Waterlily Adalah Teratai, Lotus Adalah Seroja

Ini gambar yang baru diambil sekejap tadi – macam mencabar @azmanishak dan @heymijie sebab masa dia orang datang baru² ni, bunga waterlily pink dan putih  belum berkembang.

Cuma bunga waterlily purple saja yang berkembang hari tu , tapi sekejap je dah kuncup.

Bandingkan gambar kamera saya dengan kamera canggih dia orang- marvelous!

 

saya juga ada Pink Lotus

Teratai ( waterlily) – daunnya bergenang dipermukaan air
Seroja (lotus ) – daunnya naik di atas permukaan air

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. baru ni saya tau..hihiohi 😆
    Jom terjah post menarik dari Mr.ReVMon ..Link-Link Rahsia Yang WAJIB Anda Tahu!!!My Profile

  2. perbandingan yg menarik. saya suka dua-dua..!! 🙂
    Jom terjah post menarik dari gadisBunga ..KambengMy Profile

  3. cantiknya gambar,

  4. panadai kaka jie ambik gambar ni..boleh buat photoblog lepas nie..huhu
    Jom terjah post menarik dari Mr rieyn ..very cute business cardMy Profile

  5. teratai layu di tasik madu dari fauziah latiff
    seroja dari search

    dua lagi yang paling menggamit jiwa masa muda2 dulu.huhu 😀
    Jom terjah post menarik dari Pacifista ..Highlight Bonus PacifistaMy Profile

  6. kwangjarrr… persal plak aku jadi mangsa? nak ikutkan.. kamera hang lagi mahai dari kamera aku… lense aku pon lense seken. body+lense second = kamera hang tanpa lense + hutang lagi duit aku kalau aku nak beli taw.. now.. hang kamera mahai jangan nak nganjing aku.. haha
    Jom terjah post menarik dari Azman Ishak ..Seharian di Kujie’s Water Theme Park bersama @HeymijieMy Profile

  7. teringat lagu Seroja Jamal Abdillah.. hehe
    Jom terjah post menarik dari Fakarepain ..ORANG KAYA MANA PAKAI NI ??My Profile

  8. cantiknya gambar dgn kamera canggih tu…
    btw…anakanda kat MRSM merbok ke?

  9. Wah sudah berbunga-bunga pos kak jie. Hati sedang berbunga ke? Heheh…
    Jom terjah post menarik dari arena84 ..Gambar dan Video Kuala Terengganu Selepas Ribut 27 September 2011My Profile

  10. Kalau ada kamera DSLR pun boleh ambil gambar cantik sebab digital kamera gambar yang dihasilkan tidak seperti pandangan mata kerana tidak ada perbezaan subjek dan latar belakang.

    Boleh buat aktiviti kumpulan menambil gambar dengan memanggil blogger yang berminat seni fotografi 🙂

  11. Cantik yang purple tu…kamera mahal hasilnya mmg cantik..bila lah nak sambar satu ni..hari tu dah tanya kedai 3k++ D90(set) huhuhu..
    Jom terjah post menarik dari Azman ..Minta maaf pada Norman HakimMy Profile

  12. nama lain bagi kiambang ape? kak jie tatau sbb tu tak bagitau.

    kat rumah kak jie ada kiambang sebesar pinggan makan…besar sihat dan subur….tempat ikan2 kak jie bersembunyi 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Mereka Bukan Sekadar BloggerMy Profile

  13. Elok tambah satu lagi perbandingan… kiambang!
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..Wordless Wednesday 9 – Jam Sudah Pukul 3 Pagi Mengapa Bapak2 Belum Tidur Lagi?My Profile

  14. tapi blackberry pun dah ok tu..cantik, dan gambar yg azman snap tu memang terbaik, maklumlah kamera canggih….
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Dari dunia online turun ke dunia realiti bersama @kujie dan @azmanishak di rumah kakjieMy Profile