Semak Kemasukan Ke Sekolah Menengah Teknik 2010

EDIT 14/12/2010 - Semakan Kemasukan Ke Sekolah Menengah Vokasional dan Teknik 2011 klik sini > moe.gov.my

EDIT : Permohonan Kemasukan Sekolah Teknik dan Vokasional 2011 dibuka sekarang. Klik Permohonan Dalam Talian Sekolah Teknik Dan Vokasional 2010

Klik laman web Semakan Kemasukan Ke Sekolah Menengah Teknik Dan Vokasional 2010 di sini semakan kemasukan sekolah teknik .

Masukkan No Angka Giliran dan No Kad Pengenalan. Klik Semakan.

Jawapannya :

Kalau tak berjaya, boleh klik e-rayuan untuk membuat rayuan kemasukan ke sekolah menengah teknik 2010.

p/s – Angah dah dapat keputusan masuk ke sekolah menengah teknik , tetapi nak terima tu 50-50 pula.  Dia lebih berminat dengan matapelajaran Biologi, mungkin teruskan di sekolah biasa untuk aliran Sains Tulen.

EDIT : 01/02/2010 – Angah dapat ke MRSM Merbok , Kedah

p/s – Yuran sekolah menengah teknik [sini]

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. Fatin Nazira says:

    bila keputusan kemasukkan sekolah teknik untuk 2012 akan keluar ??

  2. saya telah buat rayuan ke smk teknik wakaf tembusu dan ingin mengathui kputusan nya

  3. erm.x da rezeki r.dpat 8A 1B PN LAYAK MASUK TEKNIK.

  4. Anonymous says:

    boleh tukar kos lain tak walaupun telah memohon :lol: :o

  5. bodoh la kamu smua hahahahah..... says:

    :lol:

  6. kak ley ke kita buat rayuan untuk x nk duk asrama

  7. kak, saya cadangkan mintak tukar ke teknik KL . tu sekolah terbaik tu . sy bekas pelajar situ . tahun 2008/2009

    tp ikut angah la . mane angah minat . huhu :)

  8. tension lilax taw… :cry: x dapat g tknik :shock: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :| :|

    • Anonymous says:

      knp nk tension…ingt ya rezki sseorg Allah dh letak dah so ada hikmah x dpt kolah teknik tu…

  9. joe zaidi says:

    seye bleh sokolah kat pahang tengku afzan shah bleh x saye nak tukar kat sekolah kat chrees………….plez

  10. joe zaidi says:

    bleh x saye nak tukar sekolah

  11. macammana nak buat bagi dapat ek. saya memang nak sngat masuk kolah teknik. kalau tak dapat.tak semangat nak belajar.boleh bagi cara tak.

  12. sedih sebab tak dapat aliran vokasional :cry:

  13. denaihati says:

    Alhamdulillah berjaya. Hidup ini unik sungguh masa muda kita minat A tapi bila dah berkerjaya kita minat B. Yang penting semangat Berani Gagal mesti terbina dari kecil insyallah kita boleh mengharungi kehidupan yg penuh dugaan.
    .-= denaihati´s last blog ..Bertudung untuk fesyen atau ikut syariat =-.

  14. kalau dah minat bio, baik stay kat sekolah lama je.

    nanti sedih pulak angah tak dapat belajar benda yang digemarinya.
    .-= beliamuda´s last blog ..(OST Cinta Balqis) Suara Rindu – Azad Jazmin =-.

  15. saya pun dulu sekolah teknik…byk pengalaman dipelajari..tapi dulu teknik terkenal dengan ragging..skang ni tak pastila pula…
    .-= eyriqazz´s last blog ..7 Tips untuk Tingkatkan Trafik ke Blog Anda =-.

  16. Watak Angah memang sesuai ngan aliran sains, bukan teknik.
    So kalau dia sekolah dekat dengan rumah pun okey, dekat dengan Kak Jie.
    Bab dia komlen cikgu fizik tu,boleh di atasi kemudian harapnya. Lagi pun biasa bila masuk form 5, cikgu lain yang ajar. So harap2nya takda masalah. Lagi pun, ada masa lagi tunggu jawapan MRSM, heh kalau dapat yg ni baru lah cekup kemas-kemas . kan… kan… kan… :mrgreen:
    .-= iza~de~bintang´s last blog ..…Dan Gerhana Pun Fana… =-.

  17. Tpi kadang2 laki ni memang sesuai msk skolah teknik for me kak Jie..Itu adalah bidang Science jugak..tak semestinya Biology je Science.. :) ..tapi tu la..kena ikut minat tuan punye diri jugak kan.. :);-)
    .-= zati´s last blog ..Morning..I LOVE U LALING(mana CJ7 aku ek) =-.

    • @zati, Along yang tengah tunggu keputusan SPM ni, memang ke sekolah teknik – kejuruteraan awam – keperibadian agak sesuai untuk jurusan teknik.

      Angah – dia ni ‘ulat buku’ – pernah wakil sekolah untuk Pertandingan Saintis Muda – walaupun dia juga berkebolehan melukis ( art )

      Sikap peribadi dia bukan seorang yang lasak atau jenis aktif dengan aktiviti outdoor. Sebab dari kecenderungan tu, kak jie lebih mendorong dia untuk ambil Sains Tulen.

      Bila anak-anak dipersimpangan dilema…hehehe..mak bapa pula yang terlebih risau…kita cuma dapat membimbing, nasihat apa yang patut :lol:

      • @kak jie, mmg biology ni kena rjin membaca..hehe..mak n ayh msti tau kn kecenderungan ank :) ..lg ktr dorong lgla kuat durang (ehh..sy mcm ada ank lak ..kikikik)
        .-= zati´s last blog ..Morning..I LOVE U LALING(mana CJ7 aku ek) =-.

  18. Thank kak jie..informasi yang baik sekali…nanti sy kena inform anak buah saya tgk..sebab die pun ada apply sek teknik..
    .-= Shaffik´s last blog ..10 Cara Termudah Menulis Blog =-.

    • @Shaffik, kalau tak berjaya , buat rayuan sebab selalunya pengambilan sekolah berasrama berperingkat – ini baru pengambilan pertama, daftar 25/01/2010.

  19. emm… jiran saya x leh nak cek… apsal yer… server down ker ha…

  20. kalau ikut minat, baik dia ikut je kelas sains tulen tu, tapi kalau dia 50-50 untuk sekolah teknik.. kena buat solat istikharah je K.Jie…
    .-= samdaddycool´s last blog ..Buaya di Corus Paradise PD : FAKTA atau AUTA? =-.

    • @samdaddycool, tengah timbang baik buruk semua segi
      tiap anak2 berbeza karektor – tak semua sesuai dgn setiap keadaan :lol:

  21. budah sebelah rumah pocket dpt sek. men. teknik butterworth.
    yang mana dekaaat sangat ngan umah pocket..
    tak besh tak besh.. tak buleh nakmengantar jejauh bagai:(

    tp nak mengantar jgak.. mesti ada awek comel dtg mendaftar…
    eh lupa lak.. pocket dah 15 tahun tua dari mereka ..
    waahaaaa!! buleh lagi ker?
    .-= Pocket´s last blog ..254. Infatuation… =-.

    • @Pocket, adik bongsu kak jie bekas studen sek . men .teknik butterworth tu…

      pocket ade intai2 dia tak?

      kak jie pernah juga sekali hantar dia, lepas tu lepak kat pantai :lol:

    • @Pocket, opp lagi….tua 15thn tu still dipanggil ‘abang’
      jangan risau…. :lol: :lol:

  22. ya! Macam angah…saya pun sangat suka biologi…tapi kemudian hari…saya rasa…kadang-kala sukar untuk menjadikan benda yang kita suka sebagai…periuk nasi kita. :p
    .-= tekkaus´s last blog ..I See You Avatar’s OST By Leona Lewis-I LOVE IT! =-.

    • @tekkaus, teringat pula angah pernah tanya – belajar geografi tu perlu ke dalam hidup kita? :lol:

      kena score A tak kita suka ke tidak :|

  23. Yay! Telah berjaya ya. :D
    .-= tekkaus´s last blog ..I See You Avatar’s OST By Leona Lewis-I LOVE IT! =-.

  24. Hmm elok ikut minat si bujang itu.. takut2 nanti dikemudian hari dia menyalahkan orang tua pulak..

    tapi kalau maza, memang berhajat supaya anak maza ambil sains.. hehehe

    almaklumlah, bapanya tak berapa nak wokey dlm bab sains ni.. kecuali SRT (sains rumah tangga) gitew.. hehehhe

    • @maza, kadang dia bukan ikut minat 100% – ikut kawan2
      itu kita kena tengok juga
      tiap anajk berbeza

      p/s – maza kenapa selalu tulis add blog salah
      dah bagi tau dulu, kan
      so…link tak ke blog maza

      rugi maaaaaaaaa .. :lol:

      • @Kujie,
        uiks.. maza dah betulkan..

        something wrong with the system lorr…

        nanti maza reenter lagi.. mungkin dia tak boleh nak terima yg ada www. kat depan kot. hmmm

  25. bljr biologi mmg biol kpala otak..bljr sng tp bila exam, tgk soalan je, trus hancus..hehe
    .-= x-po´s last blog ..MALAM PERTAMA AKU YANG BEGITU MENDEBARKAN =-.

    • @x-po, hahaa…xleh jawab tidur je…kalau yg dah minat xde hal laa…
      .-= syin´s last blog ..Penyertaan Contest Lekat & Menang anjuran http://www.azizwan.com =-.

      • @syin, add math pun ramai fikir mcm ni..susah…susah….

        tapi ada juga yg dpt A

        maksud di sini – tak de la susah – bagi orang lainlah…hehehee :lol:

    • @x-po, cikgu niiiiiiiiiiiiiiiiiii. tak positive thinking langsung…hahaha

      reject – komen ni tak boleh bagi anak2 baca :lol:

  26. bloginformasi says:

    Biologi best. Lepas SPM boleh masuk Matriks Sains Hayat. Masuk U boleh apply course Bioinformatics/Biotechnology,Genetic,Biochemistry. Score 3.0 ke atas kerajaan boleh hantar ke UK buat Master ditanggung sepenuhnya. Balik dapat PHD jadi Lecturer. Indahnya hidup. :smile:
    .-= bloginformasi´s last blog ..Jadual Gaji Kakitangan Awam 2010 =-.

    • @bloginformasi,
      psst: belajar sains gak boleh jadi mcm budak robot gitew.. hehehe

      tapi kalau tak belajar karang, saper lah pulak dan jadi pakar bedah, naik bulan, cipta engine baru .. hmmm?!

      :lol: :lol: :lol: