Siapa boleh jawap?

550

Ini soalan Angah:

Hanya dengan SATU TANDA , tak kira apa saja samaada titik (.), darab (x ), kuasa dua ( ² ) boleh diletakkan untuk menjadikan jawapan matematik mudah ini betul.

HANYA SEKALI!

Buatlah apa saja tanda tetapi hanya sekali saja!
Gudnite, tidur dulu…………………………

EDIT : 6:43am

HEBAT betul kawan² saya….. !!!

Bangun pagi hari ini tengok dari 11 orang, 3 yang menjawap dengan betul.

Saya sendiri diberi 24jam pun masih gagal temui jawapannya. Otak dah berkeladak.  Streamyx down tak dapat bertukar maklumat dengan kawan² mesyuarat tingkap atau berconnectioan  dengan Encik Google.

Mak² sila ingat jawapan ini kerana anak² anda akan sentiasa menanti peluang untuk membuktikan mereka lebih bijak.

p/s-  Saya pandai bukan atas kebodohan awak ,  saya senang bukan atas kesusahan awak ,  saya bahagia bukan atas penderitaan awak…

Inilah jawapannya!

Dakwat merah itulah jawapan yang sebenar.

Tahniah life4hire , Farah dan Abang Long ( walaupun dia mengaku meniru jawapan orang…hehehehe)

Jangan pula lepas ini ada yang mengaku tak dapat publish komen semalam…salahkan streamyx! hiks!

545

p/s – makan hati dengan connection streamyx!

  1. Pingback: Mesyuarat PIBG dan Bayi Erra Fazira | Hidup Biar Sedap

  2. Ha ha ha ha… sabar aje aku. Patut ler soalan Jie: Siapa boleh JawaP? He he he… kriptik betul.

    ODs last blog post..Peningku Sudah Hilang… He he he…

  3. adoiyai…
    xsempat nak meneka, dah ade jawapan…huu

    p/s – streamyx dah ok ni rasanya kak…saya punye laju berdesup.. 🙂

    • @spatt, patutlah laju mcm soyuz je dtg sini

      kak jie lain sikit….buka blog org lain ok je
      tp nk buka dashboard sendiri..berjanggut 😥
      mgkn ada plugin yg crash 🙄

      • @Kujie, laju ek?ni siap dah gugel soyuz dulu dah ni..haha
        eh tapi kalo ade plugin yang crash, visitor skali xleh buka kan?
        erk..tak konfem tak konfem…

        spatts last blog post..Hukum Karma

        • @spatt, itu yg tak faham tu
          kalao tenet yg slow..pergi blog org boleh lak
          entah…mlm ni kira ok arr

          benda mcm gini tak leh nk marah2…dok dendiam je
          nnt tak anggun! hehehe

  4. la main teka teki rupanya….

    hmm

    maza bab2 puzzle nie malas sikit nak buat……wakakaka

    sorry aaa tuan rumah!~

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    mazas last blog post..Majlis Perpisahan Graduan

  5. He he…..Tie memang lemah matematik ni……Tapi soklan ni lagi parah !!

    Nasib baik dah ada jawapannya…..kalau tak tentu tak masak, asyik dok pikir je…..he he…. :mrgreen:

    Ties last blog post..Masakan ringkas

    • @Tie, last² lauk ku terlebih masin….:p
      masa dia tanya tu…………….bersawang le juga pala otak ni dok pikir
      mesti tunjuk terer loh…dgn anak² :mrgreen:

  6. Entah kenapa ye … kalau lelaki meniru dari perempuan kurang rasa malu. Tetapi bila perempuan meniru dari lelaki, rasa aib sangat ?

    Kalau kak jie boleh tolong kupas sikit ?

    Buat ‘farah, Auckland’ , lain kali tolong tutup jawapan itu dengan tangan. Hehehehe ….

    Abang Longs last blog post..LA TAHZAN ~ BERSABARLAH !

    • @Abang Long, perempuan terlalu berusaha utk ‘membuktikan’mereka cukup hebat, lebih pandai dari lelaki kerana untuk berada di tahap itu bukan semudah lelaki.

      leher Abang Long tu…..panjang sangat dok jengok jawapan Farah 😆

  7. Assalamualaikum mama..slmt pg..pehabaq? punye lah fening nak cari jawapan, rupanye jawapan nye mcm tu..he..he..he.. bagi soalan ni kat Dr. Fadilah Kamsah pun die bleh fening.. 😆

    Syams last blog post..Impian Jadi Kenyataan

    • @Syam, Waalaikumsalam Syam.
      mmg otak tak mencari arah tu…eeee..rupanya itu je jawapan dia
      mau sengal otak satu hari di buatnya dgn Angah

    • @Adry, kak jie pun..langsung tak fikir
      cuma fikir jalan yg biasa….masih dlm ruang yg sama
      rupa2nya…jawapan dia……………luar jangkauan

  8. Haha. Senang saja. Letak satu tanda / diatas =.

    Menjadikan 5 + 5 +5 tidak sama dengan 550.

    🙂

    • @nadinezuharra, :mrgreen:

      tu alasan biasa bila tgok jawapan peksa anak² salah

      jawapan dia……….alaaaaaaaaaa…tersilap baca soalan lah mama 😆

    • @nadinezuharra, kami share macam²…bayangkan kalau jemput dia dari sekolah..sepanjang jalan balik..boleh bersembang macam²
      hal cikgu..hal kawan..hal jerawat…. :mrgreen: hal alam sekitar 🙂
      tapi rasanya kakjie lebih byk bercakap dr dia…
      biasalah mak²kan…pok pek pok pek..pok pek…

  9. hmmmm…..menarik jugak nii….kalau saya la kak jie….

    saya tukar sket guna satu stroke…. /

    dari 5 + 5 + 5 = 550

    jadi 545 + 5 = 550 😀

    |1f34|-|1r3s last blog post..Can you use internet to send fax?

  10. uh. terpinga2 jap diya. lama dah tinggal math ni. serah pada yang pakar jelah. 😆

    diyas last blog post..D270 : 5 Sebab Mereka “Bertukar” Menjadi Lembut

    • @diya, muda lagi dah malas nk guna otak ….aiyarkkkk…..
      lain arr mcm mana…..sel² sihat dah lama pupus sbb digunakan masa muda² dulu :mrgreen: