Hari Pertama Di Kuching

image

Akhirnya kami selamat mendarat di Bandaraya Kuching seperti yang dijadualkan.

image

Check in di Berambih Lodge sebuah penginapan backpacker yang telah dibooking sejak awal.  Saya memilih tempat yang terletak di tengah bandaraya berhampiran Waterfront kerana mudah untuk menjelajah berjalan kaki.

image

Antara bangunan menarik di sekitar bandaraya.

image

Sebagai peminat muzium, lokasi yang tak dilepaskan adalah melawat Muzium Sarawak.

image

Birthday girl merenung masa depan dari catatan sejarah semalam di Muzium Sejarah Semulajadi.

Esok dah dapat kereta..  paginya ada majlis jemputan Aidil Fitri dan selepas itu kami akan ke Santubong.

Nota : tadi dah naik perahu menyeberang Sungai Sarawak dan makan kek lapis sarawak.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

34 thoughts on “Hari Pertama Di Kuching”

  1. hello2…juz nak promote yer.. im chris adam from kuching sarawak.. juz nak bagitau yg i boleh tlg jd tourist guide korg,n sesape yg nk ke kuching sarawak.. rm230 utk 6jam,termasu::
    -car rent:: myvi n waja..kalau ramai, kreta Alza tambah rm50 jer..
    -minyak
    -driver
    i blh bawa kemana sja yg u all nk pergi, or i blh intro tmpt yg best2, cth ::
    1; kampung budaya
    2: gunung santubong (jika ingin mengetahui sejarah puteri santubong,or ingin melihat bentuk gunong tersebut)
    3: serikin , tebedu / sempadan indonesia,barangan murah,sperti beg,baju,kraf tangan, buah tangan,smua murah2..n bnda yg korg xpernah lihat d tmpt lain..
    4:wind cave, fairy cave ,
    5: menikmati rumah bidayuh (baruk)..rumah iban (rumah panjang)
    6: tmpt picnic yg paling sesuai seperti (family park, jambatan merah, sungai rayu, sematan, lundu,
    7: jln2 d sekitar kuching,tmpt shopping,
    8: budget hotel,standard hotel,i boleh tlg cari..
    9: n nak kemane jer,i blh bawa..nk uturn,nk singgah,berhenti,up to u..hehe
    BANYAK LAGI SAMPAI XDPT NK LIST KAN.HEH ..
    sorry Aesya Zealous, i juz nk promote..kot2 nk pg kuching lagi kan? i blh bawa..dont worry,im friendly..love to make friend. N THANKS..U MAY CALL ME
    0149957036
    Adam.
    facebook : chreez_devil88@yahoo.com

Comments are closed.