Screen S3 Pecah

Samsung Galaxy S3 Cracked Screen

Screen S3 retak atau pecah

Skrin S3 yang menggunakan ‘kaca gorilla’  ini pecah atau retak atau apa saja yang sewaktu dengannya.  Gambar diambil menggunakan Samsung Galaxy SL (GT-I9003) yang tak berfunsi,  tak boleh baca SIM Kad.   Beli di Algeria, kedai telefon cakap tak boleh repair.

Saya akan ke Samsung Service Centre untuk dapatkan Screen Replacement memandangkan telefon ini masih ada  jaminan . Kalau dapatlah, kan… Telefon Samsung Service Centre 1-800-88-9999 pun boleh, tapi saya ada urusan lain-lain kat sana.

  • Macam mana nak tahu telefon kita masih ada warranty  atau tidak?

Hangar SMS , contoh saya gunakan talian Celcom

PC<space>IMEI number ke  33802

33802 – Celcom
62002 – Digi / Maxis

  • Macam mana nak dapatkan IMEI NUMBER?

Setting – About Device – Status

imei number

warranty period ada  sebulan lebih  je lagi

Nota : Apa jenis pun, tahan rosak bukan bererti tak mungkin rosak.
Nota : Skrin pecah atau retak tak ada warranty

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Anonymous says:

    Servis tukar screen Samsung S3 RM85. PM

  2. sangat disayangkan skrin pecah atau retak tak ada warranty

  3. berapa kos utk tukar skrin s3?pecah sebab jatuh…skang dok usha kos untuk tukar skrin tu

  4. Oooo baru tahu..hehe..kena hati-hati lah lepas ni..kalau tak melayang duit pket tu..hehe
    Jom terjah post menarik dari Hafizul ..Sekeping Nota Untuk AyahMy Profile

  5. hari tu motherboard s3 rosak.. sekejap jer dorang tukar baru.. FOC krn masih ada warranty
    Jom terjah post menarik dari Mus ..Pelancaran Rainforest World Music Festival 2013 Di Plaza Merdeka, KuchingMy Profile

  6. pecah/retak cermin, retak sekali hati ni kan kjie…

    sy pulak, lain kesss… no service manjang… tak pasti simkad bermasalah atau tepon sudah rosak… mmg baru terjatuh pun
    Jom terjah post menarik dari Ummi Hanie @ Nis Azmier ..Kronologi Tanda DuaMy Profile

  7. dah masa tukar ke S4
    Jom terjah post menarik dari Jawatan Kosong Kerajaan ..Jawatan Kosong Di Perbadanan Bukit BenderaMy Profile

  8. nampaknya, dah smpai masa tukar skrin baru =)
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Oh! Laksa Penang Style dan Teh Ais Kak PahMy Profile

  9. kalau ada warranty tak per..kalau tak der menangis tuh….huhu
    Jom terjah post menarik dari sukma ..Bayar Bil Kuning Di TNBMy Profile

  10. walaupun ada warranty kalau disebabkan kecuaian pengguna memang kena bayar juga la. nasib baik tab samsung saya ok. dah ler letak merata-rata. risau adik terpijak huhu
    Jom terjah post menarik dari Bidadari ..Telatah : Mama Jangan Marah TauMy Profile

  11. ala sayangnya…

    aah memang kalau retak tak cover kan..

    adakah S4 sebagai teman pengganti?
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..Kringggg…My Profile

  12. wahhh sygnya……
    Jom terjah post menarik dari Faizal Fredley ..Cuti-Cuti Bajet – Pakej 3D2N Ke Pulau Perhentian 2013My Profile

  13. kak jie..
    kalau screen retak disebabkan kecuaian pengguna, mmg warranty x cover.. saya tahu sebab samsung note 2 saya retak seribu dan pergi service center bertanya kalau nak tukar screen kena bayar rm600+ dan penukaran amik masa 3-5 hari.. harga tu untuk note 2 tu lah.. utk siri lain tak tahu pula..
    Jom terjah post menarik dari nikillas ..“Angin Malam” BUNGA MERAH PUNYA (by Admin suhan…My Profile

  14. sayangnya, kena tanya diorang terus tuh utk dapatkan kepastian.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Folded Ros Yang MenjadiMy Profile

  15. kak jie, Samsung Galaxy SL tuh bg saya godek2 sepam dua..kot2 nanti leh pakai kat sini ke…hehe

  16. Tak pasti la kak kujie.. sebab pernah dulu pakai Samsung Galaxy ACE.. tapi bila screen pecah memang takde warranty.. susah nak jaga hp touchscreen ni.. memang sensetif..
    Jom terjah post menarik dari Irwan Alessa ..Jadi Blogger Perlu Bijak..My Profile

  17. Boleh pecah jugak rupanya Gorilla Glass.. Kata susah nak pecah sebab glass dia jenis liat..
    Jom terjah post menarik dari Anarm ..Hari Keluarga Al Ansar Group di Kalumpang ResortMy Profile

  18. mintak tukar S4 tu kak kujie 🙂
    Jom terjah post menarik dari Alin Marlini ..4 tahun yang lalu…My Profile

  19. takziah yer kak…jangan mengamuk plak hehe.
    Jom terjah post menarik dari ejam ..Al-Fatihah – Sudah 9 Tahun.My Profile

  20. macam mana boleh pecah? kak jie gigit ke apa

  21. saya rasa kena beli .. skrin samsung mahal ! byk $$$ kena keluar . saya ada 2 bulan lagi jaminan …
    Jom terjah post menarik dari Zqah ..Gubahan Tuala Selamat BertunangMy Profile

  22. haduh..kalau saya dah moral down ni..ehehe
    Jom terjah post menarik dari hafizrahim ..Simpanan Pelajaran Masa DepanMy Profile

  23. U-mobile punya no takdak?
    Jom terjah post menarik dari Cenangau ..Apa alasan sebenar Pakatan Rakyat tak terima PSM masuk?My Profile

  24. Kak Kujie beli baru lah.

    or ..

    Hadiahkan pada orang memerlukan saja. hihihi …
    Jom terjah post menarik dari Asyrof – Blogger Tanah Arab ..Musim Exam, Sakit dan TesisMy Profile

  25. tak silap saya skrin takde…
    susah sikit kalau screen retak ni..
    takleh nak buat helah..
    kalau bahagian dalam problem, dan luar nice je, boleh la jugak auta sikit.. hehehe..
    Jom terjah post menarik dari Norfanil ..Selamat berperang.. pastikan kali ini Menang tanpa syaratMy Profile

  26. rasanya memang takkan dapat warranty. hoho..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Digi WWWOW Awards 2013 – Undilah gua.My Profile

  27. Skrin retak tak ada ganti,tapi dorang ada stok dan kena beli.
    Jom terjah post menarik dari azman ..Cuti-Cuti MelakaMy Profile

  28. kalau kecuaian sendiri tak dapat waranty..

  29. skrin ada jaminan ek? hari tu kakak ipar saya punya crack sebab jatuh, mmg ganti kena bayar, baru pakai 2 bulan kot….huhu
    Jom terjah post menarik dari Rizal ..Produk Debu TayammumMy Profile

Trackbacks

  1. […] ini — >  skrin s3 nya pecah  … ini lah modal untuk meneruskan minat menulis […]