Samsung Galaxy S3 Cracked Screen

Screen S3 Pecah

Samsung Galaxy S3 Cracked Screen
Screen S3 retak atau pecah

Skrin S3 yang menggunakan ‘kaca gorilla’  ini pecah atau retak atau apa saja yang sewaktu dengannya.  Gambar diambil menggunakan Samsung Galaxy SL (GT-I9003) yang tak berfunsi,  tak boleh baca SIM Kad.   Beli di Algeria, kedai telefon cakap tak boleh repair.

Saya akan ke Samsung Service Centre untuk dapatkan Screen Replacement memandangkan telefon ini masih ada  jaminan . Kalau dapatlah, kan… Telefon Samsung Service Centre 1-800-88-9999 pun boleh, tapi saya ada urusan lain-lain kat sana.

  • Macam mana nak tahu telefon kita masih ada warranty  atau tidak?

Hangar SMS , contoh saya gunakan talian Celcom

PC<space>IMEI number ke  33802

33802 – Celcom
62002 – Digi / Maxis

  • Macam mana nak dapatkan IMEI NUMBER?

Setting – About Device – Status

imei number
warranty period ada  sebulan lebih  je lagi

Nota : Apa jenis pun, tahan rosak bukan bererti tak mungkin rosak.
Nota : Skrin pecah atau retak tak ada warranty

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

36 thoughts on “Screen S3 Pecah”

  1. kak jie..
    kalau screen retak disebabkan kecuaian pengguna, mmg warranty x cover.. saya tahu sebab samsung note 2 saya retak seribu dan pergi service center bertanya kalau nak tukar screen kena bayar rm600+ dan penukaran amik masa 3-5 hari.. harga tu untuk note 2 tu lah.. utk siri lain tak tahu pula..
    Jom terjah post menarik dari nikillas ..“Angin Malam” BUNGA MERAH PUNYA (by Admin suhan…My Profile

    1. boleh pakai kt sini sebelum ni, tapi 3-4 bulan lepas, sim kad tak detect, skrg ni guna kalau ada wifi je
      nanti bila kita jumpa, kak jie bagi tengok ye

Comments are closed.