Bukan lupa tetapi tak ingat

23-11-2009

– Lesen memandu kiok

Tahun lepas lesen memandu mati 3 bulan baru tersedar, nasib baik tak terserempak kuda putih . Kalau sebelum tu boleh saja memandu ke hulur, ke hilir tapi bila dah tau lesen mati, nak pijak pedal minyak untuk balik rumah pun dah mengigil gemuruh geledak di sepanjang perjalanan.

Semakan Tarikh Luput Lesen Memandu

Perbaharui Lesen Memandu Online

©Kujie – entri berjadual. Memo penting untuk diri sendiri, maklumlah sejak akhir-akhir ini kerap sangat TER….:lol:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. adia jempol says:

    😆 abg-abg trafik jgn marah ye saman blm byr bkn apa kdg2 nak g byr tu susah sgt,,kalau g shopping xapa naik bangunan tinggi pun xapa sbb naik lif tapi nak mendaki bukit ssh lah tapi dah nak idup kan bsk sya byr lah ye…jgn mrh abang2 trafik…byr tetap byr…

  2. Kak Long pun pernah tak ingat tentang nak perbaharui lesen sebab selalu ambil terus 3 tahun. Sekarang ni ambil setahun-setahun supaya senang ingat. 😀
    .-= Kak Long´s last blog ..Cinta Strawberi =-.

  3. Eee… tak berani… pernah kena langgar dulu. Fobia

  4. Macam2 dah cik abang tu buat. Bila dia suruh drive, kak an kata UNCER tu besar sangat. Kak an merengek la nak kancil. Dah beli… tak jugak berani nak drive. Pas tu hidupkan lesen sampai lima tahun. Kali ni, rasanye hidup kan setahun je cukupla. Bila umur dah cam ni… tak kan nak hidupkan utk lima tahun. Sempat ke? 🙁
    .-= kak an´s last blog ..Pencalonan Weblog Popular 1Malaysia =-.

    • @kak an, ishhh Kak An ni…. nak kira sempat ke tak sempat mana boleh macam tu. sebab sedetik akan datang pun kita tatau apa yg akan jadi.

      Kak An, kereta besar lagi mudah nak dikendalikan dari kereta kecil. Ini pengalaman sy yang memandu Serena, Pajero dan kancil . View kita lebih luas dan pandangan ke bawah ( jalanraya ) lebih luas

  5. Ooop! Kejap-kejap. La… dah mati rupanye. Bukan Sebulan tapi setahun. 17/11/2003 – 16/11/2008. Boleh renew ke ha? Sebab tak pernah memandu lah jadi cam ni. Suami dan anak-anak jadi mangsa (Driver)
    .-= kak an´s last blog ..Pencalonan Weblog Popular 1Malaysia =-.

    • @kak an, argghhh… kak annnnnnnnnnnnnnn…awat jadi lagu tu
      kak ann p JPJ lah buat rayuan, sy rasa boleh kot
      Kak An mcm kakak ipar sy juga, ada lesen 10thn tak pernah memandu, sekali dah ada kereta sendiri terpaksa belajar memandu lagi sekali, bukan untuk dapatkan lesen tapi dapatkan kekuatan dan keberanian..hehehe

  6. cik zatil says:

    jalan paling senang renew kat pejabat pos cepat & mudah, huhu
    kalau kat jpj lambat gak kdg2 tuh..jenuh menunggu 😉

    • @cik zatil, betul tu..tapi tak berbaloi juga kalau pejabat pos tu berpuluh2 kilometer. mcm kak jie ni, pejabat pos dekat, org pun tak ramai

  7. klu kiter renew online kad lesen tu dihantar kerumah ke mcm maner??(dh timbul rase malas dalam diri ni..wakaka)

    • @Mr. Cuz, a’ah…dia hantar kat alamat yg kita bagi, tak kiralah ke pejabat ke kat rumah

      tapi perkhidmatan ini bukan percuma ye…hehe 😆

      • @Kujie, la..kene bayar ker..bape hengget tu kak??kalau kene bayar lagi mahal dari kos minyak nk g JPJ baik g buat sendiri jela..hehe

  8. ada baik jika kak kujie beli papan tanda putih dan letakkan di tempat yang mudah dilihat 😀

    nie bapak mel yang buat haha .
    .-= Melz´s last blog ..Cerita Di CyberCafe Cornought! =-.

  9. Beli satu board bebeso tuliskan…
    Letak kat tempat selalu kita nampak..
    Cth cam kat bilik tido..

    ada satu cara lagi melalui mysms.. nanti saya cari kaedahnya

  10. Roslan Nazri says:

    wah blog akak ni jadi myeg punyer blog la plak..hahaha..tak rajin pun cek on9..rajin cek tgk kad seniri huhu

  11. Kujie….set kan aje sbg ‘reminder’ dlm hp tarikh tahun depan
    .-= kenari´s last blog ..Teringin? =-.

  12. Terakhir Iza renew pada April 2008 dan akan tamat pada April 2011. Mmg biasa wat 3 tahun sekali. Setakat ni jarang lupa, tapi esok2 tak tau nak kata lah hihi 🙂
    .-= iza~de~bintang´s last blog ..Nasi Minyak Nan Sepinggan (^_^) =-.

    • @iza~de~bintang, kalau g jpj , kak jie wat 3 thn sekali, siap tukar gambar terbaru…tp kt pejabat pos kak jie renew tiap tahun..tak suka tgok lesen yg togel tak de gambar tu 😆

  13. Hohoho!
    Manusia mmg camtuh, bak kata hikmat
    DR. M, melayu mudah lupa. Hehehe!!! :mrgreen:
    .-= Eriyza´s last blog ..Google Translate Semakin Menarik =-.

  14. sila renew! huhu

  15. Saya pernah kena tahan tahun lalu…tapi..saya tak perasan tentang “kematian” lesen saya. Nasib baik kuda putih bagi “chance”. :p
    .-= tekkaus´s last blog ..Happy 59th Birthday Daddy =-.

  16. citer bab renew lesen, baru ada niat nak tengok lesen (ha3). oh masih ada sebulan lebih lagi. minggu tahun baru (he3).

    cecepat hidupkan supaya gigil hilang (he3)
    .-= megat´s last blog ..Aku, Kau, Kamu, Saya, Awak, Jujur Sahajalah =-.

  17. mase tatau lesen mati syiok je tekan minyak kan? bile tau lesen tu dah kiok mesti berpeluh semacam sementara nak renew yang baru 😆
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..cara untuk meningkatkan metabolisma anda =-.

    • @~mrs azmi~, itulah…selalu tau masa tgh memandu atau kt luar rumah
      mengigil nak balik….hati berdebar2…. mula gelabah sebab dah tau buat salah

  18. terlupa dan tak ingat kan sama miahahaa :mrgreen:
    .-= haritz´s last blog ..Nombor =-.

  19. pernah berlaku pada diri aku dah 3 bulan baru terperasan ..jadi aku terus renew 5 tahun..
    .-= denaihati´s last blog ..Mari sama-sama kita bantu KAK YONG =-.

  20. kalau boleh renew online, but online je lah..
    .-= beliamuda´s last blog ..(Wali Band) Puaskah – Luahan hati yang terluka =-.

  21. Kuda Putih = polis? huhu…
    bek renew kalau renew free sikit nak gi mane2 ^_^
    .-= Azfarul´s last blog ..Polis Dan Rasuah =-.

  22. sila2lah renew ye kak jie…jangan biarkan kinight in shining motorbike tu saman pulak:)
    .-= cheryna´s last blog ..orkid’s cafe: chicken soup for the blogger’s soul =-.