Bukan lupa tetapi tak ingat

23-11-2009

– Lesen memandu kiok

Tahun lepas lesen memandu mati 3 bulan baru tersedar, nasib baik tak terserempak kuda putih . Kalau sebelum tu boleh saja memandu ke hulur, ke hilir tapi bila dah tau lesen mati, nak pijak pedal minyak untuk balik rumah pun dah mengigil gemuruh geledak di sepanjang perjalanan.

Semakan Tarikh Luput Lesen Memandu

Perbaharui Lesen Memandu Online

©Kujie – entri berjadual. Memo penting untuk diri sendiri, maklumlah sejak akhir-akhir ini kerap sangat TER….:lol:

44 Replies to “Bukan lupa tetapi tak ingat”

  1. 😆 abg-abg trafik jgn marah ye saman blm byr bkn apa kdg2 nak g byr tu susah sgt,,kalau g shopping xapa naik bangunan tinggi pun xapa sbb naik lif tapi nak mendaki bukit ssh lah tapi dah nak idup kan bsk sya byr lah ye…jgn mrh abang2 trafik…byr tetap byr…

  2. Kak Long pun pernah tak ingat tentang nak perbaharui lesen sebab selalu ambil terus 3 tahun. Sekarang ni ambil setahun-setahun supaya senang ingat. 😀
    .-= Kak Long´s last blog ..Cinta Strawberi =-.

  3. Macam2 dah cik abang tu buat. Bila dia suruh drive, kak an kata UNCER tu besar sangat. Kak an merengek la nak kancil. Dah beli… tak jugak berani nak drive. Pas tu hidupkan lesen sampai lima tahun. Kali ni, rasanye hidup kan setahun je cukupla. Bila umur dah cam ni… tak kan nak hidupkan utk lima tahun. Sempat ke? 🙁
    .-= kak an´s last blog ..Pencalonan Weblog Popular 1Malaysia =-.

    1. @kak an, ishhh Kak An ni…. nak kira sempat ke tak sempat mana boleh macam tu. sebab sedetik akan datang pun kita tatau apa yg akan jadi.

      Kak An, kereta besar lagi mudah nak dikendalikan dari kereta kecil. Ini pengalaman sy yang memandu Serena, Pajero dan kancil . View kita lebih luas dan pandangan ke bawah ( jalanraya ) lebih luas

  4. Ooop! Kejap-kejap. La… dah mati rupanye. Bukan Sebulan tapi setahun. 17/11/2003 – 16/11/2008. Boleh renew ke ha? Sebab tak pernah memandu lah jadi cam ni. Suami dan anak-anak jadi mangsa (Driver)
    .-= kak an´s last blog ..Pencalonan Weblog Popular 1Malaysia =-.

    1. @kak an, argghhh… kak annnnnnnnnnnnnnn…awat jadi lagu tu
      kak ann p JPJ lah buat rayuan, sy rasa boleh kot
      Kak An mcm kakak ipar sy juga, ada lesen 10thn tak pernah memandu, sekali dah ada kereta sendiri terpaksa belajar memandu lagi sekali, bukan untuk dapatkan lesen tapi dapatkan kekuatan dan keberanian..hehehe

  5. jalan paling senang renew kat pejabat pos cepat & mudah, huhu
    kalau kat jpj lambat gak kdg2 tuh..jenuh menunggu 😉

    1. @cik zatil, betul tu..tapi tak berbaloi juga kalau pejabat pos tu berpuluh2 kilometer. mcm kak jie ni, pejabat pos dekat, org pun tak ramai

  6. klu kiter renew online kad lesen tu dihantar kerumah ke mcm maner??(dh timbul rase malas dalam diri ni..wakaka)

    1. @Mr. Cuz, a’ah…dia hantar kat alamat yg kita bagi, tak kiralah ke pejabat ke kat rumah

      tapi perkhidmatan ini bukan percuma ye…hehe 😆

      1. @Kujie, la..kene bayar ker..bape hengget tu kak??kalau kene bayar lagi mahal dari kos minyak nk g JPJ baik g buat sendiri jela..hehe

  7. Beli satu board bebeso tuliskan…
    Letak kat tempat selalu kita nampak..
    Cth cam kat bilik tido..

    ada satu cara lagi melalui mysms.. nanti saya cari kaedahnya

  8. wah blog akak ni jadi myeg punyer blog la plak..hahaha..tak rajin pun cek on9..rajin cek tgk kad seniri huhu

    1. @iza~de~bintang, kalau g jpj , kak jie wat 3 thn sekali, siap tukar gambar terbaru…tp kt pejabat pos kak jie renew tiap tahun..tak suka tgok lesen yg togel tak de gambar tu 😆

  9. Hohoho!
    Manusia mmg camtuh, bak kata hikmat
    DR. M, melayu mudah lupa. Hehehe!!! :mrgreen:
    .-= Eriyza´s last blog ..Google Translate Semakin Menarik =-.

  10. citer bab renew lesen, baru ada niat nak tengok lesen (ha3). oh masih ada sebulan lebih lagi. minggu tahun baru (he3).

    cecepat hidupkan supaya gigil hilang (he3)
    .-= megat´s last blog ..Aku, Kau, Kamu, Saya, Awak, Jujur Sahajalah =-.

    1. @~mrs azmi~, itulah…selalu tau masa tgh memandu atau kt luar rumah
      mengigil nak balik….hati berdebar2…. mula gelabah sebab dah tau buat salah

  11. Kuda Putih = polis? huhu…
    bek renew kalau renew free sikit nak gi mane2 ^_^
    .-= Azfarul´s last blog ..Polis Dan Rasuah =-.

Comments are closed.