30 Kilometer Sejam

hadlaju tiga puluh

had laju kamera aes di Kampung Belatek , Sik , Kedah

Saya kerap juga melalui jalan ini, jalanraya tersebut dua tiga kali ganda lebih baik dari jalan Rawang- Sg. Choh. Tak dapat nak berfikir kenapa had laju di situ cuma 30 kilometer sejam. Nampaknya kawasan ini akan menjadi laluan perit kepada penduduk kampung.

Atau adakah tempat ini ‘kawasan panas’  ? Kenapa kemalangan kerap berlaku di sini?

Secara jujurnya, adakah hadlaju ini masih relevan?

  • Senarai lokasi pemasangan kamera AES untuk mengesan had laju mengikut negeri: Perak , Pulau Pinang, Kedah dan Perlis

Tapi, orang KL memang dah biasa bawa bawah 30km/jam kan? Tiap hari pergi dan balik kerja tuuu…hiks!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Untuk menjaga keselamatan pengguna jalan, saya pikir laju dengan kecepatan 30km merupakan cara yang tepat
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Toilet Salah Satu Area Paling Berbahaya di RumahMy Profile

  2. dengan kecepatan 30 km/jam sepertinya bila rumahnya jauh akan memakan waktu yang lebih lama buat sampai ke rumah nie
    Jom terjah post menarik dari Ramzi ..Cara Membuat / Memasang Daftar Isi / Sitemap Blog OtomatisMy Profile

  3. Semalam memandu dari KL ke Tangkak berhati-hati supaya tidak dibidik oleh AES. 🙂
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Wordless Wednesday – # Kusyuk bacaMy Profile

  4. Kak Jie 30km sejam tu kriss buruk Aina pun mau kena saman tu.
    Jom terjah post menarik dari JunAina ..Pesanan Dari Kekasih Buat KekasihMy Profile

  5. dari mana indicator nak tetapkan halaju AES ni? ikut negara tempat ia dicipta ke? hmmm..
    Jom terjah post menarik dari Izwanyusof ..Pondok-Pondok Kecil KehidupanMy Profile

  6. 30KM memang tak sesuai, lagi2 jalannya tiga lorong gitew.. bikin hati, kaki dan badan semuanya sengal2.. huhuhu
    Jom terjah post menarik dari maza ..Malam Pesta Ria KuantanMy Profile

  7. Pasti sesak kalau semua bawak 30km sejam.
    Jom terjah post menarik dari hatiputera ..CPUV Pertama Dari NuffnangMy Profile

  8. ada berkaitan politik kot..maklum la yang satu menjanjikan penurunan harga kereta, jadi untuk nampak adil, ala ala macam win-win la tu..lagi banyak kereta lagi banyak saman..hehehe
    Jom terjah post menarik dari pipoq ..LigatMy Profile

  9. Kelajuan yang perlu disemak semula. Pada saya kelajuan 60kmj di lebuh raya juga agak kurang sesuai sekarang ni. Lagi-lagi kelajuan menuruni bukit.
    Jom terjah post menarik dari Cikgu Hairul ..Pengalaman buat part time degree di SPACE UTM -Part 1My Profile