingin menang ipad

  4. norsyahirah atirah bt suhaimy says:

    bagaimana nak jawab

  5. saredza HAIQAL zia b. zamree says:

    insyaallah kalau ade rezeki ipad tu ada di gengaman

  6. saredza HAIQAL zia b. zamree says:

    saye nak ipad 2

  7. saredza HAIQAL zia b. zamree says:

    saya bersedia untuk memenangi ipad

  8. 😉 saya nak juga ipad 2
    😯 🙂

  9. sama2 kak jie
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Penjelasan Dragon Force Mengenai Politeknik Di HackMy Profile

  10. mudah2an Kak Jie bertuah….iPad pasti dalam genggaman..amin…

  11. cis… melepas lagi.. huhuhuhu

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  12. semoga berjaya kak jie .. semua link dah di klik .. hee 😳
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..AKhirnya Target Tercapai …Rezeki …My Profile

  13. selamat berjaya kak jie.. bestnye de peluang dapat iPad2..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Tertekan? Apa Nak Buat Ek?My Profile

  14. best2 tgk 10 blogger yg terpilih!

  15. Wah Kak Jie short listed 8 finalis. Debaran mulai terasa untuk mengetahui pemilik mutlak iPad2 🙂
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Apple bakal melancarkan iOS5My Profile

  16. good luck kak jie. saya dah klik sume link 🙂
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..Teknik Jualan BerpengaruhMy Profile

  17. reezluv says:

    dah menang jangan lupa kekawan..hahaha..:D

    best le..ada iPad..teman ni ada ipad 1st gen je kak..

    have a gud luck.. 😛
    Jom terjah post menarik dari reezluv ..Keputusan Terkini Pertandingan Komen Terbanyak Minggu 2My Profile

  18. wahhh boleh tahan juga entri dari kak jie ni
    apa-apa pun good luck untuk contest ni
    Jom terjah post menarik dari wazy ..Wordless Wednesday #3 : Sepi Itu Indah Ke ?My Profile

  19. yatie chomeyl says:

    nice one kak jie. good luck ye 🙂

  20. sweet je..
    Jom terjah post menarik dari naimulfirdaus ..umno meracau dengar negara kebajikan PASMy Profile

  21. terimakasih – contest ini berlangsung utk tempoh lama, jadi sempatlah masa tu

  22. terimakasih………

  23. hehehehe… rasanya kalau kak jie tak pandai nak operate ipad2, maklumlah warga emas tapi anak² sekecil Intan lagi cekap kalau bab macam ni…tak percaya, bagi je smartphone kat dia……….sekejap je dia tau mcm2 :mrgreen:

  24. Cik abang Kak Jie pesan, kalau tak berjaya jangan kecewa sangat….semua tu kawan²

    sweet je…suami kak jie cakap mcm tu..adalah peluang dia nak bagi hadiah kot :mrgreen:

  25. dah tutup 11:59pm 15hb – sebenanrya contest ini berlangsung sejak Feb 2011 utk tempoh 3 bulan, dan ini adalah tugasan peserta peringkat akhir

  26. typo kak jie le tu..hihihi
    siapkan tugasan saat akhir…

    terimakasih, nnt nak betulkan
    kak jie kenal denaihati sejak 2009 dan pernah menang hadiah contest dia yang lain

    kejutan lagi, dia gandakan hadian 100% secara tiba² 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Peluang Untuk Menang ipad 2 Malaysia My Profile

  27. tapi sebelum terlajak perahu
    rasenye macam iPad 2 16GB
    bukan ipad 2 1.6G kot
    cuba cek
    nanti tiba-tiba akak memenangi ipad cap ayam plak
    tak ke haru

  28. wah, hadiah kali ni power la, nak join
    Jom terjah post menarik dari Juan ..Lunar Eclipse – Gerhana Bulan 2011My Profile

  29. saya tekan 10 links. Ada hadiah tak? hikhikhik. Apa2pun good luck kakjie.

    Hampir semua yg masuk top10 saya kenal, jadi mana2 entry yg saya baca tu sy tlg lah takat mana yg boleh
    Jom terjah post menarik dari Affan ..Contest Like di Facebook: Satu PandanganMy Profile

  30. semoga kakjie berjaya dan terpilih sebagai pemenangnya…

    errr.. kalau kakjie dah menang, tapi tak tau nak guna ipad tu, ahaks.. jangan segan2 call maza.. maza sedia menerima ipad itu sbgi hadiah pengomen paling comel kat sini.. ihik!…

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Misteri Peniaga di Tengah HutanMy Profile

  31. huhu..mamat doakan kak jie berjaya
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Adakah Kerajaan Akan Bangkit Melawan ANONYMOUSMy Profile

  32. Good luck Kak Jie.. Best tu hadiahnya.. Nur memang la tak sempat nak join.
    Jom terjah post menarik dari Nur ..Thank you buat semua followersMy Profile

  33. Jenuh juga nak ltekan link semua tu, baru tekan 3, type komen dulu….

    Apa pun kalau sempat, klik lagi. Good luck kujie… Sy membantu mana yg boleh, harap2 bantuan ini berjaya menolong kujie utk dpt ipad2 … Yeay!
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..sejahtera dan merdekaMy Profile

  34. kak jie, rasanya yang tarikh kahwin tu, entri yang sebelumnya. apa pendapat kak jie?
    http://denaihati.com/tarikh-2011-yang-tidak-akan-aku-lupakan
    Jom terjah post menarik dari ariff ..Senarai Pemenang Giveaway RM500My Profile

  35. Sabahan Bloggers Club says:

    Good luck kepada kak Jie.
    Ni mesti ramai yang sokong ni. 🙂
    Jom terjah post menarik dari Sabahan Bloggers Club ..Access block website with DNS IPMy Profile

  36. saya cadangkan supaya cik abang kak jie belikan dapatlah peluang sikit untuk saya 😛

    apa2 pun semoga berjaya!
    Jom terjah post menarik dari ariff ..Senarai Pemenang Giveaway RM500My Profile

  37. good luck kak jie…kalau saya tak menang pun, dapat jumpa kak jie sabtu ni pun dah seronok rasanya…blogger yang saya cukup kagumi walaupun kadang2 entry kak jie terkena kat batang hidung sendiri(hik3….)..Learn a lot from u….
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..AirAsia Snap ‘N’ Win Contest | Percutian Ke Perth,AustraliaMy Profile

  38. dah dibetulkan…semua link tu dah simpan dlm draft , bila copy paste utk entri, terlebih satu huruf pada url…terimakasih iza

    kalau menang , kak jie dtg Nilai kita golek2 atas katil main ipad2 ye 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..This Site Has Been HackedMy Profile

  39. good luck kak jie 😀
    Jom terjah post menarik dari zuls ..Apabila seminggu tidak onlineMy Profile

  40. kalau menang pastu en suami belikan jugak..bolehla las ke sini ..hehe

    good luck kak jie.. 😆
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Wordless Wednesday-BFFMy Profile

  41. ooo ini trick akak ye..HAHA
    btw gudluck 😀
    Jom terjah post menarik dari syahrilhafiz ..Tugasan khas iPad 2My Profile

  42. Salam,

    gudluck kak..dh klik link ke DH 😆
    Jom terjah post menarik dari yanmie ..Laman cidb.gov.my di hack oleh Anonymous?My Profile

  43. Sempoi ar jawapan2 tu…naik minat pula baca…

  44. Dah klik semua..awat yang soklan no 7 bila klik jadi 404 page not found?

    Caiyok…harap2 Kak Jie menang sejibik ipad tu 🙂

  45. just klik yg kak jie link tu jer ka? saya betul2 nak support ikon nie… 😮

  46. tercungap2 pun, laju le pula jari ni ….. bila dah siap tengok entri berjela.

    pergi tengok entri blog lain, dia orgn tulis ringkas je..aihhh…cuak dah…cuak dah… 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Ganti MyKad OnlineMy Profile

  47. semoga berjaya kakjie.. mmg patut dahulukan yg mane lebih penting.. 😉

Trackbacks

  1. […] Tahniah diucapkan buat Ariff Shah, Kak Yan, dan Bang Iwan kerana memenangi hadiah utama iaitu iPad 2 serta kepada finalis lain.Bersyukur dapat juga dapat saguhati dari contest ini iaitu Rayban dan wang tunai RM 100.  Entri kali ini, tak lain tak bukan. Saya ambil petikan komen dari Kak Jie. […]

  2. iPad 2 selesai | Denaihati says:

    […] Assalamualaikum dan salam 1Dunia, alhamdulillah contest iPad 2 selesai cuma tinggal mengumumkan pemenang dan penyerahan hadiah berupa iPad 2, cermin mata Ray Ban dan wang tunai. 10 finalis telah dipilih untuk menyelesaikan tugas-tugas khas iaitu […]