Special Sunday – Tapai Pulut Daun Getah

image

Live Blogging From GT-i9300

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. makan ni susah nak berenti..sedap!
    Jom terjah post menarik dari yusri ..Wordless Wednesday #37 – Fenomena Tudung FareedaMy Profile

  2. sangat sedap… saya teringat pula time makan tapai pulut suatu ketika dulu….
    Jom terjah post menarik dari sabahan ..Sabah Wedding Preparation Tips – Choosing your caterer Part 2My Profile

  3. Tak perlu tunggu raya dah kite….yummyy…
    Jom terjah post menarik dari Naimah Wahab ..Cara Terbaik & Berkesan Merawat KeputihanMy Profile

  4. Teringat nostalgia masa kenduri kawin dulu kak, katerer tu ada pakej tapai balut daun getah ni. Memang hot stuff, sekejap je dah habis..hehe
    Jom terjah post menarik dari Nia ..Kelebihan Daftar Keahlian Shaklee dengan G.L.A.M ShakleeMy Profile

  5. nikmat sekali kelihatannya
    Jom terjah post menarik dari cara langsing sehat ..Cara Diet Kolesterol TinggiMy Profile

  6. PM tak berapa suka makan tapai…huhu
    Jom terjah post menarik dari papa mifz ..Jamu Selera di ICT Haji Pok LongMy Profile

  7. Alamak… Sedapnya nampak!!! Nak order boleh Kak Joe? Hehe…
    Jom terjah post menarik dari Firdaus Azizi ..Mohonlah Pertolongan Daripada Allah | Hadis Ke 19My Profile

  8. saya tak pandai makan..suami saya mmg suka tapai pulut..
    Jom terjah post menarik dari kesoma.rai ..7 tips untuk menurunkan berat badan tanpa perlu berdietMy Profile

  9. tak baik tau tayang tapai…feveret ni… =)

    mak saya biasa buat dlm plastik…lebih tahan lama…hehe
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Cantik Berhijab Dengan Fesyen Terkini Shawl Dari Hijabterkini.comMy Profile

  10. Pertama kali dengar tapai pulut dalam daun getah.
    Jom terjah post menarik dari Mohd Azrin bin Abu Bakar ..Alza Advanced BaruMy Profile

  11. Tapai pulut nie..kalau dicampur dalm cendol dan dimakan waktu tengah hari..perghhh…
    Jom terjah post menarik dari shahfir ..PASANGAN LAKUKAN PENGUBASUAIAN BADAN EKSTREMMy Profile

  12. pernah tengok tapai pulut balut dengan daun getah ni kat kampung. Portion dia sikit tapi cukup. Orang2 sekarang, lagi2 di bandar buat tapai isi dlm bekas tuperwear lutsinar yg kecik tu je sbb dah susah nak cari pokok getah.
    Jom terjah post menarik dari seri.selaseh ..Belajar TajwidMy Profile

  13. dah jarang jumpa tapai pulut balut daun getah….
    Jom terjah post menarik dari sukma ..Apa Itu Mesej Semboyan ?My Profile

  14. Saya suka tengok tapai daun getah yang serangkai tu, gigih depa tak putuskan daun tu. Kalau kampung saya dulu balut daun Maru atau daun keladi.
    Jom terjah post menarik dari JunAina ..Ulangtahun Kelahiran Syed Mohamad HikramMy Profile

  15. tapai tu adalah sedap. cara bungkus pun saya suka sebab balut luar dengan plastk utk elak air menitik.

    semalam pegi kenduri area rumah kak jie ada tapai ni… ke ni tapai yang sama? 🙂
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..Respect & RelaxMy Profile

  16. Kalau di masukkan ke cendol makin tambah enak ni tapai pulut-nya …
    Jom terjah post menarik dari Rina ..Basic CSS Tutorial : Create CSS Style For Form, Input, Select And TextAreaMy Profile

  17. Ni makanan ruji Hari Raya
    Jom terjah post menarik dari Malaysia Tercinta ..Harga Dan Spesifikasi Perodua Alza 2014 BaruMy Profile

  18. sedapnyaa..dah lama tak makan tapai..
    Jom terjah post menarik dari Syuhada ..Kenangan Zaman Kanak-KanakMy Profile

  19. … ‘fabaret ni’.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari ieda ..BanjirMy Profile

  20. Suka makan tapai tidak kira pulut atau ubi.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..SirapLimau bicara panas kisah rumah tangga dan wanitaMy Profile

  21. Biasanya tapai ni tinggal orang tua-tua je yang pandai buat sekarang ni

  22. kat melaka popule tapai ni..lebih2 lagi masa musin keje kawin

  23. Sedap ni..tapi manis sangat..kalau time raya, jiran kat depan rumah selalu buat..
    Jom terjah post menarik dari Ita ..Tutorial Cara Memakai Shawl Chanteks Hijab Terkini #2My Profile

  24. Susah lagi nak jumpa tapai ni
    Jom terjah post menarik dari hafiz ..Handphone Giveaway by Syuhada1981.comMy Profile

Trackbacks

  1. […] Resepi Tapai Pulut Daun Getah. […]